40% печалба от измами със сухо мляко

Преработватели заблуждават потребителите с евтини суровини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е как става обработено и транспортирано мляко да е МНОГО ПО-ЕВТИНО от родното? Смятайте какви цени се искат от нашите животновъди!

Това трябва да се третира като истинско престъпление, за което да се лежи в затвора за много години!!! С какво ни тровите бе, да ви се не види?!?!?

Добавянето на сухо мляко и палма в млечните продукти. да е обозначено с жълт цвят например

Длагането на сухо мляко не било противо законно то си било мляко.

кренвиршите , а сухо мляко е измама и престъпление.

Открили са топлата вода. Това се знае отдавна. Сиренето също е от такова мляко и палмово масло.

Тези ще ни изтребят, не ковидът.

По-евтино е защото е субсидирано. А в България евро субсидиите пълнят чекмеджета.

Това само олигофрените в този сайт не го знаят. Мляко не купувам но сиренето не е лошо, дори много добро.

просото ..... Кило немско масло е на цената на кило родно сирене обогатено с палма и сухо мляко с карагенан , и то най-долното............

Глобите не случайно са смешни! Защото са определени от самите крадци! Ако не знаете, време е да го научите - т. нар. "бизнесмени" диктуват на т.нар. "дУпетати" и законите, и наредбите!!!

Работа, ра0ота, работа. Вече 11 години.

А за вносните сирена и кашкавали да не говорим...Но матрияла си ги груха и плаща два пъти по скъпо. А тези "изследват" само българските. Сетете се сами защо.

Ама в гербаджийска държава е нормално.

Бай Юмер е на 30 километра от града ми и отглежда крави и кози. Направили сме си уговорка с 10 съседа. Сирене на 6 лева, кашкавал на 12 лева. И кисело мляко има, и консервирано телешко. Няма данъци и касови бележки.

например

ЗА ДА СТАНЕ КАТО ВЪВ франция, В БОЙКОЛАНДИЯ ИМА ЗНАЧИМА ДАТА: 04.04.2021г.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

В сравнение с вносните продукти нашите са с много по малко сухо мляко и палма. Чужденците дори не го крият. Но атаката е срещу родното производство.

Произведено от сухо мляко купено с чували за телетата.

Лъжат и ни хранят с фалшиви продукти ! Сухо мляко от Германия не е толкова проблемно , но Сухо мляко от Украйна и Беларусия е опасно , повечето е от около Чернобил и никой не проверява това сухо мляко на радиация ! Според мен трябва да се проверяват много внимателно , всички продукти от Украйна и Беларус на наличие на различни вредни химикали ! Дано следващото Правителство реши тази лъжа със Сухо Мляко и ние започнем да се храним с качественни продукти !

"Един път сухото мляко е по-евтино," Е как може млеко което е пастьоризирано изсушено транспортирано и после разтворено отново и пакетирано да е по ефтино от млеко което само е пастьоризирано и е опаковано? Това значи че крайната цена в магазина е по-висока от цената на други места където е произведен този излишък. Санкциите може да се ползват, но само ще увеличат проблема ще създадат черен пазар и помагат на разпространителите не на производителите. Ако искат да помогнат да се развие местно производство трябва да се дават субсидии на купен литър директно на производителя, пак може да се създаде корупция ама поне помага на производителите. Най-добре да оставят пазара да си работи и всичко ще си дойде на местото.

Странна статия, която може би има за цел да поляризира читателите. Към млякото има изисквания (напр. за масленост), които не винаги се постигат чрез суровото мляко. В този случай се налага добавяне на сухо мляко, което реално оскъпява продукта.

В Европа това ядат. Друго няма.

А защо си мисля, че и нашето е субсидирано? Сигурно има разлика м/у страните, но и нашето не е изцяло на пазарна основа.

Милите родни "бизнесмени" ще сложат и лай.а, и гов.а в боклуците, които ни пробутват. Напълно безнаказано.

Защо не добавят животинска мас - тя е еФтинка ?

ти кога за последно си бил в Европа? Нямам в предвид Италия и твоят приятел Мусолини.

много специфики има в хранителната индустрия, които обикновените хора не знаят. и от елементарни статии като тази няма как да се добие представа. не че няма обикновени ментета, но хората общо взето си мислят, че всяка добавка в храните се прави с цел печалба и занижаване на качеството. което невинаги е така...

Ти пък да не си ги мерил?Големи разбирачи се изжъдихте!

ти четеш ли се какво пишеш , като кръчмар да разреди виното със ракия.....

О,има начин да бъдат спрени.Два пъти те хващат в нарушение - глоба,при трети случай -затваряне на бизнеса.Да си седи в къщи и да мисли къде сбърках.

