2504 лв. месечно са нужни на семейство за нормален живот

КНСБ настоява 50-те лева месечно към пенсиите да бъдат до края на годината

Обратно в новината

Коментари - 2504 лв. месечно са нужни на семейство за нормален живот | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Преди 10 години от КНСБ отново разправяха, че 2504 лв били нужни на семейство, а цените много се промениха към днешна дата, обаче КНСБ продължават да твърдят, че сумата за "нормален" живот не се е променила!

алооооу, кнсб-тооооу, я обяснете това на вожда, че както е тръгнал да събира тия милиони по шкафчетата, явно ... доста е объркан човекът; хем е сам, хем го хранят и возят с народни пари ... значи на него ще му трябват много по-малко от тези 2504 месечно, а ?!!?? какво ще кажете, господа синдикалисти ?!? можете ли да му обясните, че не му трябва повече от 1/4 от 2504 на месец или ни подхвърляте тези жалки сметки, като подготовка - по колко ще дерете от гърба на реално работещите, в полза на мързеливите търтеи, които нито щат да учат, нито щат да работят, но пък щат да имат много права и много пари .. главно от цигански произход

А инвалидната ми пенсия сега, с добавките от социални и 50 лева карантийни е 300 лева. Кво прайм?

Искат да изтрепят всичките българи! За стара модификация американски самолети авансово с лека ръка са хвърлили милиарди, а нас кучетата са ни яли

Геноцид!!!!

Моля ви , не се подигравайте с пенсионерите. Аз за 43 години трудов стаж взех пенсия 256 лева. Така че и с тези 50 лева какво ще си купя. Само дървата и въглищата за зимата не мога да си купя. Съжалявам , че съм родена в България

скапаните синдикати в услуга на Герб :)

Парите трябва да са с поне 10-15% повече. Трябва да могат да спестят нещо хората. При настоящата несигурност да се разчита само на заплати е абсурд. Нужен е резервен фонд.

А сега се сети, правителството не ти е виновно. Освен това, заплата не се дава, тя се изработва.

Нищо не остава за спестяване!

Фашист смачкан

Ей, големи изчисления, голям труд сте положили, бе тунеядци такива.

когат парите не стигат за нормален живот в семейство - шът даун на есмейството. ного е просто.

Зачитаме в новината: "За нормален живот на четиричленно домакинство - двама възрастни и две деца, са необходими 2504 лева месечно. Това сочат данните на Института за социални и синдикални изследвания на КНСБ за юни 2020 година." в друга статия от днес за КНСБ четем: "КНСБ настоява през следващите 18-20 месеца минималната работна заплата да достигне 800 лв., а средната за страната 1700 лв., като според синдиката това са напълно постижими цели. Това посочиха на пресконференция в КНСБ президентът на синдиката Пламен Димитров и директорът на Института за социални и синдикални изследвания Любен Томев." Въпросът е: Вие май имате 2ка по Математика, щом се опитвате да убедите хората, че при 2ма работещи възрастни (евентуално с 1600лв) след 18-20 месеца, ще борите нуждата от 2500лв. днес. Идиоти!

Те са не само двойкаджии по математик, но са и двойкаджии по синдикална дейност. Вече над 10 години, не могат да се преборят за промяна на данъцчната система и за въвеждане на НЕОБЛАГАЕМ МИНИМУМ. Също така са подръжници за КЛАС ЗА ПРОСЛУЖЕНО ВРЕМЕ. Заради който почти пенсионера 60 годишният бай Пешо. Взима значително по-висока заплата от по-младият си 35-40 годишен много по производителен колега. Къде е принципа да се плаща, според това колкото си изработи, а не според това колко години си бил лакей на шефа.

Преди време четох за необходимите пари за живот в Англия и те бяха дадени за семейство, за 2 човека, за сами хора. Тези данни тук не отчитат, че самотно живеещите са още по-бедни и делът им е много по-голям.

Непрестанно се оплакват млади работещи хора, какви са им заплатите - не се съгласявайте, не давайте да Ви унижават! Търсете други места, бъдете горди, искайте бяла заплата с всички осигуровки и бонуси. Докато не плащате данъци няма как държавата да Ви защити. Жалко е за пенсионерите, непрестанно говорят за някакви си смешни 50 лева. При 350 лв пенсия, няма как да се живее нормално (лекарства, витамини, ток, вода, парно) Защитавайте тях пенсионерите - те са Вашите бащи и майки не са заслужили подигравка и подаяние. Заслужават Уважение, цял живот са работили!

Не всички пенсионери получават 350 лева месечно има и по-бедни. Но има и богати 100 000 бр. пенсионери с над 1000 лева пенсия. На тях не трябва да се дава 50 лева добавка към пенсията.

