Коментари - За първи път от над 20 години "Газпром" излезе на загуба | Бизнес.dir.bg
назад

За първи път от над 20 години "Газпром" излезе на загуба

Руският енергиен гигант е на загуба от 629 млрд. рубли миналата година спрямо чистата печалба от 1,2 трилиона рубли през 2022-ра

Обратно в новината
| Редактор : Елза Тодорова

Коментари - За първи път от над 20 години "Газпром" излезе на загуба | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

България внася ВТЕЧНЕН ГАЗ от САЩ, Катар и целия свят от два морски терминала - в Гърция и Турция на цени 3 – 4 пъти по-евтини!! отколкото фашистка газова компания. 1. През последните дни стойностите на “хенри фъб” – ЛПГ от САЩ са около 21-22 евро/МВч 2. Цената на Газпром по договора с Булгаргаз, който руснаците едностранно нарушиха беше на ниво 80 евро/ МВч Руският ФАШИСТКИ газ е 4 пъти ПО-СКЪП ОТ АМЕРИКАНСКИЯ!!! Връзки към руски сайтове: https://www.gazeta.ru/business/2022/05/11/14841740.shtml?updated https://www.interfax.ru/business/840265 Четете русороби, не лъжете…

Това са фейк новини,няма кой да ви се "върже" на манипулативните провокации-"тънки" опити за изкривяване на и настройване на обществено мнение..

данните са на Газпром, дорогой.. ама, ти разбира се си по-вътре в нещата :))

русоробът - вид роб, отгледан чрез селекция, който изпитва удоволствие, когато бъде ограбен. Той искрено вярва, че не го ограбват и че живее добре, вярва и във величието... Бутилката в русофилските дирници влиуза все по-дълбока и по-широка, а русоробът се бие за Путлер.

Цялата картина трябва да се гледа - едните изпускат твоите факти, а ти ...няколко други съществени. Да продаваш, инвестираш и доставяш, но без плащанията насреща ... то и България изнасяше така за СССР.

пффф

Руската загуба не е като обикновената загуба. Руската загуба си е чиста печалба. :)) Слушайте тука специалистите и те ще ви го обяснят. :))))

Съобщи Ройтерс :)))))) ""Газпром" не е публикувал собствени статистически данни" Няма такава газова компания която да е на загуба, защото просто правиш дупка и продаваш това дето излиза оттам. Възможно е временно да си на минус известно време, докато изградиш тръбната инфраструктура. както знаем в момента газпром строи тръбопровод в Сибир до Китай, което си е инвестиционен разход, а предишната тръба която изградиха до Европа, американците с любезното съдействие на самите европейци я взривиха и остана на чист минус. Иначе самите европейци уж се отказаха от руската газ, пък се оказа че само на половина е намалял износа за Европа... благодарение на балъци като нас, които отказаха всякакви доставки от Русия, а останалите в западна и централна Европа продължават да си търгуват, със всичко което им е изгодно!

Газта в момента е по-евтина, отколкото 6 месеца преди войната. Кой балъци визираш?

По изчисления на Ройтерс Путин беше умрял

умрел е

Байдън е по-умрял

От Ройтерс твърдяха, че Сергей Антонов щял да убива папата.

Тези дни българите почиват и празнуват. Абе, кой виси да коментира по сайтовете?

Потъващ кораб е Русия. Мишките първи напускат потъващите кораби.

ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ, България е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ИЗНОСИТЕЛ на слънчогледово масло в ЕС? ЗНАЕТЕ ли, че България е на ПЪРВО място по износ на билки в Европа??? ЗНАЕТЕ ли че, България е на ТРЕТО място по износ на пшеница в ЕС? ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ, в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод да санитарен фаянс в Европа??? В гр. Севлиево? 3 000 000 изделия от фаянс за година!!! ЗНАЕТЕ ЛИ ЛИ ЧЕ в България се намира НАЙ-ГОЛЕМИЯТ завод за произвоство на хладилници в Европа ? Край с. Радиново 1 760 000 бр. хладилници на година! Всеки ЧЕТВЪРТИ хладилник в Европа, е ПРОИЗВЕДЕН в България! А ватниците копат нефт и газ. Не произвеждат нищо. Това е.

ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ България внася олио и слънчоглед от Украйна? ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ България внася пшеница от няколко държави? ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ България си е дала наличните залежи на концесия за жълти стотинки? ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ НИТО ЕДИН ОТ ЗАВОДИТЕ, КОИТО СИ СПОМЕНАЛ НЕ СА БЪЛГАРСКИ?! ЗНАЕШ ЛИ ЧЕ си АДСКИ ПРОСТ?

Тези дни българите почиват и празнуват. Абе, кой виси да коментира по сайтовете?

