Икономическите приоритети на новата служебна власт: газ, газ и пак газ

България само потвърждава правилото, че за "малките" и "бедните" справянето с кризисни ситуации е още по-трудно

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НЯМА , газ , кюмюр , дърва и пелете ! ЗАЩО ?? Някои , някъде решили и нашите се изпъчили !

Много мирише бе, както и да го погледнеш

Българи, гледайте българския интерес. Не чужди интереси!

Консумацията на газ в България е 15% от общата. Сравнение с други държави ни не сме слабо зависими от газа. Като цяло българските домове не са газифицирани. За това можем по-лесно да се освободим от пипалата на гадпром и путлер. Не виждам каква е драмата.

Не трябва да съсипваме българския бизнес, Заради чуждестранни интереси! Нито на Русия, нито на Украйна Както го прави Германия! Било то и 15 %

Никакви преговори с Русия!!! Те не правят бизнес, те шантажират и изнудва! Руснаците са терористи и рекетьори!!!

Русоробе не го разбира. Много сложно го обясняваме.

То и без обяснения трябва да е ясно, но не и за русоробите, те са генетично увредени!!!

Щом Германия може да купува руски газ, Значи, че и България може! БГ икономиката е по слаба от Германия. Пак ще сме си толкоз европейци, колкото германците!

Те в Германия дали са комунисти и Дали мразят Украйна? Дали са по глупави? Ясно е че не!

Германия няма избор, бившият й канцлер Шрьодер ги насади на пачи яйца, като ги "продаде" за жълти копейки на рушняците! Нашите управници дори и това не можаха да направят, та благодарение на некадърността им сме по-малко зависими, слава Богу!!! Та, ние можем да си позволим лукса да НЕ купуваме руски газ!!!

И България няма избор! Трябва да си гледа собствения интерес! Не интереса на Русия, нито на Украйна, Нито козяк или ПП променливите! Щом България има нужда от ефтино гориво, Ще си го намери ефтино! Все пак сме българи или не?

Ти гледай Украйна, Зарежи България. Аз пиша от там. Трол име яко

Защото зависимостта от рушняците видяхме до какво води!!! Международна несигурност, инфлация, войни!!!

Щом Германия може, И България може, без да стане зависима, Освен от Кирчо и Хасан

Единственият приоритет е да възстановим търговските връзки с РУСИЯ !И да припомня, че докато бахме с Русия, бяхме в първите 20 по индустриализация. Сега със САЩ го виждате!

Първи приоритет скъсване на всякакви отношения с империята на злото - терористична Русия!!! Сега сме в цивилизования западен свят.

Никакво възстановяване! Ще купуваме газ, а няма да се женим за Русия

Бил си в първите 20...??? Глупак!!! А защо фалирахме, като сме били толкова индустриализирани???

Заводът за торове "Неохим" затвори заради скъпия газ, освобождава работници

Но защо не протестират? Остават без работа, заради Кирил и Асен

Остават без работа, заради Путин!!! Той врътна канчето!

А, на Германия не го врътна, Защо ли? Заради Кирил и Асен е само!

А с какво ще си финансира войната, като изгуби такава голяма цифра от износа за Германия????

Аз съм българин, а не украинец, или руснак Какво ме интересува Гледам България да е добре Не трябва да съсипваме България, Заради ничии чужди интереси!

Вода няма, за газ ревете! Гааааз, гааааз, пуснете малко руска газчица, да сгреее мизерната българска душица. Мизерници!

Стига с този "Южен поток", който 50% беше на Газпром! "Балкански поток" е сто процента български и получаваме транзитни такси. Малоумните "харвардци" направиха така да не ползваме по него руска газ-по ниски цени.

такси от Южен поток щяха да са много по-големи. Но от козяк не дават.

Получаваш, но първо плащаш на Турция транзита през нейна територия!

А сега не плащаш на Гърция за транзит?!

Малоумието на бившите управляващи седем месеца ще ни носи дивиденти още година.

Е как да гласуваш за тях? Не трябва да си българин!

Щото не се дупят на Русия ли???

Защо всички копелета компрометирали проекта "Южен поток" не са осъдени и екзекутирани? Докога западняците ще управляват живота ни с помощта на корумпирани педали? Парадоксално то е че не им плащат за това дори, просто с помощта на "съдебната система" ги оставят "законно" да си откраднат хонорара..

предателите затворили 1,2,3 и 4-ти блок на АЕЦ Козлудуй? Такива като 1-ви и 2-ри още работят в САЩ. За 3-ти и 4-ти да не говорим.

