Коментари - 2504 лв. месечно са нужни на семейство за нормален живот | Бизнес.dir.bg
назад

2504 лв. месечно са нужни на семейство за нормален живот

КНСБ настоява 50-те лева месечно към пенсиите да бъдат до края на годината

Обратно в новината
| Редактор : Лилия Чалева

Коментари - 2504 лв. месечно са нужни на семейство за нормален живот | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Страхотна математика. Тия 4 лева за красота ли са ??

Преди да започнат малоумните коментари,тази сума е за София,а не като цяло за България.Казвам го,защото пак ще почнат празните и глупави приказки кой колко вземал и как статията била фейк.

От къде става ясно, че която и да е от цитираните суми се отнася само за София?

Не е вярно - имаше едно интервю с един тарикат артист на който и жена му била артистка които искаха минимум 5000 лв на месец. Видите ли толкова им били разходите . Абе всеки луд си има номер.

Какво за Бога означава 'всяко седмо от десет'? във всяка десетка има точно една седмица, както и една тройка. А всяко седмо от четиринайсет какво ли би било?

Живея в малък град. 4-членно семейство. Работя само аз. Бруто приходи около 1200 лв. на месец. Самоосигуряващ се. От тези пари: Данък осигуровка за мен - около 200 лв. с таксите Данък осигуровка безработни - жената и едиения син - около 50 лв. с таксите Ток, вода , телефон, интернет, телевизия - около 200 лв. Заделяне по 50 лв. на месец за нова година, празници, имени дни и т.н. Заделяне по 50 лв. за покупка дърва за зимата Ако не крия данъци - няма оправия.За разход ми се признават само тези 200 лв. данък осигуровка. Значи 15% (ЕТ данъка е 15% а не 10%. Според величията ЕТ трябва да отпадне от самосебе си) на 1000 лв - 150 лв. данък...

Това не е ВЯРНО. Изчислено е горе, долу според минималната работна заплата. Точната цифра е тази но в ЕВРА., господа педали от синдиката.

А ако семейството няма собствено жилище и плаща наем? Предполагам наема не е включен в тази сума. Нямаше да е излишно да се направи една подробна примерна разбива какво точно се включва в тези 2504лв.

Щото общо е смешно

пълни глупости

ПЪРВО КАКВО Е "НОРМАЛЕН" ЖИВОТ , ЧЕ МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ "НОРМАЛНОСТТА" Е ДОСТА, АМА ДОСТА СУБЕКТИВНО ПОНЯТИЕ!

Това не е ВЯРНО. Изчислено е горе, долу според минималната работна заплата. Точната цифра е тази но в ЕВРА., господа педали от синдиката.

Някой да направи разбивка, явно не включват заеми и много ми е интересно как сметнаха храната.

Без лечения, зъболечение,почивки не говорим,а сметките на Топлофикация, които са убийствени...наеми на жилище .!

КАТО ХЛЯБ ЛИ ГИ ИМАШ, Т.Е. "ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ" НА МАСАТА ????

На вода и ориз,щото другото не го виждам... полезното

Заемите си ги разходвал Още по времето на соца не се обръщаше внимание на тях като разход при изчисляване на стипендия.

идиот такъв! Заем за новия модел телефон ли или тристаен апартамент в топ квартал на даден град? Не разбрахте ли че при капитализма има богати, средна класа и бедни! Не може всички шофьори, сервитьорки, продавачки и касиерки и т.н. да чакат държавата да им осигури стандарт на богати!

Излиза,че два бона се разделят на 4 човека по 600 лв на месец 600 лв на месец разделен на 30 дни за ядене се падат по 20 лв...4 хранения по 5 лв... хляб 1,50 лв о с остатъка друго. А наем,сметки, зъболечение,дрехи, препарати, техника....ааа това е лукс....на други им извират от всякъде и дори се чудят какво да ги правят!

А ако плащаш наем или изплащаш жилище?

500 кинта на месец за нормален живот ли?!

Не го броят!

Защото искаш само ти да работиш и да имаш стандарта на хора работещи от сутрин до вечер и то на две работи! За жена ти осугуровките са дребни стотинки на фона на това което ползва, но ти си искай, лошо няма, но няма да получиш ако не си промениш мисленето!

За зъболечение и някакво жилище! Идея си нямаш как живеят хората като скотове! Какви телефони!!!

Значи, "нормалният" живот според КНСБ се свежда до бачкане/спане/е...е и толкоз. После защо народа бил прост. Ами затова.

Браво

А колко са нужни за нормален живот на пенсионер?

!!!!

Ako нямаш кредит и децата ти не ходят на Английски,ски или футбол.Ако нямаш баба и дядо пенсионери с по 150лв. на които да купуваш лекарства.Ако не живееш в блок ,да плащаш такси почистване и подръжка.Ако не ползваш интернет, 4 телефона.Ако не си плащаш данъците на колата и не ходиш на почивка МОЖЕ И ДА СТИГНАТ 2500 лв.

