Коментари - Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца | Бизнес.dir.bg
назад

Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца

Търсят се варианти заплатите да бъдат актуализирани с между 10 и 25% спрямо миналото лято

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не си ли намирате роби вече? Скоро и деца няма да намирате!

Ееееххх, само ако имаше стотици нищо правещи укри.... Ама и с деца става. Качеството излита. Дръжте се!

Ами за три месеца по няма и хиляда лева кой ще се хване? Освен пенсионери да търсят

алчността на хотелиерите им отряза клона

Няма нищо лоша в това, бях писал в една от темите, през 1998ма, на 16 работих един сезон в туроператорска фирма, беше интересно и полезно. Само че тогава не помня да е имало толкова ниски заплати. На Затни пясъци плащаха общо взето двойно над обичайните заплати за подобен труд във Варна.

Защо индиец да работи за 1100 лева вместо 2500 евро в Западна Европа.

За 1000 лева и 16 часов работен ден да си работят сами

Значи, като фалирате, поне няма да завлечете и работниците си на дъното... Това е добра новина! Алчни, гнусни феодали!

А липсата на желаещи за почивка по тези географски ширини как ще я запълнят?

Щом не ви се плаща работете си сами.

Търся готвачи и сервитьори за Обзор Готвач - 4000лв Сервитьори - 1200лв + 3%

Това е сезонна работа! Минимум 2 бона заплата иначе за какво си говорим. Това минимум!

Таман ще ги научат да пушат цигари. По Черноморието е класика да ти дадат пепелника задължително мръсен преди менюто. Когато им направиш забележка, че не пушиш и не искаш пепелник отговора е нищо шефа държи да ви го туря на масата и по възможност пред носа.

И Хитлер в последните мигове на отчаянието преди смъртта попълваше липсите в немската армия с деца. Ясен знак за това, какво го чака българският туризъм.

А здравните и пенсионни вноски кой ще плаща? Осигурена ли е храна, транспорт до Варна и квартира. И заплатата да е по IBAN. Работното време 168часа месечно.

Оше ли има луди да ходят на нашето море лятото?! Българският хотелиер да си работи сам и да яде това, което предлага.

Няма и да намериш, защото сте изедници! Няма и туристи да намерите скоро, защото сте мизерници!

1000 лв при текущата инфлация... Тея луди ли са?! Кой ще работи нощни смени на толкова ниско заплащане.. И това не е новина, винаги деца са бачкали по курортите лятото.

Нали мечтаеха за семейни хотели , ами да си хващат родата и децата да им бачкат.

ами нека вдигнат заплатите с процента, който са вдигнали услугите , които предлагат. То не може да вдигат яко цените оправдавайки се с голямата инфлация, а да дават на персонала ланшните заплати...

с тези смешни заплати и неограничен работен ден... на квартирата се радват защото още не са я видели...най-често мухлясало сутеренно помещение което НЕ става за отдаване под наем на курортисти...а и тук има уловка - докато си в почивен ден пак си на разположение на шефа кат ому скимне нещо...изобщо, пълна робия...и преди да ми кажете че говоря наизуст ще ви кажа за кой хотелиер говоря - шефа на една от измислените им ресторантьорски и хотелиерски организации - веселинчу налбантов

Научиха си магарето да не яде ама то умря. Изтърваха питомното и сега гонят дивото.

Що деца а не украинци? Или май на тях им плащат повече ако не работят. Да ви епм.

Като не плащат, какво очакват????

От много години...ама откъде да знаеш, когато ти плащат да си античен евразийски простак !

Преференциално ДДС, износен сектор. Цените като за чужденци и експлоатация на детски труд. Бетонирано навсякъде, отвратително качество на услугата. Това е българският туристически сектор, и по-специално морският ни туризъм. Пълен шит. Никога не си харчете пари за тази помия.

СРАМ И ПОЗОР> ДЕТСКА ЕКСПЛОАТАЦИ ЗА МИЛИАРДЕРИТЕ ХОТЕЛИЕРИ> ВЕДНАГА ОСТАВКА НА МИНИСТЪРА И ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР . И ЗАТВОР> ЗАТВОР

Очакват да им вкараме евтина работна ръка - украинци, молдовци... И ако може да им субсидираме заплатите през държавата, че нали... стратегически сектор а у.. Нещастници.