Изкахте промени и сваляне на ГЕРБ от влст-хак да ви е.

Ма света са тресе, че заради рекордната суша в Кравария изчезва кетчупа.. Много скъп щял да стане.. Вие за топло и безработица са притеснявате.. https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-08-13/spaghetti-sauce-is-under-threat-as-water-crisis-slams-tomatoes

Пък Унгария се фали, че вече получава ДОПЪЛНИТЕЛНО газ по Турски поток.. И ще изкара спокойно зимата.. Откъде ли идва тоз повече газ по "разширенеата ни газопреносна мрежа"? От едни глупаци - просто Кирчо и Кокорчо подарена..

Заводът за торове "Неохим" затвори заради скъпия газ, освобождава работници

Е ЗАРАДИ ОКУПАЦИЯТА НА УКРАЙНА ! ПЛАЩАШ СКЪПО ... ЗАРАДИ ФАШИСТА В БУРКЕРА И ЛИПСАТА ТАМ НА ДЕМОКРАЦИЯ !

Ако не взимаше пари да си против руския газ и на тебе нямаше да ти дреме. Как пък обичаш повече Украйна от България!

А вие още спорете, Дали да купуваме ефтин газ! Ще си имаме фалити и безработни. Но е време те да дойдат на протест в София! А не калинки на ПП семейната власт

Какъв евтин газ, бе??? Руският газ е най-скъпият - върви с изнудване и "специални военни операции"!!!!

Неохим Димотровград работи на 1 от 100 на капацитета си още от години. Застреляй се лъжлив комундел...

Нека работниците излязат на протест в София! Само така ще ги забележат

Цял процент! Охраната ли не са освободили?

Има статия в dir bg, Прочетете я

Ти да видиш.. Почва да са дърля и за газа от Катар.. За начало - Германия и Италия са скарват.. https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/521327/Habeck-blamiert-Katar-liefert-Gas-nach-Italien-Deutschland-geht-leer-aus?src=live&utmsource=yxnews&utmmedium=desktop А УЖ дори ЕС щеше да сключва централизирани договори да доставки на газ. За всичките си страни членки... Апропо - в Световната търговска организация ЕС дали фигурира като отделна страна. Или въобще го няма упоменат дори съюза. Щото там се говори за договори между СТРАНИТЕ участници в търговското съглашение.. Ма то кои са тез от СТО-то. Ний дори ЕВРОПАРЛАМЕНТ си имаме в ЕС. Дето дори не можа ЕВРОКОНСТИТУЦИЯТА СИ ДА ПРИЕМЕ..

Всеки дърпа килимчето към себе или с по-родно звучене ,всеки гледа да грабне голямата пържола

Истината е,че цената на природния газ помпа инфлацията. Ти за да дадеш оферта над цената на световната борса или правиш далавера за офшорната си сметка или си враг на народа ни и саботираш държавата.

От известно време тренирам за зимата.Водата ,с която се къпя се опитвам от ден на ден да е по-студена,при това навън е към 32дегрС,но нещо не ми много харесва,това къпане със студена вода,ами спира ми дишането. Днес съвсем не ми е беше комфортно,не ми хареса.Ясно е -загубил съм форма. Довечера преди лягане ще пробвам пак със студена вода ,е не съвсем,но не съм сигурен дали ще издържа. Някога преди много,ама много години , по време на "тъмният" социализъм , в казармата на едно зимно занятие,въпреки ,че бяхме десантчици,тогава го играехме като мотострелковаци. БТР-а ,с който форсирахме смехотворната водна преграда,в лицето на нещастно селско микроязовирче, на няколко метра от брега нещо блокира, в машината. Допускам,че може и да се симулира проблем. Ние,ние кротко си седяхме на бордовете от двете страни и се наслаждавахме на зимният ден .До тук добре, но трябваше да се подаде "трос" ,за да го извлекат БТР-а.Аз като ПКВ ,трябваше да дам личен пример и да скоча пръв от БТР-а, в това селско микроязовирче.На повърхността имаше нещо като супа от начупена ,тънка ледена коричка. Ами скочихме ,водата беше до гърди и в първите секунди студът не се усети, защото маскировъчните комбинезони задържаха за малко водата да проникни до тялото ,но докато се по плискахме във водата и докато закачим "троса" ,започнахме яко да замръзваме. Изпълзяхме на брега омазани в кал и се проснахме на снега, като големи шарени жаби.Всичко омазано с кал,автомати,дрехи,ножове, пълнители,всичко. .Бързо ни вкараха в една палатка, казаха да се съблечем,помагаха и другите момчета ,че от студ пръстите ни бяха се подули, и бяха станали като кренвирши и трудно се сгъваха, но в палатката бумтеше походна печка , дадоха горещ чай/най-вероятно с бром/ ,по два аспирина и шоколади, даже един офицер сипа по малко коняк , разтриха ни с някакви вълнени парцали ,така че никой не настина,но тогава бяхме на 19 години ,а сега вече съм стар и не съм за такива европейски изпълнения.Лошото е ,че при ремонти на апартаментите в ж.к."Яворов"/бивш ж.к."Ленин"/,всеки разрушаваше комините ,така,че отопление на дърва или брикети не се очертава.Ясно е,че климатици,при липса на ток няма как да работят ,с една дума купона предстои,ще се гушкам при съпругата си -- и така става.