Идиоти! 625 лв месечно на човек? 320 евро на човек!!!!!!!!!!!! И ми се хвалите с това ли бе, кретени?????!?!?!!?! по 21 лв на ден, по 11 евро на ден ли бе?!?!?! И то за нормален, НОРМАЛЕН ЖИВОТ!?!?!?!? Марш в затвора, мутри долни!!!!!!!!!!!!!!!

А ни успиваха,че няма как да има високи доходи без високи цени, а то какво стана само цените се вдигат.

За мен тук има два важни извода. Първо минималната заплата трябва да бъде 1250 лева. Така семейство с двама работещи има гарантиран нормален стандарт. Бизнес който не може да осигури такова заплащане е социално нерентабилен и вреден. Втория извод е че квалифициран служител за да бъде задържан трябва да взема поне 2500 лева. Ако той с тази работа може да осигури семейството си дори в момент в който половинката му е без работа, той би ценил работното си място и трудно би го напуснал. Всичко това за масов модел семейство с две деца, не повече. И Адам Смит беше писал нещо по темата колко трябва да се плаща за да не останеш без работна ръка след време ама кой ти чете.

С вашето мнение

Те 50% от нашите работодтели са чели само Ленин само откъси и то преди 30 години, оттогава, нищо друго не са прочели. Повечето от тези 50% бизнесмени не знаят дори, кой е бащата на икономиката Адам Смит. А главният ни управляващ пък е чел само Карл Май - "Винету" и се учил с гледане, наблюдавйки простия селяндур Тодор Живков и мошеника Сакскобургодски, които пазеше. Като го гледам, се чудя, как въобще успял да вземе диплома от милиционерската школа.

Абсолютно съгласна съм с Вас. Само още нещо да добавя. Не само минималната заплата трябва да стане 1250, но и пенсиите да са минимум 1000 лв. Защото много работещи хора поддържат доколкото могат и по някой пенсионер с жалка пенсия. Ние в нашето семейство си имаме четилима пенсионери, да са ни живи и здрави и колкото и да се опитват да си покриват разходите сами, са ни сериозно перо в бюджета (за лекарства, за храна).

Пенсията може да стане 100 лв,ако всички работещи си плащаха истинските осигуровки! като изкарваш 2000 на месец,а се осигуряваш на 610 ??? Приятелка на свободна практика е това,а защо майка и получавала 420 лв пенсия?

за 25 години нито веднъж, НИТО ВЕДНЪЖ не съм се осигурила на стотинка по-ниско отколкото получавам по фиш! въпрос на отговорност и мисъл е! Внасям за да взимам след това, а не да ме цакат с тавани, нито пък да ми подхвърлят трохи!!! не ме интересува как сульо лъже държавата, но ме интересува как държавата позволява на сульо да я мями! Също не ме вълнува как пульо мрънка зад гърба на сульо, нищо че му е приятел, интересува ме, обаче, защо държавата не взима мерки срещу тези крадци! капиш?

Да трябва да вдигнат, но най-вече най-ниските пенсии. И да трябва да има "таван" на плащаната от Национално осигурителен институт "държавна пенсия". И трябва да намалят разликата между минимална и максимална пенсия държавна пенсия от сегашните 6 пъти. Примерно на 4-5 пъти. За тези, които искат по-високи пенсии има доброволни пенсионни фондове. По-скоро, трябва да въведат диференцирана ДДС ставка за основните храни. Тогава ще са необходими по-малко пари за издръжка човек. И да въведат прогресивни данъци с необагаем минимум. За справки вижте някой калколатот за самоосигуряващ се, в интернет има много такива. Сега един работещ, ако изработи примерно 3000 лева месечно. Грубо плаща 30% пенсионна + здравна осигуровка, което са 900 лева осигуровки. Или средно издържа 2-ма пенсионера у нас и здравеопзването. И върху останалите 2100 лева плаща още 210 лева данък върху дохода. Допук платените осигуровки и данъци са общо 37% от дохода му. И след това в магазина плаща още 20 ДДС и акцизи за някои стоки. Сега да вземем шефката на НАП или Президента или шефа на Народното събрание , чиито заплати са около 10 000 лева месечно. Плащат 30% пенсионна + здравна осигуровка, но само върху 3000 лева. Т.е. също плаща 900 лева пенсионна + здравна осигуровка - колкото изработващият 3000 лева. Или средно също издържа 2-ма пенсионера у нас. И върху останалите 9100 лева плаща още 910 лева данък върху дохода. Допук платените осигуровки и данъци от взимащият 10000 лева месечна заплата са общо 18,1%. ... Разбрахте ли сега как БОГАТАШИТЕ заради „ПЛОСКИЯТ ДАНЪК“ плащат 2 пъти по-ниски данъци от бедниите работници у нас.

