България поиска от ЕК защита на киселото мляко и сиренето

Възражения могат да подават държавите членки на ЕС и трети страни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Все още не съм прочел на кофичка гръцки йогурт да пише,че е произведен с прясно мляко.

щото е ясно, че е с такова. В патента го пише. На черешите пише ли поливан с дъждовна вода?

Така както се наричат на имената на откривателите си така се нарича откритието за този бацил за правене на това мляко и сирене и т. Н.така че сравнение между гръцкото яурти и българското кисело мляко което за нищо не става.няма място за сравнение на първо място в света е г-ръцкото яурти.това е.

Кое сирене? Ментето, неузрялото?

Аюрведичните писмености от Индия споменават здравословен продукт с кисело мляко, датиращ от 6000 г. пр. Н. Е., А киселото мляко се произвежда в България от поне 2000 г. пр. Н. Е. Що се отнася до гърците, първото споменаване на киселото мляко е през 100 г. пр. Н. Е., Се казва в статията Nutrition Reviews, когато древногръцки писател отбелязва „употребата на кисело мляко от варварски държави“.

50 процента от суровината за направа на гръцкото сирене идваше от България другите 30 процента идваха от земите където старите хора все още говорят Български нищо че синовете им и внуците им се наричат Коста

преди Българина доктор в трън да допренесе за откритието на лечние на туберколозата и научните му постижения да са в основата на откритието на ваксините, е октрил живата култура Булгарикос, която позовлява производството на кисело млакяо извън пределите на Балканите, затова днес гърците имат възможност да произвеждат кислелото мляко извън нашите предели. Благодарения на гениалния Българин

В Гърция се прави к.мляко много преди близкоизточния емигрант Хан Аспарух да се пръкне по нашите земи. Това че някой е класифицирал бактерията и и дал името Булгарикус... Няма нищо общо.

:) технологията за направа на кислело мляко идва заедно с българите преди това гърците не са правили Кисело мляко

Де си видял крави при прабългарите. Или овце? К. Мляко се е правило в Месопотамия 5000г преди новата ера.

а,защита на българската корупция,кражби и измами ,бандитизъм,чалга,простотия няма ли БЪЛГАРИЯ да иска,това са най добрите бъгарски продукти!

България да защити киселото мляко в рамките на територията, че на 4/5 от млеката пише само ЗАКВАСКА, което за разбиращите значи, че няма бацилус булгарикус. Да приемат, че млакото с българска закваска се нарича КИСЕЛО МЛЯКО, а това с друга ЙОГУРТ!

Гръцки Йогурт се кваси с бацилус булгарикус, защитен от Десетилетия от ЕК, закъснели сте!

няма Български Кисело Мляко, има Гръцки Йогурт - вече защотен от ЕК. Няма и Български сирене, има Гръцка Фета - вече защитена от ЕК! Довиждане, ба лъ ци!