Коментари - Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца | Бизнес.dir.bg
назад

Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца

Търсят се варианти заплатите да бъдат актуализирани с между 10 и 25% спрямо миналото лято

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не да се ваикат,, а заслужават нито персонал да имат нито гости да имат.Не си знаят защо.

БГ "хотелиерите" все още я карат на "ден година храни". Те не виждат по-далеч от края на сезона. Най-голямата инвестиция е да инвестираш в хората. Да обучиш читав персонал! Инвестицията се връща в пъти, само че след време. И от Марс да докара хора, ако се отнасят с тях по същия начин.....

Бг.хотелиерите са си мутри отвсякъде....и са като оня лаф за новобранците.. ---добре дошли...но дупе да ви е яко. Само реват за кадри и си вислят ме сме тлупави....защото за 3 месеца нищо не се изкарва на морето....работил съм 4 сезона в уж елитни комплекси...но нещата цяха пълна ПОРНОГРАФИЯ във всичко и в условията..и в храната и в оттошението....

Нормално. Все пак сме в ЕС, който знае езици, работи другаде за други пари. И аз работих едно лято на Албена като ученичка, беше ОК, но в all inclusive хотел, с храна в ресторанта с гостите и ок настаняване, освен за едни 5 седмици в пиковия сезон. Тогава действително ни преместиха в едно влажно подземие. Като студентка работих две лета в Америка, бачкането беше много, но и парите бяха съвсем различни. Хотелиерите, ако вземат да си припменят отношението и към клиентите, и към персонала, с цел да ги задържат и те да искат да се връщат година след година, всички ще са по-добре! Проблемът е, че повечето гледат да те прекарат един път, и толкоз. Няма никаква визия за това да си "отгледат" клиенти, както правят гърците и турците.

гн Вещ, май никога не сте работили в бранша , а сте били само работодател , скъпещ се на на заплати и смяташ подчинените за рая. Когато западняци дойдат у нас на почивка се възмущават как може едни и същи хора, обикновено ученици да ги обслужват в ресторанта и на закуска и на вечеря. Лично аз само преди 6-7-8 години съм работил като ексурзовод за смешните 460 лева от които бях принуден да давам 200 лева за храна за водеща фирма в българския туризъм. Ако смятате това за нормална заплата ... В същото време в друга година имах късмет с работодателя при добра заплата и осигуровки като рецепционист, но този шеф беше махнат и сега е не знам не е ли като в другите фирми. Опита с наемане на украинци и молдованци показа че те предимно се занимават с редене на опашки за полагащите им се 4 пъти на ден безплатни хранения , а през останалото време се чудят каква друга допълнителна работа да си намерят като гледане на деца на почиващите в хотела, крадене на пари от пералнята и търсене на богати съпрузи Просто работодателите повечето са твърде лакоми

Едно време сезонните работници успяваха с няколко месеца по курортите - да изкарат пари за половин година. Сега заплатите по морето са по-ниски отколкото в големите градове. По коя логика някой ще отиде да бъхти по емнайсет часа на морето? Някой ще си напусне целогодишната работа, за по-малко пари и повече работни часове?! Или ще стои по полвон година без работа, за да иде за 2 месеца на морето?

Омръзна ми да пиша. А и кави ги дъвчем, като имаме професоналист.От бранша. Кой? Баш "Професоре", милият Ото Скорцени. Оня с 4 хотела на Слънчев бряг, шампанското, съседката, шкембе чорбата и прочие. Интересн екземпляр, а се загуби. Да си каже тежката дума за персонала. Да не го е хванала цирозата или най-после го прибраха в лудницата? Шапка свалям на докторите във втория случай.

Не е луд този дето яде баницата, а този който му я носи на тепсия. Когато това момиче осъзнае , че със спечеленото за цяло лято къртовски труд би могло да си купи не повече от един квадратен метър някъде на партер и то без да смята такси, комисионни и общи части ще осъзнае колко хубава е заплатата.

А като "това момиче" осъзнае, че за една година труд /усилен и с усмивка/, на пратера ще ги изкара, като за двустаен? С малки такси и комисионни за гаранция. Ами да го мислят. На крака с разширени вени от ходене или с вдигнати крака. П.П. Щерка нямам. Който има - негов проблем. Аз съм само добър клиент това включва и една барманка и 4-5 сервитьорки в София/. Избиха си месечната заплата.

Няма да им стъпим!

Такова нещо като няма кадри в Пазарен Капитализъм няма! Има ниски заплати,вдигнете двойно заплатите и заплащането въведете ред за плащане на заплата всяка седмица за да имате кадри.