За образован човек минималната заплата започва от 1700 бруто. Хората със стаж лесно намират работа за 3500-4000 бруто. Моля да не бъркате образовани и необразовани хора. Продавачката в Германия взима минимална заплата също и живее изключително бедно. Съжалявам да го кажа, но днешния свят изисква голям набор от знания и умения за да получаваш висока заплата.

ДРУГАРИТЕ комунисти, днес „чесни“ капиталисти да плащат подобаващо на ПРОЛЕТАРИИТЕ за да имат ТЕ, достоен живот!!!

Страшна статистика, страшна действителност! Наистина!... При това, вече над 30 години... Ходѝ после, обяснявай на децата си, че не трябва да се срамуват, че са българи! Но, няма значение, важното е, че Тиквата ходи из Европа и обяснява, какви сме "отличници"!! Така е, направо сме "цъфнали и вързали"! Проблемът е, че Вселената, в която живее обикновения българин е на светлинни години от Вселената, в която битуват и благоденстват управляващите!... Е, народът го е казал: "Сит на гладен не вярва", а и "сто тояги, на чужд гръб са малко"! Благоденствайте!

Не се плашете от рискове. Винаги когато съм рискувал съм печелил. Винаги. Смелостта е най-добрата тактика. Съмненията и страховете ви унищожават и ви забиват в едно и също блато до безкрай. Празните философствания и спорове са само ваши оправдания как сте прав да не сте смел. Под риск разбирам добре премерени и обмислени действия на зрял човек. Какво е риск? Да се разведеш например. Иска смелост, но винаги е за добро и то за всички. Да напуснеш скапана работа, но не по-натам и не като се оправят нещата, а веднага. И е смелост да стоиш без пари известно време, но свободен и смел. Риск е да продадеш панел и да отидеш с парите да стегнеш малко селско къще, където да живееш 100 пъти по-добре от двора си и от някакви допълнителни местни неща. Ако ви е страх няма лошо, но признайте че в момента сте нерешителни, това е огромна крачка нагоре и напред в живота. Останете си на скапаната работа, но вместо да търчите на втора и трета, след работа подхващайте нещо ваше. Нещо което ви е по душа и си е само ваше. Учителката след работа може да гледа деца вкъщи, полицаят може да кара с буса си нещо, счетоводителя може да се пребори няколко фирми да са му клиенти, а не той техен служител. Докато добиете смелост да стъпите на краката си сами. И да махнете всичко, което ви губи времето. Ако се уморявате, по-добре спортувайте или гледайте куче, но не са хващайте роб на второ и трето място. Ще ви дойдат идеи за смели действия само когато отделите някакво свое пространство. Съжалявам ако звучи като урок пред деца и не искам никого да засегна или отегча. Но се замислете. Смелостта винаги печели като тактика, страхът винаги губи.

Хубава проповед... Само дето не винаги, нещата са толкова прости и лесни, особено когато отговаряш и трябва да се грижиш за други хора, около теб! Иначе, ако си здрав, прав, млад и най-вече САМ - ДА, може да си позволиш този лукс, да си "смел" и да не ти пука!

Питали министър Влади, може ли четиричленно семейство да живеят с една заплата. Отговорът е: Да, могат! Ако четирите члена живеят един след друг....

Сирия не вярва на гладния!

"Синдикатът иска 50 лв. към пенсиите до края на годината." - НЕ НА ВСИЧКИ ПЕНСИОНЕРИ. 50 лева месечно само за бедните песнионери. Тези пенсионери, които са с над 1000 лева месечна пенсия не трябва да получават 50 лева допълнително всеки месец. Дори и тези пенсионери, които са с над 500 лева месечна пенсия не трябва да получават социални добавки. Пример 500 лева месечно са чистите пари, които остават от минимална заплата, след плащане на данъци и осигуровки. Ако един млад човек, е на МРЗ плаща данъци и осигуровки и му остават чисти 500 лева месечно. А един пенсионер с 800 или 1200 лева месчна заплата ще получи от "тиквеното" правитество по настояване на "тиквените" синдикати 50 лева към пенсията. Младият човек ще живее с 500 лева, а пенсинера вмсесто с 1200 с 1250 лева месечно. Това е несправедливо и си е кражба от младия човек.

Пенсионерите с по-високи пенсии са си ги заслужили защото са плащали и по-големи осигуровки! А има и такива на които изчислената пенсия е далеч по-висока от определения максимален размер.