Остави го газа и топлата вода! Като дойде тук Вовата Путкин ще трябва да си анално разработен, така че хващай метлата и започвай тренировки!!! :))))

Когато дойде Вовата, все се надявам да успея на някой американогейски ,демократичен ,неолибералист, да прережа каротидната артерия

ГАЗ ГАЗ,СПИРАЧКА !

2022-08-14 10:13:16 Истината (нерегистриран) Можем да купуваме руски газ ------- ПО ПОЛИТИЧЕСКИ , ИСТОРИЧЕСКИ , ИДЕЙНО-КУЛТУРНО-МОРАЛНИ ПРИЧИНИ ! ТУК "ИКОНОМИКАТА" - НЯМА АБСОЛЮТНО НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ И ВЛИЯНИЕ ! САМИЯТ ФАКТ НА "ВКОПЧВАНЕ" В ТАЗИ КЪРВАВА ГАЗ (ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ , ЧЕ СМЕ НАЙ-МАЛКО ЗАВИСИМИ ГАЗ В ЦЯЛА ЕВРОПА), БУДИ МНОГО СИЛНИ ПОДОЗРЕНИЯ, ЧЕ ДЕФАКТО КЪРВАВАТА ГАЗ БИВА ИСКАНЕ НЕ ПО "ОФИЦИАЛНИТЕ" ИКОНОМИЧЕСКИ ПРИЧИНИ, А ПО НЯКАКВИ ДРУГИ ПРИЧИНИ .... ВСЕКИ ПОЗСЪЗНАНЕТЛНО ГИ ЗНАЕ КАКВИ - ПОДГОТВЯНА БЪДЕЩА ОКУПАЦИЯ !

Заводът за торове "Неохим" затвори заради скъпия газ, освобождава работници

Значи икономиката няма значение? А до вчера нямаше проблеми. Турците ни бяха станали братя и съюзници докато Ердоган не се съюзи с Путин. Значи не сме зависими от газа? Казват ти - 28 000 предприяти са потребители на и 250 000 души директно заети в тях. Индиректното е в пъти повече. Цените на газа помпат инфлацията яко. Целия народ обеднява!!! И ти ми говориш за някакви морални и политически причини. Значи са ти по-мили украинците отколкото българите! А продажно копеле! В същото време Запада си ползва руския газ, защото все пак мислят за техните народи. Такива ибрици като теб са готови да ни направят фронтова страна само и само да си заслужат заплащането. Заради такива сме били 5 века под турско и 3 века под византийско.

Нали Кирил и Асен, Печелят комисионна от скъпия газ в офшорките... Дреме им

"Отново сигурността на доставките на газ, цените на енергоносителите и компенсациите за тях бяха във фокуса на първите му срещи с работодателските организации. " Преведено на български - дайте ни пари че идат избори, пък ние ще се отплатим с милиарди от бюджета. Защото какво точно ще помогнат "работодателските организации" за доставките на газ?

2022-08-14 10:10:24 Ало! (нерегистриран) Парното е по-евтино от тока! ------- НЕ Е ПО-ЕВТИНО ОТ ТОКА И НИКОГА НЕ Е БИЛО .... ПАРНОТО Е ЕДИНСТВЕНОТО НЕЩО, ВЪРХУ КОЕТО НЯМАШ "КОНТРОЛ НА ПОТРЕБЛЕНИЕТО" И НЕ ЗНАЕШ КОЛКО СИ "НАВЪРТЯЛ" В КРАЯ НА МЕСЕЦА ! ПАРНОТО Е ЕДИНСТВЕНАТА УСЛУГА, КОЯТО ДАЖЕ И ДА ИМАШ ОТЧЕТ "НУЛА" ТЕ КАРАТ ДА ПЛАЩАШ РЕКЕТА "ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ" ! Е ТО ЗАТОВА ВСЕ ПОВЕЧЕ ХОРА - НЕПОЛЗВАТ ИЗОБЩО ПАРНО !