Не ходете и не работете на Морето два сезона съм опитвала и повече от 2 месеца заплати не са ми давали и до днес имам да взимам от мърльовци престъпни работодатели експлоатиращи те по 15 часа на ден и подиграващи се с труда ти. Откакто отидох в Англия се родих. Никога повече в тази мърлява старческа клоака и кочина България -НИКОГА !!! Слагат те да спиш в мухлясали и мизерни стаи , хранят те с остатъците от бюфетите не ти плащат това ,което те се договорили и казали бавят ти заплатите с месеци а, стреса е на ниво унищожаващ .Никога не ходете на Българското черноморие да търсите работа.

тука ти сваляха гащичкит колегите и шефовете. Там се радваш на черен шпек. Все тая. Ако изобщо си в Англия.

Тея цифри за заплати бруто ли са или след данък? Щото ако е 1.200 лева чисто, преди данък стават 2.000 лева… Тука един пише, че чистач в Германия взимал 2.000 евро. Ами отивайте чистачи в Германия. … Според мен, заплатите в България са високи - не съм работодател. … Българите нямат представа от пари и цени- затова и цените се вдигнаха… Навън има заплати, но и данъците са големи. Освен това, заплатата е нещо, което се плаща, което си изработил. Тука хората са с очакване някой да дава… Има статистика, вижте колко взимат хората по Европа - след данък и смятайте… БВП на Гърция е 230 млрд долара, на България май ще е 100 млрд. т.е. гърците са 2 пъти по- производителни- казвам общо, защото не ми се ровеше са търся колко е на глава БВП… Цените в България трябва да паднат на половина. Заплатите са високи.

Si rabodatel…..kopele.

Това и при бизнеса с проститутки ли го првят?!

Пазарна икономика. Въпрос на предлагане и търсене. Като няма предлагане на кадри те ще отидат при този, който е готов да плати малко повече.

И какъв стаж и способности реално има тас 18г. поститутка всъщност спала точно до вчера на чина ? Че дава мнение кор е достатъчноикое НЕ??? Да бърше маси с парцал иска може би 10 000 лв.

Не важиш! Бърши си масите сам!

един плюс, защото си прав. Но речника Ви е по-вулгарен и от моя.

Смотан,като не ти се дават пари хващай парцала и бърши ти,малоумнико!

Ха ха, а да попитам, децата ще си плащат ли, че им работят?

Плюс дотации за хотелиерите от държавата. Плюс субсидии за укрите. Екстра "курортно дело" и "туризъм" ще си направят!

мои колеги преди 20 г. изкарваха цялото лято на море. Много бачкане. Вярно. Заплатата не им пукаше. Бакшишите и многото еван с колежки и куротистки. Доволни бяха. Е понякога се хваща нещо, но се лекува.

Знаете ли ,че селата около Гоце Делчев се управляват от Беьове , та това са и "бизнесмените " по морето . Робовладелския строй ми се вижда по хуманен от днешното време на див капитализъм.

И беиовете и бизнесмените по морето живеят в паралелен измислен свят и са обречени на изчезване Все по малко са тъпаците съгласни да им работят а няма как да направят европейски туризъм с африкански заплати

БеЙ, БеЙове...

Не разбрах. Ти си от Гоце Делчевско и ходиш на Черно море, така ли? Данси слънчасал?

Повечето които се занимават професионално в туризъм обикновенно работят на две места Зимна работа в Австрия Швейцария или Германия и лятна в Италия Гърция или Испания Да се рсботи в българските курорти за тях е несериозно

Решение има - нека държавата пак им помогне - този път не с пари а с персонал. Има налични 165 000 нищо правещи кърлежи (пардон чиновници) спокойно може да ги командирова на морето.

И от депутатите никаква полза Какъв им е проблема днес да обелят по един чувал картофи

Скоро и в други видове бизнеси!

Байганьовска алчност е безгранична. Преди 4 години цената която платих за 7 дни в един от морските ни курорти за 2 души и дете бе 1300 лв, сега в същия хотел е около 4500 лв!

Това е така, защото в ЕС няма никаква инфлация.

Да не си бил първия път през зимата, а сега да искаш да ходиш лятото на хотел на морето? То че цените са се вдигнали с едно между 30 и 50% е ясно, но чак пък с 250%. То хотела ако направи нещо такова ще остане изцяло без почиващи.

Робите избегаха

"18-годишната ученичка от Гимназията по туризъм в Бургас" Какви деца са това ?!?! Пълнолетен гражданин - има права да гласува, да се омъжи/ожени, да бъде съден и да влезе в затвор ?! Явно в България за деца се смята хора до 50 години, които още живеят с родителите си ....

Тази година и е за последно Съучениците и са кой в Гърция кой в Германия и ще и разкажат за съвсем различен свят Познавам една помощник готвачка в Германия Чисто на месец след като си плати данъците и остават 2200 евро

Бре, ти да видиш ... Сега остава да кажеш, че не си идва до България за лечение, да си оправя зъбите, а също и ходи на фризьор и козметик ... Аз емигрант със спестявания не съм видял !!!