А младият работник не заслужава ли да получава 1200 лева заплата след като работи всеки ден. Защо му плащат само 500 лева? Не заслужав л имладият човек, да има необлагаем минимум от 600 или дори 800 лева. Пенсията от 1200 лева идва от осигуровките плащани от младите включително и тези с 500 лева чиста заплата, а не от накакви спестени в пенсионен фонд "заслуги" на пенсионерите. Кое е по-заслужил пенсионера или работещият младеж. Как с тези 500 лева да създава семейство и деца. Парите, които "произвежда" България са ограничени и недостатъчни. Но това, че се разпределят и несправедливо влошава още повече живота на младите. Смятам, че е несправедливо един млад работещ човек да получава 500 лева чисти месечно и да искаме да създава семество и деца. А дядо му или баба му да си стои в къщи и да получава 1200 лева. И да му пили на главата, че трябва да създаде семйство. А заслугите на "заслужилите" пенсионери в България ги виждаме всички. Виждаме резутата: Бойко, Данаил Кирилов, Доган, Пеевски, Гешев, Нинива, Гербогов, Радев... Държавата, в която живем и оставяме на младите в момента /корупция, кражби, безаконие, биеща полиция.../. Смятам че дори 300-400 лева месечна пенсия са им много на "залужилите" пенсионерите. Но пък, ак оса по малко, са недостатъчни за живот.

626 лв била издръжката дрънки! 626 е социален минимум за съществуване,да си купиш ядене и платиш сметките,за лекарства,за зъболекар,за обзавеждане,разходи по автомобил,почивки,дрехи не остава нищо! Ако си на квартира не можеш да я платиш,ако си със заем също не можеш да го платиш. 1 200 нето е минимума за да можеш да си позволиш горните нещада правиш. А за средна класа трябва да вземаш минимум 2 200 нето,ама това са 50 - 60 000 души в големите градове плюс депутати и кметове,всичко останало е с по малък доход. Бизнесмените не ги броя,те станаха мулти милионери на гърба на българския роб!

Не знам, как с 626 лева ще се изхранваш, ще си купуваш дрехи и обувки, ще плащаш, ток, В и К, отопление, мобиен телефон ... местни данъци. И ще ти останат пари за кола само да ти сто пред дома, трябва да и платиш 200 лева застраховка, данък МПС, 100 лева винетка, 30 ГТП, годшно обслужване масла и филтри, ремъци... гуми, накладки, дикове, гориво. Колата гълта най малко 150 лева месечно за дя я имаш.

Учители сме с жена ми. Общия нетен доход е 1650лв. Е хайде мотивирайте ги младите да станат учители.

Не може да бъде?

Това гениално прозрение сигурно е само за работещи на добри позиции хора. Пенсионерите, например, повечето с доход 250-300 лева не са хора, явно.

Некои дребни подробности, СЛОЧАЕНО изтървани в статията: 1. Става въпрос за чист нетен приход - след данъци да остават 2500 лв. Т.е. - ако двама родители работят, на всеки след данъците трябва да му остават чисти по 1 252 лв. 2. Показаните доходи са средни за страната - за София (средната заплата е около 1 200 лв) издръжката на живота е по-висока от тези 2 504 лв. За данните за София ще трябва да изчакаме да излезе цялото проучване - засега го няма на сайта на КНСБ. 3. Тази сума 626 лева на месец на едно лице е доста по-малка отколкото необходимият чист доход за издръжка на лице от 2-членно семейство или ако човекът живее сам. 4. Проучванията леко "завоалират" някои неща - напр. не включени разходите за училище (транспорт, храна, учебници и т.н.) за децата; не е споменато, че 70% от домакинствата не могат да се отопляват до необходимото през зимата; реалните медицински разходи в домакинствата са драстично занижени в изследванията и т.н. Накрая - все пак да не забравяме, че съпругата на шефа на КНСБ Пламен Димтров стана СЛОЧАЕНО шеф на НАП. И също толкова СЛОЧАЕНО от тогава започна и "подобряването" на живота на хората в анализите на статистиката на КНСБ...

Верно ли? Галя Димитрова е жена на Пламен Димитров?!

Така е.

"Парите са необходимите за покриване на разходите за храна, за поддържане на жилището, здравеопазване, образование, транспорт и почивка спрямо средните български стандарти за четиричленно домакинство." С 2504 лъвъ?! Абсурд!!!