парното беше 20 - 30 лева на апартамент. Все пак парата е отпадък при производство на електроенергия.

Щото си мизерник с уред чета с таксови единици!!! Ако имаше топломер, щеше да знаеш, каква е цената на Kwh, както е при ел. енергията!!! По-ниска е от Ел. енергията!!!! В изравнителената бележка ти дават цена за Kwh. А консумацията можеш сам да я видиш по всяко време на дисплея на топломера в апартамента ти с големи цифри в Kwh.

От долу един ми обясняваше как българина нямал пари. И искал данни. Еми средната работна заплата в София е около 2К, в Пловдив и Варна е около 1,4К. При двама работещи в семейството, общия месечен бюджет е около 4К. Това са само средни доходи. И понеже София не е България ето данни и за други градове: https://www.actualno.com/finance/srednata-zaplata-v-sofija-stigna-2340-leva-news_1752776.html https://www.marica.bg/biznes-zona/srednata-zaplata-v-plovdiv-skochi-s-15-za-godina https://bnr.bg/varna/post/101473817/rast-ot-blizo-10-na-srednata-rabotna-zaplata-za-edna-godina-vav-varna С което искам да кажа, че не е нужно да се изкарваме по-големи мизерници от колкото сме за да го играем "жертва".

Защо да го играем? Цените са двойни заради ПП променливите! Това е обедняване!

Заплатата ми се вдигна 3 път през последната година и нещо. Сега съм на нова работа (от 1 септември) и дохода ми е 2 пъти над средния. За кое да мрънкам.

Те ли са виновни за световната инфлация? За войната в Украйна? За последиците от нея?

Цените са двойни заради изнудване то на Путин!!!

Комшията работи министерство и взима 6000 лева. И аз искам да работя там, защото сме завършили Техническия университет и двамата. Средно взимаме заплата 3800 лева.

Съм сигурен, че може да си намериш много по-добре платена работа. Пожелавам ти го.

Ами ключовата дума е "работя". Някои работят, други си клатят краката в офисите, разказват мръсни вицове на колежките, и хленчат по форумите.

Опппаааа, леко... В София да работиш за 1600 лв. значи си неспасяем некадърник!!! Никой не ти е виновен и никой не може да ти помогне!!!

в производство в Дружба с начална заплата 1000 лева . Аз отказах.

Щом Германия може да купува руски газ, Значи, че и България може! БГ икономиката е по слаба от Германия. Пак ще сме си толкоз европейци, колкото германците!

Те в Германия дали са комунисти и Дали мразят Украйна? Ясно е че не!

ЗАВИСИ ОТ ГАЗ НА 15%, ДОКАТО ТЪПИТЕ ШВАБИ - НА 50% ... И ЗА ТВА СЕГА СА ЕБАНИ И УНИЗЕНИ .... НО НЯМА ДА Е ЗАДЪЛГО ! И СЛЕД КАТО БЪЛХАРИЯ ЗАВИСИ ОТ ГАЗ ЕДВА НА 15%, ТО Е СЪВСЕМ ЛОГИЧНО, ЧЕ МОЖЕ ДА ЕЛИМИНИРА ЛЕСНО ТЕЗИ 15%! ТОЧКА ! КРАЙ С ГАДПРОМ ! ВЪН ОМРАЗНИТЕ БЛЯДОВЕ ОТ БЪЛГАРИЯ !

Можем да купуваме руски газ, Без да мразим Украйна. Значи да започваме, тогава, Защо българския народ, да се мъчи?

Те и зависимите от инсулин са няколко процента. Значи можем да спрем инсулина, нали тъпако?

еврогейове и подлоги от козяк.

Ганю - еврпеец. Този виц не го знаех.

Германия няма друг избор, ние имаме!!!!

Да си съсипем българската икономика? Огромен избор!

Е, това се нарича еврогейско,демократично ,неолиберално единство. Както се пише в една книжка,любима на всички демократични -неолиберали , "Всички са равни ,но някои са по-равни"

Българинът си иска мизерията и комунизма!!! Това е налагащият се извод!!! Хората му отвориха път към цивилизования и уреден Запад, него пак към азиатската кочина го тегли! Иска си батюшка със здрава ръка и нагайка да го управлява ... и напътства... Браво! Подхранвайте Путин да порасне и да ви завладее. Тогава комунизма ще ви се види като невинна приказка в сравнение с диктатурата, която ще ви наложи!!! Северна Корея пасти да яде!!!

