България втора по скъпотия на Балканите

Най-скъпо е в Гърция - там средното ниво на цените е с близо 52% по-високо, отколкото у нас

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За това пък сме първо по бедност! Изобщо...винаги в челните позиции на негативните класации.

вземах 25 килограма мед от Видин по 5.50, когато го купите от друга страна от EC ми пишете

И какво го правиш? Проблемът с изхранването си ли си решил? Или се радваш че някой се е гърбил за жълти стотинки?

И какво го правиш? Проблемът с изхранването си ли си решил? Или се радваш че някой се е гърбил за жълти стотинки?

А сега кажете на кое място сме по скъпотия според доходите!

Само немога да разбера, защо българите се заблуждават, че в Сърбия храната и продиктите са по автентични и природно чисти? Ами урана от бомбандоровките на НАТО от 1999г. къде е? Изпарили се? Всичката отрова от бомбите се е наслоила в сръбската земя!

Не знаех че са използвали атомни бомби.

Учудващо е, че още не е заела първото място. Непомерната лакомия си е наша национална черта. Независимо дали става въпрос за политици или за търговци. А наистина как ли стои въпросът с доходите? някак много обобщено са дадени в този материал :))

Хайде сега допълнете класацията с доходи. Разбрахме къде е най-скъпо и че България е втора по скъпотия. Сега ни светнете къде е България по доходи? На първо място може би? Обаче отзад напред!

по ЛОШО КАЧЕСТВО на храната нямаме равни. Само в Бг ядем боклуци !

с 15€ на седмица, в република северна македония, ще трябва да минеш само на хлебец и водица. При това, водата да е от обществени чешми.

дали е по евтино /средно като стойност за живеещи там може би/ но знам, че храните в Сърбия са доста по вкусни и автентични и много българи от близки до границата градове вкл.София пазарят там.ПРичината Сърбия не е в ЕС, където ядат "стандартизирани" безвкусни боклуци.

Пазарят се за какво? Нали уж е евтино: да пазаруват. Явно не е чак такъв рай, за да се пазариш

За по 300 и 150 евро.....пак пропагандата лъже

Май проучването на 24 часа е сравнявало София с Кауфланд - Гюргево, Пирот, Струмица и Серес. Ако отидат в столиците на съответните държави ще запеят друга песен. Цените на храни, горива, транспорт не са по-ниски, а колкото до качеството - въпрос на вкус. Румънските и гръцките храни, поне за мен не са по-добри, а Македония и Сърбия като влязат в ЕС ще се принудят да ядат същите буламачи като нас. Статията е написана просто за гъдел на хейтърите в България.

като влязат в ЕС ще се принудят да ядат същите буламачи като нас т.е. да разбираме, че влизането в ЕС е съзнателен избор на боклуци и буламачи? правилно ли съм разбрал?

да

Тази статия попада точно в ръчичките на повечето българи които смятат че има световна конспирация и картели дето ги "дерат" или това колко е "скъпо" в България. В България не е скъпо..в България всичко - освен западните стоки - са смешно ниски...такси, жилища, режийни, храна и прочие. В България можеш да живееш най добре с най малко. Сравняват ми с Македония, Сърбия и Румъния. В Румъния не е по евтино - по статистика може да излиза 1-2 евро по малко, но реално не е. Македония и Сърбия...ами сърбите и макетата не са в ЕС така че си ядат храна собствено производство и не внасят ябълки от Полша и кремвирши от Германия. После, всичките цени на бензин за държави извън ЕС са значително по евтини защото не са принудени да слагат акцизите (инфото може да се намери по интернет), и дори тогава БГ има най евтиният бензин в ЕС. Драги българи. Никой не ви дере - или ако го прави то е с смешна надценка по ниска от всички други ЕС страни. Просто не изкравате много..в това е проблем..цените иначе са ви повече от разумни. Не изкравате защото нямате икономика. Нямате икономика защото за 30г ви управляват, глупаци, некадърници и откровени предатели. Никой не се договори за нищо с този пуст ЕС...не успахте да се преборите за пазар за вашите стоки..поне да си защитите вътрешното потребление ако не друго. Продадоха ви за една шепа годишни пари от ЕС, от които една клика от 1000-2000 човека може да краде удобно. Тва е!

Пак сме в челните позиции .