Ами парите не покриват съвсем всички разходи. Напр. транспортните - за учениците в големите градове се изчисляват примерно средно така7 2 билета на учебен ден по 1.60 (за София) - 3.20. Ама не е така. Защото децата са придружавани до училищата - доста от тях учат извън районите, където живеят. А и за да спестяват време - да успеят да заведат детето на училище/детска градина и след това да отидат на работа, родителите обикновено ползват автомобилите си. Разходите нарастват. И съвасем не са тези 3.20 лв. на ден. Друго скрито е, че разходите за храна и здравеопазване са силно занижени. Всички ходим по магазините и сме наясно, как цените скачат непрекъснато, а по официалните статистики - несамо че се задържат, но дори и намаляват... Но това е друга история.

Учениците имат ученически карти за пътуване в градски транспорт и е мног по-евтино от 3,20 лева на ден. Но за другото си прав.

И защо, въобще работи този Институт за социални и синдикални изследвания?!? Кому са необходими тези числа? Реалността е съвсем друга. В страната , особено по-малките градове, много хора получават 7-800 лв. Е?!?

Господина с джипката дали я чете гази статия ?????

Господина с джипката не може да чете.

Боже, Боже, не идиоти, а ТИКВАРНИЦИ! Кой в провинцията взима тези пари? Отговор - малцина! 75 % от българите мизерстват. Това е факт. Ходене за седмица на море, не значи нищо. Боклуци мръсни. Поредната платена герберска статия в дир. Трагедия сте. ОСТАВКА!

А пенсионерите с 250 лева пенсия на месец ???

терминал 1 или 2 и хайде там където дават без да правиш нищо за да си доволен! Тук ще плащам на един по-малко!

КАТО "ОТКАТ" - ПО-МАЛКО ! ТАНТО ЗА КУКУРИГУ!

Ти па като си се заразплащал... После пак реви, ам няма кадри, те в чужбината.

И това е без наем или изплащане на жилище.

"до 363 лева, което е официалната линия на бедност за 2020 година..." А как ви звучи: Майка с дете, платен отпуск за отглеждането му до 2 години - 380 лв. + 40 лв. детски = 420 лв.: 2 = 210 лв.; без право на помощ за отопление защото дохода е ВИСОК? С КАКВИ ЦИФРИ БОРАВИТЕ?

Е много над 300!

Ако са отказали помощ, търси си правата. Има и безплатни адвокати, служебно назначени. Не могат да окажат помощ, щом сте под линията на бедността.

поправка - Не могат да оТкажат помощ

1. Няма такава заплата 363 лева, минималната е чисто 500 лева месечно + 40 детски =540 лева / 2 = 270 лева. Но 270 лева месечно е топова страшном колкото и 210 лева.

2020-07-28 12:14:22 FFF Какви са тия глупости? Аз, жена ми и детето. Само храната ни е 1800 лева на месец. Само готвене вкъщи. Не купуваме месото от Вивенда, не ядем черен хайвер. Токът ми е 300 лева зимата. ------- ЛУД ВЕ ?! БАХТИ СВИНЯТА - 1800 ЛЪВА ИЗЯЖДАЛ ТОЙ...ТВА СА 60 ЛЪВА НА ДЕН ?!! У РЕД ЛИ СИ ТЕ ВЕ ??

3 ма човека!! За прилична храна другите са 3 ма с по 20 лв за боклуци

ДА МЕ УБЕДИШ, ЧЕ ИЗЯЖДАШ 20 ЛЪВА НА ЧОВЕК, АКО СИ ГОТВИШ В КЪЩИ, Т.Е. 60 ЛЪВА ЗА ТРИМА, ПРИ ГОТВЕНЕ В КЪЩИ , ДАЖЕ И ДА Е С "КАЧЕСТВЕНИ" ПРОДУКТИ! ТИ СИ СВИНЯ ... КАТО ШИШИ, КАТО ТИКВАТА, КАТО КРАЛЕВ И ДРУГИ ...

FFF

Адем тримата. Хайде, детето е малко, ама 25 лева на човек на ден много ли ти струва? Какво ядете и за колко на ден? Щото разни селяни ми се хвалеха преди 15 години, че оставят само в Метро 3000 лева на месец за храна за 4 членно семейство и това на мен ми се виждаше адски много. А те не ядяха много качествена храна, защото дори не разбират какво представлява. И се поуспокои малко, ще вдигнеш кръвно. Няма нужда да крещиш защото някой дава много пари за храна. Имаз не разбирам как хора с 300 лева заплата карат кола за 5000 и тези с 5000 лева карат за 70 000, ама не крещя и не питам луди ли са.

цените на продуктите и после пиши коментари! То и в предаването ''"Смени жената" жената на Крум Савов мислеше че с 10 лв. не може да се направи вечера за 4 човека, но се оказа че може и още как!