Това не е ли в разрез с европейското законодателство ? Къде са сега джендърите соросоиди да защитят децата

Според българското законодателство, на 18 години НЕ СИ ДЕТЕ !!! А теб явно все "джендъри" са ти в главата, и вероятно имаш портрет на Путна недъгави ....

И без пари да ми работят, я че почнем да им вземам паре...

като нямат персонал да наемат затворници :))))

Докато българските чорбаджии, не само от този бранш а и от всички останали, не се научат и започнат да плащат полагаемото и достойно възнаграждение така ще бъде!!!

CHORBADJII? Tova sa stari MYTRI ot vermeto na prehoda.

Заради липса на персонал в морските курорти: Хотелиери запълват свободните места с деца По време на развития социализъм другарят Т.Живков беше забранил експлоатацията на деца. Днес капитализЪма явно само на тях разчита.

Хахде не говори Що памук домати и грозде съм брал по бригадите

Не увеличават заплатите,вземат дечица да им слугуват . Възможно да е има и сексуална експлоатация. Опряха до децата да им робуват за малко парички .

И аз не разбрах за какви деца става дума. На 18 г за мен са деца, но и аз на толкова започнах работа. Ако децата са под 16г вече става дума за експлоатация и този труд е нелегален в ЕС.

В Бълагария няма бизнесмени. Има ФЕОДАЛИ (болшинството). След като си отидат от тоя свят и се смени начина на мислене, тогава вече бизнесмените може да се очаква нещо по-различно като намиране на хора да ти вършат работа.

Търсят се високи заплати защото хората имат високи разходи.

Радвам се как вече няма кой да им работи за стотинки.

Крадливите и прости комуняги загхрабиха всичко добро в БГ и сега пак искат да крадат от народа си! Вън, мамицата ви болшевишка, долни изроди! Вижте как осрахте всичко вне само по морето! Грабите като за последно, изроди!

Осифгурявали им "много добра" запалта - цели 1 100 лв! А бе, вие идиоти ли сте или да ? Алооу, закрилата на децата спите ли бе? Наемат деца да им слугуват - самосезирайте се бе ттюфлеци! Егати помийната яма!

На 18 години вече ве са деца, а пълнолетни млади мъже и жени, които имат право да гласуват, шофират, пушат и пият. Пък 1100 е една добра заплата за млад човек през лятото, който още живее при родителите си и няма никакви разходи освен джобни. Нека се научат да работят и да изкарват парите си честно. Няма как да им плащат по 5000 лева заплата.

Принципно е хубаво да се научат да работят и да се издържат. Проблемът е че 1100лв е малко (сервитьорка в кафененце в София взима повече) еле пък за часовете които се работят на морето ... както и че няма да ги научат на работа , а на мърлявщина.

Ако имаш дете на 18 години ще го изпратиш ли да работи за такива хора? Аз лично - НЕ.

Имам деца, но като станат на, 18 какво означава дали ще ги пусна? На 18 години няма как да им забранявам, защото вече са големи хора, които трябва сами да взимат решения в живота, а не някой друг вместо тях. Щом искат, нека ходят да видят как се изкарват пари. Пък и това е един много ценен урок за младите. Първо разбират стойността на парите и второ, че трябва да учат за да не работят нископлатен физически и психически изморителен труд. Нека отидат, да работят и да преценят дали искат такъв да им е живота.

масова практика по мутренските заведения е шефа и управителя да правят секс със сервитьорките

Барманът по принцип разчита на бакшишите, които обикновено надхвърлят надника.

Какви кадри бе хора в паморое в училището по туризъм 90% са сиганчета кой ша ги вземе на работа в хотелите хаха

Т.нар. "хотелиери" са готови на всичко, само не те и "помазаните" им семейства да работят. Те са ниво арабски шейх - другите да работят. Децата хем са евтини, хем наивни и накрая няма и да им платят обещаното. Хора има, просто тук не плащат заплатите, които конкуренцията им по света дава.

Работа за 3 месеца- в най-добрият случай, ако ти платят коректно ще вземеш в зависимост от работата омежду 3 и 5 хиляди.остават 9 месеца с тези пари,защото по морето зимата няма работа.Сметката оставям на всеки.

Ми то и на мен, ако почивам 9 месеца в годината не ми излиза сметката.

Аз в Габрово давам 1100 за Продавачка и няма кой да работи, тия искат за по 15 часа на ден за 1000 лв да им бачкат.

Лица като Златев, Ветко и Гергов са Топ хотелиерите в България и имат най-много легла, просто повече думи са излишни за състоянието на туризма тук, заплати, отношение перспектива ...