Димитър Зоров, Пършевеца, личен приятел на баце. Млеката и сирената са мега гадни.

Капитализъм, сър. А баламурниците нека пригласят колко им е хубаво да ги цакат.

Субсидирано е ,но с по-ниска субсидия.Изобщо откакто се хванахме на играта на ЕС за субсидиите -нищо не моьем нито да произведем,камо ли да изнесем!

Субсидии + евтини китайски суровини и готово. Млякото е скъпо за преработка, транспорт и съхранение.

Ама и той пуска такива нему изгодни партенки за палмата и сухото.......

значи - "От БАБХ обясниха, че не съществува референтен лабораторен метод за установяване на наличието на сухо мляко в млечните продукти." - ами вземете, та го измислете, бъдете първи, ударете в земята тежкарите от евро-съюза. Хем ще запишем принос, хем ще им обясните къде зимуват раците... Щото те и рачешките рулца са менте-изкуственяк, точно като целия скапан Европейски съюз !!!

Значи си твърдо убеден, че сухото мляко е с 0% масленост?

Важното е да има една надута администрация, която само си цоца от бюджета и никаква не я върши. Плюс това, е абсолютбно честно да се публикуват имената на хванатите, за да се знае от хората, кои аджеба ги друсат на клона и междувременно ги тровят. Ама няма да стане,нали? Това е и супер възможност за малките мандри да произвеждат собствена, конкурентна продукция, коят 100% ще бъде оценена и обезпечена от потребителя.

Интересно, като не могат да осъдят производител, продавач и тн ще продават фалшива храна. В САЩ има легална дефиниция за повечето храни. Те рядко трябва да се намесват и санкциите не са много високи. Но аз като гражданин мога да съдя производители и разпространители за нанесени щети. Общо взето парите за които ще ги осъдя ги карат да не си и помислят да слагат боклуци. Големите вериги магазини се ровят в рецептите на производителите, ако не можеш да обясниш кое какво е и защо е не отива на щанда просто и ефективно. Корпорация с ограничена отговорност не се регистрира лесно а другите корпорации отговаряш със всичкото си имущество.

Къде се продава това евтино сухо мляко, бе?? Откога търся да си направя евтин течен шоколад!

Няма толкова крави, който до произведат дори половината млечни продукти, който ядем. Всичко е лъжа и измама, и политиците много добре знаят

Е как така не могат да установят дали има сухо мляко - това е абсурдно???

в литър вода слагат 1 чаена 5 грама сухо вещество - не е сухо мляко химия 100% про няколко хиляди крави няма как тези количества и з а сирене и за мляко в магазините познавам едни дето правят 20 000 лв от пренасяне на добитък по тъмни доби з ада бъде отчетен за субсидии изкупната цена е 59 стинки от всякакви крави даже често и от болни...

когато вземат лицензите на фирмите + 1-5 милиона глоба ще идват да ви го подаряват. за 30 г няма отнет лиценз ни за салами ни за млечни фалшификати булгаристанеца разбира само от конфискация- гъз дава в затвор влиза само за да опази кинтите

Почти цялата икономика е в ръцете на фирми от ГЕРБ и ДПС. С окрадените милиарди те изкупиха икономиката и сега се гаврят с нас като ни хранят с боклуци и отрови Пълнят си чекмеджетата и офшорните сметки на гърба на народа.

А всъщност има. В пъти повече повече крави, прасета и овце, отколкото хора.. Ако не у нас, то в света изобщо. Селскостопанските животни отдавна са МНОГОКРАТНО повече от дивите животни, които пък от своя страна са намалели с 80-90 % само за 1 век, а преобладаващо това се е случило последните 10 години.

Е как така сухото мляко е по-евтино от мокрото? Ами много просто правят го избелени стрити кокали. Кой ше ти вади вода от млякото. То ако ставаше така нямаше да ни продават накиснато с вода сирене.

Имам къща и на село. Отида ли там, си купувах прясно мляко от производители,бол в тоя регион. Първия път,отлично,нямам думи. Втория път,горе долу. Третия път,сухо мляко с вода.... Питам го един,защо така. А той, е вие гражданите ни мислите за прости...и ние знаем за сухото мляко... Та си мисля,щом тъпаците на село,с два грама мозък,потопен в ракия,са се светнали,какво остава за рафинираните големи производители.

България е единствената страна в света, която изкупува сухо мляко, което е произведено в районите на Чернобил. Всички фирми използващи мляко в производствата си, купуват само от това сухо мляко. Цената на едро, на това заразено мляко е ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - 750 лв/тон. Ето, затова българските производители станаха от милионери - милиардери.