Стига бе, по 60 лева на ден за готвене???? За двама възрастни и две деца??? Па може, ако всеки от вас яде по едно авокадо от скъпите след обяд и пие по един голям джак даниълс след вечеря...

Лъжеш като циганин,аз жената и детето пак си готвим вкъщи,миналия месец беше около 700 лв за храна.

FFF

Значи ядем различни неща. Защо трябва да ме обиждаш не разбирам. Познавам жена, която е сама с дете, момче, тинейджър, под наем в София и живеят с 500 лева сумарно двамата. Циганите, за които говориш, живеят с по 20 лева на седмица. Ама това не означава, че други нямат други разходи. Хайде обясни ми какво ядете, защото 700/30 ~= 23 лева на ден. 23/3 хранения = 8 лева на хранене. Разделено на 3 става 3 лева на човек на хранене. КАКВО ядете за 3 лева на ядене, така че да получавате необходимите микро и макро нутриенти? Дай ми примерно меню за един типичен ден.

FFF

И друго нещо. Не разбирам защо е цялата тази омраза към моята сметка. Ако смятате, че храната е толкова евтина, при условие, че тя от години е основният разход в България, значи всичко е ток и жица. Даже тези коментирани 2500 лева са прекалено много. Щом вие двамата живеете със 700 лева за храна ,значи по 500 лева на човек на месец ви е предостатъчно. Отиди, избери си Бойко пак на изборите и благодари на политиците, които ти дават тази невероятна възможност да живееш с 250 евро на месец на човек. Къде ви е драмата? Радвайте се! Аз тъпият ще си ям по-скъпата храна и готово. Обърнете внимание, че не се оплаквам, просто казах каква е моята сметка.

Да се направи проучване какво работят тези по протестите. Едните ще се окажат професионални пртотестъри, другите безработни, които чакат държавата да се погрижи за тях, други много млади славитрифоновци на издръжката на мама и тате, други не могли да отидат на бригадите в Америка тази година и се чудят какво да правят, голяма група работници от фирмите на Божков излезнали с целите си семейства. За лумпените и наркоманите не говорим!

Даваше добри заплати на хората работещи на щандовете и аптеките му. Даваше хляб и на майка ми с ТЕЛК... защото му записваше печелившите участници в шоуто!!!!!

Да де ама нали разбираш, че хазара с търкането на билети у нас стана падемия. Милиард и 300 милиона дал българинът за билети вместо да куми храна, обувки или яке например на децата си. Да не говорим, че Божков ти е ясно на всички, че е убиец за което няма прошка ако ще на майка ти билет от 100 000 лева да даде!

Божков е давал заплати според законите в държавата на Боцков.

Цифрите са отчайващи, при това са силно занижени. В тези 2500 не виждам да е споменат разходът за жилище, а жилищата са убийствено скъпи-под наем или с изплащане. За мен изходът от мизерията е един единствен-работете за себе си. Работейки за друг, бил той държава или частник, вие признавате че не ви бива да се справяте с живота и делегирате на друг да решава вместо вас как да живеете. Да работиш за себе си може да означава много неща-да отидеш на работа в успешна страна например. Или да отидеш да живееш в малък град или село, където да правиш нещо за себе си. Дори да се лишиш от нещо, което по-скоро не ти трябва. Казат му дауншифтинг. Да помислиш за какво най-те бива, независимо от образование, представи на другите и т.н. Частник. Сам да си си началник. Да не ти изпиват енергията паразити. Дори отначало да си в мизерия и трудности, имаш времето, силите и нагласата да търсиш нови възможности. Който е полезен за себе си е максимално полезен за обществото. Който вреди на себе си, вреди на обществото. Няма как да живееш щастливо като продавач в била или шофьор в градския транспорт, учител в държавно училище. Обречен си на 1000 и си дотам. Не е сложно да се помисли. От оплаквания колко сме зле няма полза. Ще кажете-ами тогава кой ще работи на бизнесмените или на държавата? Отговарям-да го духат другите, важните сте вие, не те.

:-)

Не знам защо те подкрепят, но хората, които живеят на принципа "да го духат другите" се наричат социопати. А човекът е колективен вид, От един милион години живее на групи. Да, най-много пари можеш да спечелиш, ако си социопат, но при положение, че надвиеш над другите такива. И пак е временно. Към днешна дата се вижда, че на никой "успял" единак не му се е разминало. Ни на Божков, ни на Банев, ни на Илия Павлов, нито на някой от другите. Засега единствено Доган удържа фронта, ама един от всички не е достатъчно, според мен. Така че не ни пробутвай либерасткия лозунг "важните сте вие". Така не се гради Държава и не само не си полезен за другите, ами и си направо вреден.