Детският труд не беше ли забранен? Не искат да плащат заплати и затова наемали деца да им работят за мизерни заплати че те повече да лапкат? Държавните органи за защита на правата на детето и от дискриминация и профцъюзите къде са? Като не искат да плащат заплати сами да си работят, но деца да наемат нямат право, дори собствените си деца. Да не говориме че децата няма да спазват никаква хигиена и яко ще мърльочат

Късно е либе за китка. Алчността на хотелиерите мутри ги погуби. Давали били 1100 лева, да чакат тогава индийските кадри.

Хотелиерите в БГ са толкова безнадеждно неадкватни и нагли, че заслужават 1 човек да не им работи. Все още има заплати за работа по 12 часа на ден от по 600 лв. на месец. Това са най-простите хора в държавата и трябва да бъдат съдени и да им се отнемат хотелите от банките за тази гавра и отношение с работниците.

Заплата 1130 лева и после се чудят защо няма кандидати? Тоя "барман" ще работи повече от 8 часа на ден, нощен труд и в събота и неделя. А накрая ще му лепнат някоя удръжка и без последната заплата. Така наречените "бизнесмени" ще имат персонал, когато почнат да плащат първо заплати а после да си купуват нови коли и да подържат любовници

Тази година деца, а догодина баби и дядовци ще търсят за работа. Такава е переспективата в този бранш.

Ами, за 1000 лева няма как да намерят персонал. Като знам какви са им цените - си избиват абсолютно всички заплати за по-малко от ден. Преди години работих няколко месеца за един такъв тарикат в Пловдив, близо до ВСИ: Започваш работа, и ти казва - "ти си на процент". Да, ама ако трябва да си на процент в периода септември - май, и трябва да ти плати 2000 лева /говорим за 1999, тогава си бяха пари.../ И вика "това няма как да стане, никой не дава такива заплати, минавате на твърда заплата 300 лева" После, като свърши сезона, студентите се изнесат кой от където е, и оборота падне - моментално минаваш на процент, щото "ми ся като няма оборот аз от къде да ви ги взимам тия пари".

Пак се почна с драмите. Всеки сезон чета едно и също. Като статиите за задръстванията след празниците. Скука. Просто пак ще трябва, в български хотел, да поръчвам на английски или руски. Тъпотия. Няма да има хотел, който да не отвори, защото няма персонал. Нашите ще бачкат в чужбина, разни други ще се влачат тук и така.

Нали ви подариха семейни хотели и къщи за гости ? Сега си назначавайте вашите деца и родата от село и бачкайте!

Местните педерунгели пак си търсят бели роби. Елементарно бе Уотсън - продай си единия Майбах и ще имаш пари за заплати. Ама то дирник прост и алчен, свикнал само да лъже и краде...

Разбираш ги нещата. Чудя се хотел ли имаш или "Майбах". Но важното е, че ги разбираш отвътре нещата.

Представи си разбирам ги. Особенно след като двадесет години съм оправял компютърните системи на хотелите по морето. Явно обаче ти не ги разбираш. Ама то лесно се говори наизуст.

аз и знам, защото им оправям данъчните декларации. Въпроса е, прост. Като не ти изнася си договори по-долри пари или замълчи. А това кой каво имал. Не е тема. Отвори хотел, плати заплати и пиши.

lu4ka

Каква работна ръка чакат с 1000 лв. заплата на месец? Цените на храните в супермаркетите са ужасяващи. Човек , с тези пари, не може да се нахрани, за други разходи хич да не говорим. А някой индиец да ви работи, ще има да чакате. По-мързеливи от тях не съм срещала.

Работех с такъв колега в Ларнака, е толкова дебилен, флегматичен и устойчив на упреците от шефа не съм срещал. А оня го държеше щото и без друго бяхме с недостатъчно персонал. Та нека нашите си вземат такива екземпляри. Ще им побелеят косите само за няколко дни.

Хей, пичове, за къв чеп са ви деца да ви робуват? За къв грездей са ви и украинци, индуси, пакистанци, виетнамци, че дори и извънземни? Има далеч по-лесно решение на вашите проблеми с персонала и заплащането. Всичко това може да ви излезе много евтинo, буквално тънка лайсна. Пишете писмо на Илон Мъск, дедо Клаус Шваб или бат' Билко(Гейтс) да ви снабдят с роботи и изкуствен интелект. Естественo това не е никак евтино и ще трябва да се бръкнете дълбоко в джоба. Но пък иначе ще сте на голяма далавера. Вместо келнери и бармани - те ти майка роботи. Вместо готвачи и камериерки по хотелите - пак роботи. Кеф!

Пак греда! Ще се бъркат за ток, резервни части, техници, монтажници.... Мъкааа!

Ако притеснението е започнало седмица преди старта на сезона, персонала им е най-малкият проблем. С такова късогледство, нито ботовете, нито робите от Азия, нито изпаряващите ни деца ще ги спасят.