Вие, бихте ли казали, Кога в България, или някъде по света е имало комунизъм?! Комунисти, може. Но не и комунизъм.

Ти какво мислиш, че е комунизмът??? Да, тази диктатура и мизерия в която бяхме 45 години, това е комунизма!!!! Както и да го строиш комунизма, резултатът е винаги такъв!!! Когато няма частна собственост, няма интерес (стимул) за производство на блага. Трябва принуда!!! А като няма ЕФЕКТИВНО производство, фалитът е сигурен - същото, което се случи у нас!!! Държавата фалира!!!

социализма, защо тогава се направиха толкова ТЕЦ-ове. ВЕЦ-ове АЕЦ, заводи, училища, болници, жилищни сгради. Селско стопанство - колко беше цената на хляба, млякото, месото? И всичко беше истинско. Сега турски и гръцки боклуци. Да не говорим за БГА Балкан, Ж.П. транспорт, речен и морски транспорт. Колко беше билетчето за градски транспорт? Ама не били качествени. Да ама никой не се отказва даже и от соц панелките.

Трябва да купуваме руски природен газ през 10 руски посредника за да уморим Путин от смях.

Ами нашите американогейски ,демократични ,неолиберали точно това правят.Ние Путин няма да уморим от смях ,но ще се авто уморим от глад и студ ,на фона на демократична мизерия

Не видях Германия да е станала комунистическа. Значи и България няма да стане! Излишни тревоги!

Трябва да купуваме руски природен газ през 10 руски посредника за да уморим Путин от смях.

А комисионните от посредниците? Право при ПП Кирил и Асен!

Да се разбира ли ,че се очаква комбинация от студ ,тъмнина и нараснала престъпност

Кога ще има военен трибунал за Киро и компания? Кога?? Съсипаха всичко, до което се добраха и накрая, за десерт вкараха американска войска в България!!

Про 100 Киро, си е за съд, Us армията не ни пречи! Тези хора ядат и пият, значи има бизнес!

Кражби до дупка!!

Хора,които коментират тук,явно не са били в казармата.Затова ще им кажа какво е ЗКПЧ. Когато бях войник,вече бях завършил висшето си образование.ЗКПЧ непрекъснато ми повтаряше,че Партията(БКП) ме е изучила.Когато вече ми писна и отговорих,че него може партията да го е изучила,но аз сам съм си взимал изпитите,ме прати три дни карцер. Та Гълъб бил ЗКПЧ.Вари го,печи го,комунистът си остава комунист.

Ти може и сам да си си вземал "изпитите" но не си плащал за семестрите. Държавата е плащала. И след като вече си бил "завършил", да не би да си влязъл в казармата на 23-24?! Аман от недоносчета!

Държавата е плащала,не Партията.

Да той комунизмът измисли "безплатните обяди"!!! Затова толкова напредна, та фалира накрая... :>))))))))))))

Тъп си, знаеш ли? Не си платил нито стотинка за училище или университет. Учил си, защото затова си отишъл. Сега хората нямат пари обувки да купят на децата си, за училище.

При символичните цени на купоните и спането и напълно безплатното образование, не мислите ли че се полага поне малко лоялност към държавата?

Към държавата или към БКП...Или щом имаше член първи,то БКП е държавата? Случайно да знаеш ,че имаше и БЗНС,и много безпартийни?

Германия се оплаква от намалени доставки на газ от Русия, А ние спорим дали да купуваме?

СЕ ОКАЗА ТОТАЛЕН ИДИОТ, ЗА ДА СЕ ЗАКОВЕ ДА ЗАВИСИ ПОВЕЧЕ ОТ 50% ОТ БЛЯДСКА ГАЗ ! И СЕГА СА В ПОЛОЖЕНИЕ - ПАРТЕР, И ДЖУДЖЕТО ГИ РАБОТИ ОТЗАД ... НО НЯМА ДА Е ЗА ДЪЛГО !

Щом Германия може, ще може и България! А идиота е този, който е против

Тъкмо се чудех, кой е по луд, Но май си ти

Газ има и на нормални цени. Политически интелект обаче няма.