Всички копейкаджии сте еднакво прости и малоумни русороби. Винаги, когато някой заговори за успехите на България и провала на русия, вие започвате да виете като ранени чакали :) хахахахахахахаха Цял живот сте били роби и такива ще си останете, докато Европейска България просперира, а русия тъне в мизерия вие се кланяте на бункерния кремълски плъх. Жалки сте:)

Тези дни българите почиват и празнуват. Абе, кой виси да коментира по сайтовете?

като теб...

Никога в историята си ГАЗПРОМ не е доставял повече от една трета от потребявания в ЕС газ. Когато успяха за един ден да доставят на ЕС 33.33 процента, в централата на Газпром директорите дадоха банкет.

Кой вярва на тез глупости. Само да попитам ние какво произвеждаме, какво изнасяме и колко сме на печалба. Руснаците са си много добре

Газпром нищо не "произвежда", а "добива".

"Приходите на “Газпром” в края на 2023 г. са намалели до 8.6 трилиона рубли, при положение, че година по-рано – през 2022 г., те са били 11.6 трилиона рубли. ПРИХОДИТЕ от ПРОДАЖБА на нефт, газов кондензат, нефтени и газови продукти са СЕ УВЕЛИЧИЛИ с 4.3% до 4.112 трилиона рубли." ДРАМАТИЧЕН упадък на мисирките...

и цялата Русия ще се разпадне.

Мдааа, "Това илюстрира драматичния упадък на корпорация, която след разпадането на бившия СССР беше една от най-мощните в Русия ...". Един път малко загуба и аре - драматичен упадък. Интересно ми е мнението на автора за ТеслА, в такъв случай - сигурно изразът ще трябва да е драматичен ОТПадък :)

Това е началото на краят, ви.

Газпром не ги мислете

Да се тревожи кво ще прави зимата. Украинските резервоари са празани и изгърмени. САЩ не изнасят газ. Ще рупат пепеляка от въглищата и ще борят Путина олигофрените прости. А Русия продава достатъчно на останалите желаещи. Мечтайте си за поредната Руска загуба идиоти и се гответе за храните от хлебарки и синтетичното месенце на Гейтсо.

Ти коя част от това изречение не разбра? " нетна загуба от 629 млрд. рубли (6,9 млрд. долара)" Баси тъпанарите!

За юни и юли 2023г "Газпром" получи повече от 1 трилион рубли загуби. А сега съкращава производството с рекордните 25% - това е катастрофа... като изключи Европа от газ, Путин се прецакал. youtu.be/0BqjpcBCwyY

"През февруари 2024 г. Франция стана основният купувач на руски газ сред европейските страни, измествайки Унгария от тази позиция. Това съобщава РИА Новости, позовавайки се на европейска статистика. Така през февруари Франция е закупила втечнен природен газ от Русия за 322,3 млн. евро, което е с 10 на сто повече от януари. През февруари Унгария намали вноса си на руски газ с една трета до 210 милиона евро, изпадайки на второ място. Испания е посочена на трето място сред лидерите с внос на ЛНГ на стойност 118,3 милиона евро. Най-много през февруари е увеличила покупките си на газ от Русия, Гърция - 7,8 пъти, до 110,4 млн. евро. Следват Финландия и Швеция, удвоявайки покупките си съответно до 6,6 и 4,7 милиона евро."

Рев на русофилки. Добре. Това е само началото - свиквайте.

Такава глупава статия може да напише само глупавата Елза. От какво ще са дошли загубите , производствените разходи няма как да са по-високи от борсовите цени. Има едни проблеми с Индия и с плащането в рупии, но тия неща се решават, защото мангалите печелят много от реекспорта.

Загубите са от взривяването на газопровода в Балтика- ти си тъпо парче, но ако ти взривят газопровода - да знаеш на загуба е Загубите са от конфискация на валута в чуждестрани банки. Ти си тъпо парче но да знаеш - ако ти конфискуват пари - тва е загуба Загубите са от намалели продажби - ти си тъпо парче, ама да знаеш - продаваш ли по-малко и на по ниски цени- на загуба си Аве ти си тъпо парче - да си го знаеш

газопровода в Балтика не е руски... а на консорциум в който основните участници бяха НЕМЦИ-)

Газпром е излезла на минус, но това не са загуби, нито може да е резултат от загуби. Каквото и както да се е свило, дори от смешните сметки които правят журналистите се вижда че Газпром не може да е на загуба. Но може да е на минус ако са инвестирали огромни средства в нещо, което журналистите не знаят какво е. Газпрон не е просто фирма за добиване на газ, а се занимават с много други неща. Сега са инвестирали огромни средства в нещо, но понеже руснаците засекретиха бюджета, нама как да се разбере какво е. Инвестицията явно не е в газовата сфера и предполагам че е в нещо високотехнологично, в което предположително Газпром са наляли около 15 милирда долара. А иначе дебилите могат да се радват и да чакат Газпром и РФ да факлират всеки момент. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

Наскоро Газпром пусна патриотична компютърна игра наречена "Смута". В нея героични, патриотични, антигей руски богатири млатят и бият еврогейски полски шляхти. Както можете да си представите тази игра я играят само руснаци и коментарите са и от журналисти и от геймър програмисти, че това е игра за 2 милиона рубли, но Газпром са вложили в нея 1 милиар рубли. Играта била пълен "треш". Те това ти... Газпром.

