Всеки от тях трябва да планира средства не само за таксите за обучението, които често формират сериозна част от семейния бюджет, но и за други разходи като за наем, за издръжка и др. За да подпомогне студентите и докторантите, Общинска банка създаде специален потребителски кредит „Добро начало“.

Кредитът «Добро начало» няма ограничения за степента и формата на обучение. Кредитоискателите могат да следват в предпочитаната от тях форма на обучение (редовно, задочно, вечерно или дистанционно), както и да се обучават в степените "бакалавър", "магистър" или "доктор" в съответните основни области на науката.

„Създадохме кредита „Добро начало“, за да подадем ръка на студенти и докторанти да изградят своето бъдеще. Студентският живот е вълнуващ, но освен с учене, той е свързан и с много финансови ангажименти, а понякога трудности. Искаме да дадем възможност на младите да се фокусират върху образованието си, те го заслужават“, коментира Иванка Попова, заместник-председател на УС на Общинска банка. 

 „Добро начало“ – кредитът на Общинска банка, може да се ползва не само за покриване на семестриалните такси по време на следването, но и за други разходи, свързани със студентския живот. Това включва разходи за закупуване на компютър, учебници, учебни материали, за издръжка, финансиране на студентски бригади, пътувания и други. Банката не изисква доказване на целевото изразходване на предоставените средства.

Лихвата по кредита е сред най-добрите на пазара – 6.9 %, за заеми в лева и в евро. Размерът на крадита е до 10 000 лева, а срокът за издължаване до 7 години. В допълнение, Общинска банка предоставя и различни бонуси на студентите, като включен частичен гратисен период до една година и безплатна застраховка „Живот“. Подробности за атрактивните условия на новия продукт могат да бъдат намерени на сайта на Общинска банка: www.municipalbank.bg