цената, която плащаме на Русия за газа в евро/респ. в долари/ да се превалутира в рубли... За същата газ, качество, количество, срокове... В противен случа, съгласно наложените на русия санкции платените за газа суми могат да бъдат конфискувани...в какъвто случай получаваме газта подарък...което няма как да стане... Но лайтмотивът беше и си остана-Русия е ненадеждентърговски партньор...спира доставките както му хрумне...И тази евтина пропаганда се пое от населението...и ...няма спиране... Западните страни разумно и в интерес на икономиките си успяха да разграничат икономика от налагането на санкции, от пълното и напълно обосновано и правилно отричане на войната... ние тук действаме първосигнално...единствено в наша вреда...

1. Газ е в мъжки род! 2. Договорът ни с Газпром е в долари и никоя от страните не може да го променя едностранно. Следователно неизпълнението е от руска страна!!! 3. Русия е ненадежден контрагент!!! Тя още миналото лято започна изнудване на търговските си партньори, като намали продаваните количества и създаде изкуствен дефицит, така вдигна цената на газа.

Германия, Италия, Австрия и т.н. ПЛАЩАТ ЛИ В РУБЛИ? ПЛАЩАТ.. Пълнят ли си хранилищата с РУБЛИ? ПЪЛНЯТ.. Кво си се развикал - браво на просто Кирето ни, че са направи на барбал просто Кирето ни с фон ЛАЙНЯНКАТА.. А сега си прочети за СВИЛОЗА, НЕОХИМ-Димитровград как отпочват производството на БЕЗРАБОТНИ..

ЧЕ НА ФАШИСТИТЕ В БУНКЕРА СА ИМ БЛОКИРАЛИ СМЕТКИТЕ ! ДА НЕ СА НАПАДАЛИ УКРАЙНА И ЕС ! ТАКА СТАНА МНОГО ДОБРЕ , ЧЕ НАЙ-НАКРАЯ СЕ ВИДЯ, ЧЕ ...МОЖЕ И БЕЗ ТЯХ! А ТО Е ЯСНО НА ВСЕКИ, ЧЕ С ТЕЗИ МИКРОСКОПИЧНИ 3 МЛРД МОЖЕ ДА СЕ ВНЕСАТ ОТ ВСЯКЪДЕ ... НО НЕ ИСКАТ ! САМО ВЕЧЕ НЯМА МЪРДАНЕ - ЕВРОПА И СВЕТА ОТВАРЯ НОВА СТРАНИЦА !

Съоръженията за съхранение на газ в Германия вече са пълни на 75,43% и горивото се нагнетява в хранилищата по-бързо от очакваното. Това сочат данни на експлоатационните компании. Според регламента на ЕС за съхранение на газ, приет през май, страната трябваше да напълни хранилищата си на 75% до 1 септември. Според Асоциацията на германските оператори на системи за съхранение на газ и водород INES напълването на хранилищата въпреки намалените доставки от Русия по "Северен поток" е било възможно заради намаляване на потреблението на синьо гориво през лятото и увеличаване на вноса му от Северозападна Европа . Регламентът на ЕС предвижда складовете в Германия да бъдат пълни най-малко на 85% до 1 октомври и на 95% до 1 ноември. Въпреки това, ако сегашното темпо продължи, тези цели ще бъдат постигнати по-бързо. Русия намали доставките на газ през газопровода "Северен поток" до 20%, като неофициално това се тълкува като изнудване на властите в Германия да спрат помощта си за Украйна. На този фон индустрията и домакинствата на Германия започнаха да намаляват обема на потреблението на газ. От 1 август влезе в сила решението на ЕС страните-членки да преминат към режим на пестене на газ, за ​​да се подготвят за евентуални прекъсвания на доставките му от Руската федерация, припомня БГНЕС

То за 2 месеца, какви други приоритети да имат?

Крадене крадене и пак крадене!

Това е за Курнелия

Зеленият чорап има само един приоритет - ГАЗпром!

Ами от там му плащат!!!

тъпото зКПЧ освен паника друго не може.За това е учил цял живот.

Нито газ,нито петрол,нито електричество са достъпни,зарад непосилните цени, за българите. Искам да попитам малоумният политически елит самомедно нещо. Дали имат готовност да пидкреоят най-уязвимите от населението ни със зимни спални чували,които орепазват от измръзване? Защо навсвкъде в ЕС има акции за подпомагане със спални чували,а в България не? Това ми е въпросът.

За това моловете са пълни както и всички аутлети. Иди на морето по скъпите курорти да видиш, че е пълно с българи. Пълно е и с нашенци по Гърция и Турция зъмата Банско сепръска по шевовете. Сравни автопарка на българите с този на гърците. Странно за мнозина но нашия е по-нов. Пред блоковете ни средно колите са по 7-11К. Иначе сме много бедни.

