Десетки сигнали за некоректни търговци през празничните дни

Липсата на наличности от промоционални стоки е едно от най-честите нарушения

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цинга-манга пук, пълни гащи с лук!

работи с колосален % печалба. Като добавим към това и измамите от всяко едно естество, и стигаме до ФАКТЪТ, че нашето място, в никакъв случай, не е в ЕС. в някакъв аспект, ние сме много по-зле и от държавите от третият свят. Тъй като тук в държавата на абсурдите не се произвежда нищо съществено, освен цигани и чалга, стигаме и до другият ФАКТ, че народът е подложен на всякакъв ценови геноцид, от страна на всички търгаши в наш'та мила татковина, която от земен рай, се превърна в земен ад. Да живей Богът Слънце Винету Първи Банкянски с прозвището - Тулупа, и неговата вездесъща партия ГЕРБ, която за своите три мандата еБа мамата на цял един народ, оправдавайки се, че комунистите били виновни. И всичко това, по времето, и в условията на див капитализъм. Урааааа....

И както винаги - никакви имена на търговци.

Какво значи некоректни търговски практики относно наличностите много ми е интересно. дори и една бройка а е щом е била на промоция и е продаденя какво повече искат. Аз не виждам проблем в това. Аз раотя в магазин и си нямате на идея какви глупости ме питат всеки ден. Дори днес по телефона ме питат защо нямаме дадена стока ами няма я това е изчерпана е. Как можело да я няма Аман от малоумници.

За първи път я чевам тази асоциация. Нароиха се десетки, а правата ни все са незащитени. Но истината е, че хавата е точно такава. А търговците винаги намират начин да се измъкнат. Първо се държат нагло и казват, че ти нещо не си разбрал. Ако не мине номерът и сигуацията загрубее ти предлагат да ти върнат разликата или цялата сума. Заплашването с КЗП от години не върши работа. Правете си изводите.

Абе не мога да се сетя, от както може да се пазарува от Амазоня или директно от сайтове в чужбина с доказано ниво какъв продукт съм си купувал от български "търговец" извън храна и бензин. Последно изядох дървото 2008 ма със скъп професионален монитор, като независимо от факта, че едва ли продават три на година ми набиха дефектен с някаква клауза в договора, че до 5 изхорели пиксела не било дефект - та няколко обаждания в централата по-късно и демо как уеб-сайт от мен с историйка и снимки може да излезе бързичко най-отгоре в гугъля, ми смениха монитора с качествен. От тогава идеята да си купувам от български търговец е минало. Българина така и не разбра, че политиката е вързана за икономиката директно и, че единственият начин да изрази ефективно мнение е да внимава на кого си дава парите.

Единственият начин да престанат тези нарушения е, като започнат да провъзгласяват тези имена на търговците. Само тогава ще имат страх от такива лъжи и ще разберат и ще си мислят дали има смисъл да лъжат хората.

Аз ще ти дам пример. Обявяват промоция на определен модел маратонки примерно. Отиваш да си вземеш и има само 38 номер дамски и /или 42 мъжки. Отиваш питаш/не говорим да запазиш/ къде по веригата има твоят номер и ти отговарят, че във всички магазини в страната са останали само тези 2 номера. И това още първият ден. Е как става това. Или друг пример. Обявяват намаление на марка дреха. Но казват 50 off на марка ТТТ. Отиваш, ама на тази марка само гащите са намалени. Това никъде не казват какво е намалено в рекламата. Например бельо. ТОВА СА НЕЛОЯЛНИ ТЪРГОВСКИ ПРАКТИКИ И ЛЪЖИ.

КЗП трябва да се закрие .

Ми как а ги съобщят, като КЗП не проверява? Нали това казват. Тези са само някаква асоциация. Промоциите могат да ги проверяват колко са истински от КЗП, ама тях ги няма никакви.

Трябва повече да се говори за тези нарушения не да се мълчи.От години се опитвам да си защитавам правата от нагли продавачи и касиери.Основно повтарящо се нарушение е че цената на касата се различава от тази записана на етикета .След десетки подобни случаи изпратих няколко касови бележки показващи ясно нарушенията на кзп- веднага ми отговориха че не били снимани добре бележките..Бях посъветвана при всяко нарушение да викам управител.Така и направих 3 пъти идва управител но нищо не се промени -служителите били уморени затова го правели нормално е беше обяснението.И щом са ми били върнати парите значи проблем и нарущение няма.Но ако някои опита да открадне нещо за 2 лева от магазина викат полиция въпреки че го връща.Тогава проблем има..А доколкото знам при 3 нарушения служител следва да се уволни.Такива неща над 90 % се случват редовно в 2 големи вериги магазини.Проблема на по малките магазинчета е че повечето не дават касови бележки ако не си искам но и там лъжат с цените.Наи лощото е когато подобни магазини с мнжество нарушения вместо да се санкционират се спонсорират с държавни пари при намален оборот..При големите вериги магазини глоба не е достатъчна- бълха ги ухапала- те трябва да се затварят за месец или 2 и тогава ше престанат.Относно липсата на промоционални стоки миналата седмица имаше сладолед с намаление.Още първия ден ходих но сладеледа на промоция го нямаше ,за 1 седмица ходих няколко пъти нямаше го.И на последния ден от промоцията го нямаше.На другия ден вече го имаше но на редовната му цена......подигравка.Хората както и аз не казваме имената на магазините защото ни е страх, живеем в страх до следвашото нарушение

КЗП са абсолютно безполезни хрантутници. И нищо друго.

Kокосово шарените им палмови храни вече не са на мода,изчерпа се вниманието към тях -спада в оборотите им не е само заради вируса.Обслужването им е като за прасета.Скакво могат да се похвалят с избиването на бебета теленца агънца прасенца до 9 месечната им възраст--жалка работа

Хем мамят хем принуждават всеки път да им отговарям на едни и същи ненужни въпроси.Да не съм малоумен я сиктир.