Руснаците се оказаха най-долното племе в света. Алхолизирани диваци и комплексари! Тъпи, мързеливи, но нагли и агресивни! Добрата новина е, че изчезват с висока скорост!

Гледах едно видео от градчето Шебекино. Някаква кметица обикаля къщите на евакуираното население и в едната къща се настанили "руски войници". Тя им вика - какво правят в чужд имот, какво си позволяват. Те й се хилят и я пращат на майната, някои се търкалят пияни из къщата. На един стол стои и я гледа като бухал един монголоид - ама грозен с празен поглед. И това в Русия... представи си същите тия орки в Украйна и после защо украинците се бият на смърт срещу "руснаците".

Това само в СССР може да се случи! Затова има стар съветски виц! Какво ще стане, ако построим социализъм в Сахара? - Ще внасяме пясък! Ха ха ха хаха! Нищо де! Сега Газпром като започне да произвежда перални и бойлери Аристон - ще излезе на печалба! Уахахахахахахаха!

Санкциите не работят.

То внушенията са ясни... обаче за загуби ли говорим или за пропуснати ползи?! За Газпом и всички негови клонове ли става въпрос или само тези които все още продават в Европа... а и колко пари Газпром е инвестирал в кампанията да достави газ до всеки руснак.

Какви внушения, бе ватник? Това е доклада на компанията!!!! Даже съм сигурен, че са намалили малко загубите, а не обратното! Русия продава газ главно на Китай и Индия... на 50% от пазарните цени! Скоро ватниците ще ядат брезови кори и трева!

Ватник или не... журналятя се признават че фантазират : "Газпром" НЕ Е публикувал собствени статистически данни за износа от началото на 2023 г., отбелязва БТА. ... ПРИХОДИТЕ от продажби на синьо гориво са намалели с 40% заради ограничаването на доставките за Европа, която преди беше най-големият купувач на руски газ, се посочва в отчета на руската енергийна компания. Другите фактори са по-топлото време тази зима, слабото търсене и фактът, че всички хранилища в Европа бяха пълни почти 100% за първи път от години насам."

Путин имаше късмета да поеме Русия в момент, в който тя копаеше дъното до което сама се беше докарала по време на Студената война- изтощена империя с разорени сателити! Американците благородно не я доубиха- подадоха ръка да стане, а ЕС започна да търгува интензивно и да инвестира трилиони! Оттам дойде и на това се дължи доволния и сит живот на руснаците тези 20г, не на Путин. А той вместо да създаде условия да направи Русия притегателен център за знаещите и можещите от цял свят засили националистичната и шовинистичната реторика и за да укрепи и концентрира властта си започна да връща на фокус образа на Големия враг-САЩ! А лошите САЩ в това време бяха направили от бившите си врагове Япония и Германия 2-ра и 3-та икономика! Китай, пак благодарение на САЩ се превърнаха последните години във 2-ра световна сила! А през това време Путин, който печелеше по 1млрд дневно от ЕС използваше тези милиарди да подкупва всякакви дестабилизиращи групи и тенденции за да срине САЩ.. Руска благодарност и логика! САЩ 3 пъти спасяват Русия от разруха- от глада след ПСВ, от Хитлер през ВСВ и от собствената некадърност и неможене през Студената война! Небрагодарен, подъл и войнствен елит в Кремъл! САЩ можеха да приключат с вас както го направиха с Япония- 1948г са имали над 100 ядрени глави докато вие сте сглобявали първата.. долни неблагодарни руски отрепки!

Целия запад потъва русия е част от запада, ти още си живееш по марксисткото определение за запад и за капитализам русия е запада и не потъва само тя

Ела да видиш как потъваме на Запад. Нови коли, чисти квартали, високи доходи! Ти слушай миячите на чинии от твойто село и късите шпаги от Израждане! Пустият Запад "гние" от 1917 година, но погреба СССР, сега ще погребе и Рашка.

никога няма да могат да се издължа на Русия... Затова че благодарение на Русия САЩ получи независимост от Великобритания, за това че благодарение на Руския флот САЩ не се разпаднаха по време на Гражданската война, за това че САЩ финансира Япония по време на руско-японската война, за окупираните от САЩ след Първата световна война руски територии, за хилядата тона злато което Троцки подарява на САЩ, за инвестициите в икономиката САЩ с които Сталин спасява САЩ от Великата депресия... абе, американците са си черни неблагодарници-)

Каква дрога ползваш? Яка е!

а учебника по история на САЩ... то май точно по тази омраза към тез дето са ни направили добро мязаме на сащисаните-)