Потресаващо е ,че още има луди, които избират българското.

Ми как ще има персонал? Хотелите са повече от почиващите. Де що имаше номенклатурен кадър му се раздадоха държавни пари и вдигна хотел.

Кви нощни смени ве нощния труд е след 22 до 06. По това време има само охрана.

Друго си е за три месеца сезон да изкараме, като за цяла година, ама ако може да не даваме заплати, “бизнесмени”.

от опит да кажа, че износените хотели са характеристика и на гръцките и на испанските. Е БГ бяха всъщност много по´ добре. Бяха. Предимството на България е; че където и да избета да отида, съм ситурна, че плажът е пясък, докато другаде винаги трябва да спроверявам какъе е плажът,. тези, които са пътували, разбират за какво иде реч. Водата в морето - също!

Към търсещите работа - искайте петъчно разплащане. Така ще бъдете много по-малко прекарани.

Ми да си наемат своите деца, жените,любовниците , майките, бащите. Да ядат това , което предлагат на клиента, да пият същото като него.

При комун4бизма ходихме на бригади още в пети клас! За каква експлоатация говорите сега!!!

Вода - 5 лв , фрапе - 5лв .... .аммммм ..... заплата 1000лв ....... ммммм ..... че не е лошо .

Пясък и вода с примес от WC-то. Хранителни отравяния като бонус към безбожно високите цени за шезлонг, чадър и минерална вода.

Нека да не хитруват работодателите.Заплатите са мизерни и затова използват различни трикови за експлоатация.Един такъв е назначаване с минимална заплата за 6 месеца и след 6 месеца търсят друг. При тази инфлация заплата по малко от средната за България е обидно ниско.

По стар български обичай - с по високи цени :)

Няма угодия, ако не работят, защо не работят, ако работят било експлоатация!

Девизът на България за години напред: Нема ора !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Кадри има предостатъчно във всички сфери, ама има и лакоми, прости, селски гъзове наречени български капиталисти, за които вечно всичко им е много скъпо. Дори мижавите, мизерни заплати от по 800-1000 лева е твърде много и твърде скъпо за тях. Щели били да си внасят евтини(почти безплатни) роби от Третия свят - от Индия, Пакистан, Индонезия и от не знам си още къде. Да, ама друг път - дори и в Индонезия или в Пакистан заплатите са по-големи от българските. Така че българските чорбаджии-изедници могат да си останат само с чакането. Другият вариант е да започнат да наемат деца по на 10-12 години за мизерни надници, както е било в царска България преди 1944г. Тук няма да има никакви проблеми в това отношение - профсъюзите в България са отдавна на хранилка при БГ-капитализма и олигархията, а в НС има 240 корумпири, работещи отдавна на поръчка. По краварски модел му викат лобиране, а на тези които лобират им казват лобисти. И не били корупционери, разбииш.

Преди 2 години, 3200 лв за 5 дни на Златни. При тези цифри трябва да плащат на персонала всяка вечер, за да имат хора. При месечно заплащане със сигурност няма да платят договореното.

В много страни в Европа е нормално деца, навършили 15 г. да работят. Не на пълен работен ден, а по няколко часа. Ще видите млади хора на касата в супера, да зраеждат стоки, в ресторант да сервират или в куня, ТПрез ваканциите работят толкова, колкото искат. Заплащането е знаително по- ниското от минималното на час. Това не се разглежда като експлоатация, а като придобиване на трудови навици и дисциплина, както и възможност за социални контакти.

Стая в хотела 300 лева, заплата 1000 - 1300 лева. Пълна порнография, накрая и ги глобявят, въпреки че работят повече от разрешено то по ТК. Наложниците на управителите на хотелите харчат по 1 000 лева за 2 дни, но учениците си мислят, че ще е купон на морето и за това се навиват.

персонал има, няма адекватно заплащане!

Познайте какво обслужване ще падне!

Изгониха българските туристи, изгониха и българските работници.... и сега реват, най-вероятно отново ще поискат държавата да ги "спасява"... Е как ли пък ще ги толерирам и ще похарча и един лев по българското море - докато е такава ситуацията (а тя няма изглед да се промени) - на изток от Стара Загора няма да стъпя...

МАЙКО, МИЛА! Да му мислят тези, които ще бъдат "обслужвани"!!!