Докато мислим така "...да го духат другите, важните сте вие, не те." няма да се промени нищо. Всеки сам за себе си виждате до къде ни докара. Съединението прави силата - бих добавил и промяната.

Че аз с работа по обекти на ден си докаравам 200 лева. Никой не може да ме убеди, че ако на едно семейство му се работи не може да си докара 2500 лв на месец! И правете разлика в малкия и големия град, в селото. В едно село няма как да докарш 2500 лв., но и разходите са никакви!

В едно село има как да докараш 2500 лева на месец ,но разходите са ужасни.Децата ти след 7 клас тръгват по квартири в съседния град,разходи за мед. обслужване/напр.зъболекар/,разходи за услуги по ремонти,транспортни разходи нон стоп и без почти накакви ексти на живота

Като вземеш и да плащаш данъци, тия 200 лв. рязко ще спаднат и ще запееш друга песен.

FFF

Е да, България е държавата, в която плочкаджиите взимат повече от лекарите и програмистите. То затова сме на това дередже.

FFF

Какви са тия глупости? Аз, жена ми и детето. Само храната ни е 1800 лева на месец. Само готвене вкъщи. Не купуваме месото от Вивенда, не ядем черен хайвер. Токът ми е 300 лева зимата. Другите сметки още 150-200. Детската градина, защото не е държавна, е 500 лева. Това е възможно най-евтиният вариант. Данъкът ми за апартамента е 700 лева годишно. Бензинът ми е 120 лева на месец. 1800+300+200+65+120=2500 Това е без градината. С нея стават 3000. Без нови дрехи, без консумативи, без обувки, без лекарства, без добавки, без резерва ако се счупи хладилника или бойлера или колата. Без застраховка на колата. Без почивки. И това е при собствено жилище и собствена кола. Та колегата, дето казал че е вярно, ама в евро, е горе-долу прав. Ама може и в евро да не излиза. Защото те говорят за две деца.

Вие сте били големи прасета. Ще работите повече тогава!

добре казано!

FFF

Старая се да ям качествена храна, за да не се разболявам допълнително. Вие плющете боклуци от типа на салам с копита, рога, хранително лепило, оцветители, подобрители и консерванти, яко въглехидрати от най-евтиния хляб, който го рециклират от мухлясалия, сирене с тебишир и прочие и прочие и после давайте тези пари по лекари и болници. Затова при моята лекарка сега записват за септември. Храната е важна не защото съм чревоугодник, а защото си щадя здравето. Вие ако искате яжте пица на парче, за да си купите 10 годишно BMW страшна резачка да впечатлявате селските кифли.

FFF

Не съм казал че не ми стигат. Казвам, че сметката е нереалистична ако човек яде качествена храна. Кажи ми твоят BMI и на жена ти да видя вие какви атлети сте. И защо те дразни че имам големи разходи за храна? Щом на теб ти стигат значително по-малко, значи описаната в статията сметка ти стига. Тогава бъди щастлив, защо е това тъжно лице и тези обиди? Свиркай си. Животът е прекрасен.

Може би е истина, човека си купуват череши и ягоди по 8-15 лева килото и домати и краставици по 5 лева килото. И обича да си пийва скъпо уиски Една количка в хипермаркетите е минимум 100-150 лева, без уискито и стига за 2-3 дена, т.е. 1000-1500 лева месечно.

Подкрепям

Ще ядете черният хайвер с хляб и ще ви стигат!

И доста по-малко стигат, стига цивреж!

Може би

Нормален живот, бе, не преживяване!

Kaво зарбираш под "нормален живот", ма? 5 яхти, 4 ферарита, 45 вили на Монте Карло? Ще ти се, чалгар!

Като успееш с 600лв да си купиш яхта, ферари и вила в Монте Карло пак ми се обади!

Именно, не ми и трябва и затова съм хепи и със 600. Ти като си жаден чалгар, и 60000000000000000000000000000 няма да тис стигнат.

Всичко ти плащат и уреждат мама и тати и любовника а ти тия 600 ги даваш за дрешки и кафенета

Абе, ко хленчите. Баце живее с толкова на месец, та вие ли? Не му гледайте джипа, с който обикаля. Той е държавен и са му го дали временно да се грижи за него.

Не "всяко седмо от десет" бе илитерати от дир седем от десет! А реално девет от десет!