Да, с хора на държавата служба и собственици на бизнеси и т н

Затова сега искаме в Сибир!!! ... може и в Северна Корея!!! Да пълним гушата на кремълската откачалка, докато ни завладее и си наложи диктатурата отново ... Българинът е тъп, иска си мизерията на комунистическата диктатура!!! Той не може да живее нормално и да оцени какво има!!!

защото-където и да отидеш, ще видиш много хора...Иди по болниците, по парковете, по гробищата...навсякъде е пълно с народ... По-добре проведи анкета колко българи не са почивали изобщо последните 3, 5 и повече години... Прочети репортажите за села в родопите, където деца ходят през ден на училище, защото имат само 1 чифт обувки... И т.н. Да не пропусна ровещите по кофите...това си е трагедия...вече взимат и изхвърлена храна... И се научи да смяташ в проценти...те ще ти покажат как така и плажовете и пътуванията в чужбина са добре посетени...въпрос на математика...

Газа бил оръжие на Путин.. Ти да видиш.. Ами като си плаща сега за преноса на газ през Украйна за Европата той закупуването на чии ракети спонсорира? И срещу кого ги използват укрите тез ракети? Да сте чули, че Зелето сай обадил - Путин не си плати транзита от 24 февруари досега.. НЕ СТЕ.. И руските газовози ли през август-декември миналата година заобикаляха Европа и нито един от тях не се разтовари, за да влезат молекулите на свободата в еврохранилищата. Дори по дългосрочните им договори. Щото далаверата в Азия била по-изгодна за Мексиканския залив.. А сега - това, че не го съобщават нашичките "обективни" медии означава ли, че в Европа не се надига вой за "разиоактивното" разгазирване на молекулите на свободата в Англия и пълненето на еврохранилищата с радиоактивен газ. Не ви ли писна от двойните критерии на ЕВРО УЖ СЪЮЗА.. Исканията за независимост в Каталуния и Шотландия били сепаратизъм. А ОСЕМ тодини исканията за АВТОНОМИЯ в Донбас са ТЕРОРИЗЪМ.. При това автономия залегнала в ЕВРОплана ЩАНМАЙЕР..Превъплатил се в МИНСК 2. Подпидсани от укропрезидента Потрошенко.. ЩАНМАЙЕР не беше ли външен министър на фюрерката на ЕС тогава? Сега ЧИЙ ПРЕЗИДЕНТ Е? Що не си припомните какво бе написано в Минск 2: " 11. Провеждане на конституционна реформа в Украйна с влизане в сила към края на 2015 г. на нова конституция, предполагаща в качеството на ключов елемент децентрализацията (с вземане предвид на особеностите та отделни райони на Донецка и Луганска области, съгласувани с представителите на тези райони), а също така и приемане на постоянно законодателство за специалния статут на отделни райони на Донецка и Луганска области в съответствие с мерките, посочени в бележка [1], до края на 2015 г. " А в бележката се пише за - право на езиково самоопределение. Вместо това за две години по закона за укроМОВЕТО от 15 хиляди руски училища в Украйна към 24-ти февруари остават само 15..

В Сибир, може и в Северна Корея да емигрираш, имаш избор!!! Хайде, какво чакаш??? Да дойдат европейците с Мерцедесите ли??? :)))) Глупак!!! :))))

Върви на х@й мъпетче !!

Пол Крейг Робъртс бивш зам.финансов м-р на САЩ: " Сега мишената на Вашингтон е Путин. Глупост и лицемерие. Успехите на Путин далеч надвишават успехите, на който и да е наш президент в историята ни. В момента публичната подкрепа за Обама и Конгреса е толкова ниска, че е несъвместима с функциите на демокрацията. Ако в САЩ наистина има демокрация, това е най-дефектната демокрация във световната история. Практически, никой освен могъщите частни групировки, които притежават Вашингтон, не подкрепя американското правителство. Всички ненавиждат официален Вашингтон. С безкрайните си интервенции и войни, с нефункциониращата и рухваща американска икономика и безграничната си арогантност Вашингтон унищожава светът. Освен малцината заблудени и онези, които получават пари от финансираните от САЩ НПО-та, никой друг няма добро мнение за Съединените щати." А покрай Путин целта на САЩ е и съсипването на икономиката на ЕС.. И я постига по-бързо ТАЗИ ЦЕЛ.. Със санкциите си бумеранг..

Ураааа! И целокупният български народ ще пикае газ ! Очаква се тази година реколтата от бял боб ( фасул) да бъде основен източник на газ!

Мая Манолова вече прави предизборен панаир пред лукойл!