Десет пъти повече от 300 лв за 2000 стаж! В Полша без Трудов стаж започва от 609 лв

АААААААААА и без театър,кино,концерти и книги...че пари трябват и там

Е трудно

600лв на парче, т.е. колкото да си плащате сметките, купувате храна и до там. На роба повече не му и трябва. Какви жилища, какви развлечения, каква сигурност бълнувате? Преживявайте там, гласувайте и мълчете.

НИКОГЯ НЯМА ДА ИМА "ВИСОКИ ЗАПЛАТИ" ...ЗАЩОТО АКО ИМА - НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ЗАЕМИ, А ЗНАЧИ ПЕЧАЛБИТНЕ НА ЛИХВАРИТЕ ДОСТА ЩЕ СЕ СВИЯТ! Е ТО ЗАТОВА ТУК СЕ ДЪРЖАТ ДОХОДИТЕ НИСКИ , Т.Е. ЗАТОВА ТЕ УДРЯТ ВЕДНЪЖ .... ЗА ДА ИСКАШ ЗАЕМИ, Т.Е. ДА ТЕ УДАРЯТ И ВТОРИ ПЪТ ... И ЗАТОВА И ИЗКУСТВЕНО И НАПЪЛНО НЕОПРАВДАНО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ .... ЗА ДА ТЕ УДАРЯТ ТРЕТИ ПЪТ ! 3 В 1 ! ФАКТИЧЕСКИ БЪЛГАРОПИТЕЦИТЕ ГИ ОГРАБВАТ ТОЧНО ТРИ ПЪТИ И ТОВА ИДВА ИМЕННО ПО ЛИНИЯТА НА ЧЕРВЕНОШИЙКИТЕ ОТ "ЧЕРВЕНИЯТ ЩИТ" , В ОСНОВАТА НА КОЙТО СА - КОРОНАТА, СТАТУЯТА НА "ЗАТВОРА" И СЕКТАТА НА ЧЕКИСТИТЕ

Не "всяко седмо от десет" бе илитерати от дир седем от десет! А реално девет от десет!

За това си беден защото не можеш да смяташ! Я виж на първо време колко филии хляб има един стандартен хляб, колко струва едно пиле, килограм домати и т.н. Дрехите няма да ги купуваш маркови - с тези доходи не си за маркови! И така....

Абе, ко хленчите. Баце живее с толкова на месец, та вие ли? Не му гледайте джипа, с който обикаля. Той е държавен и са му го дали временно да се грижи за него.

Семейството ви има право на социални помощи при такъв доход. Вие сте доста под линията на бедността.

Скотски живот

И доста по-малко стигат, стига цивреж!

за да не живеят като скотове! То не може само на дивана и пред телевизора! Всеки който не го мързи намира начин тук или в чужбина!

Само на крадците ,нали ....

Ще ядете черният хайвер с хляб и ще ви стигат!

Маркови не искам. Ние нямаме собсвено жилище. Топлофикация ни изяжда. Две пенсионери сме с по 300 лв, студенти и аз която търся работа за повече от 500 лв (биофизик съм). Сметни колко ни е лесно. Не не ми е слаба математиката, богаташче!

FFF

Какви са тия глупости? Аз, жена ми и детето. Само храната ни е 1800 лева на месец. Само готвене вкъщи. Не купуваме месото от Вивенда, не ядем черен хайвер. Токът ми е 300 лева зимата. Другите сметки още 150-200. Детската градина, защото не е държавна, е 500 лева. Това е възможно най-евтиният вариант. Данъкът ми за апартамента е 700 лева годишно. Бензинът ми е 120 лева на месец. 1800+300+200+65+120=2500 Това е без градината. С нея стават 3000. Без нови дрехи, без консумативи, без обувки, без лекарства, без добавки, без резерва ако се счупи хладилника или бойлера или колата. Без застраховка на колата. Без почивки. И това е при собствено жилище и собствена кола. Та колегата, дето казал че е вярно, ама в евро, е горе-долу прав. Ама може и в евро да не излиза. Защото те говорят за две деца.

Че аз с работа по обекти на ден си докаравам 200 лева. Никой не може да ме убеди, че ако на едно семейство му се работи не може да си докара 2500 лв на месец! И правете разлика в малкия и големия град, в селото. В едно село няма как да докарш 2500 лв., но и разходите са никакви!

Може би

Ела в малкото градче, дето всички се познават и намери работа, ако не си НАШ ЧОВЕК. Всички "бизнесмени" са или бивши партийни величия или техните наследници (хората от тяхната рода). Тока не е като в големия град, дето хората не се знаят. Тока те вземат по тяхно благоволение да работиш. И освен твоята заплата, трябва да изкараш и надника на братовчеда. Тоя братовчед, дето идва на работа веднъж в месеца. Когато се дават заплатите! Комунистичестака мафия се превърна в икономическа мафия!Няма значение как се казва партията дето е на власт! Всички са едни и същи. Скачах и 1997 г. Скачах и 1989 г. Писна ми да скачам. Иде ми да грабна калашника!!!!!!

Вие сте били големи прасета. Ще работите повече тогава!

на още една ще плащам ..... Аман!