НИКОГЯ НЯМА ДА ИМА "ВИСОКИ ЗАПЛАТИ" ...ЗАЩОТО АКО ИМА - НИКОЙ НЯМА ДА ИСКА ЗАЕМИ, А ЗНАЧИ ПЕЧАЛБИТНЕ НА ЛИХВАРИТЕ ДОСТА ЩЕ СЕ СВИЯТ! Е ТО ЗАТОВА ТУК СЕ ДЪРЖАТ ДОХОДИТЕ НИСКИ , Т.Е. ЗАТОВА ТЕ УДРЯТ ВЕДНЪЖ .... ЗА ДА ИСКАШ ЗАЕМИ, Т.Е. ДА ТЕ УДАРЯТ И ВТОРИ ПЪТ ... И ЗАТОВА И ИЗКУСТВЕНО И НАПЪЛНО НЕОПРАВДАНО СЕ ВДИГАТ ЦЕНИТЕ .... ЗА ДА ТЕ УДАРЯТ ТРЕТИ ПЪТ ! 3 В 1 ! ФАКТИЧЕСКИ БЪЛГАРОПИТЕЦИТЕ ГИ ОГРАБВАТ ТОЧНО ТРИ ПЪТИ И ТОВА ИДВА ИМЕННО ПО ЛИНИЯТА НА ЧЕРВЕНОШИЙКИТЕ ОТ "ЧЕРВЕНИЯТ ЩИТ" , В ОСНОВАТА НА КОЙТО СА - КОРОНАТА, СТАТУЯТА НА "ЗАТВОРА" И СЕКТАТА НА ЧЕКИСТИТЕ

600лв на парче, т.е. колкото да си плащате сметките, купувате храна и до там. На роба повече не му и трябва. Какви жилища, какви развлечения, каква сигурност бълнувате? Преживявайте там, гласувайте и мълчете.

Скотски живот

Ako нямаш кредит и децата ти не ходят на Английски,ски или футбол.Ако нямаш баба и дядо пенсионери с по 150лв. на които да купуваш лекарства.Ако не живееш в блок ,да плащаш такси почистване и подръжка.Ако не ползваш интернет, 4 телефона.Ако не си плащаш данъците на колата и не ходиш на почивка МОЖЕ И ДА СТИГНАТ 2500 лв.

АААААААААА и без театър,кино,концерти и книги...че пари трябват и там

Е трудно

А колко са нужни за нормален живот на пенсионер?

Десет пъти повече от 300 лв за 2000 стаж! В Полша без Трудов стаж започва от 609 лв

Значи, "нормалният" живот според КНСБ се свежда до бачкане/спане/е...е и толкоз. После защо народа бил прост. Ами затова.

!!!!

500 кинта на месец за нормален живот ли?!

Браво

А ако плащаш наем или изплащаш жилище?

Не го броят!

Излиза,че два бона се разделят на 4 човека по 600 лв на месец 600 лв на месец разделен на 30 дни за ядене се падат по 20 лв...4 хранения по 5 лв... хляб 1,50 лв о с остатъка друго. А наем,сметки, зъболечение,дрехи, препарати, техника....ааа това е лукс....на други им извират от всякъде и дори се чудят какво да ги правят!

За това си беден защото не можеш да смяташ! Я виж на първо време колко филии хляб има един стандартен хляб, колко струва едно пиле, килограм домати и т.н. Дрехите няма да ги купуваш маркови - с тези доходи не си за маркови! И така....

Маркови не искам. Ние нямаме собсвено жилище. Топлофикация ни изяжда. Две пенсионери сме с по 300 лв, студенти и аз която търся работа за повече от 500 лв (биофизик съм). Сметни колко ни е лесно. Не не ми е слаба математиката, богаташче!

Скъп и гаден. Кг домати безбожно скъпи!

защото работя на 2 места - защото няма работа, за това. Дъщерята и тя е студентка и представи си .... работи и тя! Е не е биофизик, и няма да стане но и гладна няма да остане!

Някой да направи разбивка, явно не включват заеми и много ми е интересно как сметнаха храната.

КАТО ХЛЯБ ЛИ ГИ ИМАШ, Т.Е. "ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ" НА МАСАТА ????

На вода и ориз,щото другото не го виждам... полезното

Заемите си ги разходвал Още по времето на соца не се обръщаше внимание на тях като разход при изчисляване на стипендия.

идиот такъв! Заем за новия модел телефон ли или тристаен апартамент в топ квартал на даден град? Не разбрахте ли че при капитализма има богати, средна класа и бедни! Не може всички шофьори, сервитьорки, продавачки и касиерки и т.н. да чакат държавата да им осигури стандарт на богати!

За зъболечение и някакво жилище! Идея си нямаш как живеят хората като скотове! Какви телефони!!!

за да не живеят като скотове! То не може само на дивана и пред телевизора! Всеки който не го мързи намира начин тук или в чужбина!

Само на крадците ,нали ....