Ми тя освен панаири и простотии, Друго не може. Смята че е фотогенична, пред камерите

Купете някой по- скъп и по-хубав газ! Икономията е майка на мизерията. Европейци сме все пак, бай Каиш плаща.

Нали Простокиро вече е паркирал 7 гемии с газ на Варна?!

Питай Лена колко газ и е натурал Киро?????

За Коледа, обаче В момента, Асен го произвежда Анално! До тогава ще е готов

Готови сме да погинем от глад, студ и мрак, но да изпълним повелите на Зеленски!Та, ако ще българин да не остане на тази земя, но няма да предадем г-н Зеленски!И ще се снимаме с него,като най големите звезди от Бевърли Хилз.

Руснаците умират от смях какви маймуни сме. Отстрани изглеждаме като Зеленски. Дървиме се, гоним дипломати, купуваме им газа през посредници. Що за маймуни виреят там. Нямат ли малко мъжлета в тая страна.

А севернокорейците умират от кеф, че вече няма да са сами в мизерията си, след като Путин победи!!!

В България, газът е предимно за едрия бизнес - заводите! Домашната му употреба е минимална! Без газ ще има фалити и много безработни

То газ ще има, но цената му ще е непосилна за бизнес и хора.

Благодарете на Кирил и Асен от ПП промяната

Ооо, с удоволствие ще им ,,благодаря", само да си видя сметките през зимния сезон.

:((((

Нали Боко е добре, нали Кирето е добре, нали Мавъра и чехльо са добре каскета цвцв овчара и другите демократи убавото Наде …

Тази година парното на 19 градуса, догодина на 10...

Троянския кон Кирил Петков, провали Четворната коалиция на протеста!

Тъжно но факт! Народът изнемогва и няма да гласува за тях

За това моловете са пълни както и всички аутлети. Иди на морето по скъпите корорти да видиш, че е пълно с българи. Пълно е и с нашенци по Гърция и Турция. Иначе изнемогваме.

Тези работят в газовата индустрия или държавни служители

Столичани да спрат да ползват парно, стига превилегии, България не е само София

Не използвам парно от 7 години. Плащам си само такса пренос на енергия. Иначе съм съгласен. България не е само София.

Не ползваш парно, защото си мизерник!!!

ха ха ха разсмя ме. Топлим се на ток което е по-скъпо, но по чесно. Тока е с фиксирана цена за мегават час и се плаща според консумацията всеки месец. Няма приравняване както при парното.

Пише се: "по-чесТно"!!!

Напълно съм съгласен. Искам да направя и едно уточнение - Топлофикация топли предимно сградите на държавната администрация. Повечето домакинства минаха на климатици и пелети още преди 10 години.

В Люлин ли? Да те светна, Люлин и комплексите не са София!!!

Щом не преговарят с Газпром , явно не им е приоритет газта.

Костя копейкин иска лично, той да преговаря за газа!

По-добре копейкин, от колкото Киро центаджийкин.

Но копейкин му хлопа дъската. Искал да затваря лидъл...??? Щом народа пазарува, значи има нужда

То не само Лидъл трябва да затвори а и останалите чужди вериги.

Да станем, като в Русия ли? Няма нужда

Не само газ,газ,газ,а по ниски цени защото народа няма пари.

Но си имаме Киро Киро Канадеца и резултатите от неговите 6 месеца на власт

В момента цената е последна грижа!!! Важното е газът да не е руски!!! Подпомагането на Путин е унищожение за нас!!! Ако Русия победи, тя ще разруши нашия свят и животът ни отново ще заприлича на социалистическия - мизерия, изолация, репресии... Въпросът е: Това ли искаме???

Това искаме, искаме руска газ на нормална цена. Искаме отново да живеем нормално а не да се чудим как да се топлим през зимата.

Ще станем отново една огромна Северна Корея!!! Някои помним комунизма...

Първо , не сме били никога като С. Корея и второ , да помним комунизма, това бяха златните 45г за българският народ.

демокрация проевропейците затвориха 1,2,3, и 4-ти блок на АЕЦ Козлодуй, Проамериканците спряха АЕЦ Белене, Южен поток, Бургас-Александрополис. 30 години не ви стигнаха да унищожите всичко направено при социализма, с помощта на руснаците. Малките населени места останаха без поминък. България от 9 милиона стана 6 милиона. България загива, а някои се радват че сме с америка. Целта на американците е да унищожат България. Унищожиха промишлеността, селското стопанство, образуванието, здравеопазването. Но слепците на виждат, че ги водят към пропаст.