България поиска от ЕК защита на киселото мляко и сиренето
Възражения могат да подават държавите членки на ЕС и трети страни
Обратно в новинатаКоментари - България поиска от ЕК защита на киселото мляко и сиренето | Бизнес.dir.bg
Коментари
Все още не съм прочел на кофичка гръцки йогурт да пише,че е произведен с прясно мляко.
Така както се наричат на имената на откривателите си така се нарича откритието за този бацил за правене на това мляко и сирене и т. Н.така че сравнение между гръцкото яурти и българското кисело мляко което за нищо не става.няма място за сравнение на първо място в света е г-ръцкото яурти.това е.
Аюрведичните писмености от Индия споменават здравословен продукт с кисело мляко, датиращ от 6000 г. пр. Н. Е., А киселото мляко се произвежда в България от поне 2000 г. пр. Н. Е. Що се отнася до гърците, първото споменаване на киселото мляко е през 100 г. пр. Н. Е., Се казва в статията Nutrition Reviews, когато древногръцки писател отбелязва „употребата на кисело мляко от варварски държави“.
50 процента от суровината за направа на гръцкото сирене идваше от България другите 30 процента идваха от земите където старите хора все още говорят Български нищо че синовете им и внуците им се наричат Коста
преди Българина доктор в трън да допренесе за откритието на лечние на туберколозата и научните му постижения да са в основата на откритието на ваксините, е октрил живата култура Булгарикос, която позовлява производството на кисело млакяо извън пределите на Балканите, затова днес гърците имат възможност да произвеждат кислелото мляко извън нашите предели. Благодарения на гениалния Българин
В Гърция се прави к.мляко много преди близкоизточния емигрант Хан Аспарух да се пръкне по нашите земи. Това че някой е класифицирал бактерията и и дал името Булгарикус... Няма нищо общо.
а,защита на българската корупция,кражби и измами ,бандитизъм,чалга,простотия няма ли БЪЛГАРИЯ да иска,това са най добрите бъгарски продукти!
България да защити киселото мляко в рамките на територията, че на 4/5 от млеката пише само ЗАКВАСКА, което за разбиращите значи, че няма бацилус булгарикус. Да приемат, че млакото с българска закваска се нарича КИСЕЛО МЛЯКО, а това с друга ЙОГУРТ!