Коментари - Кандидатствам за нова работа и никъде не ме канят на интервю | Бизнес.dir.bg

Коментари - Кандидатствам за нова работа и никъде не ме канят на интервю | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Познавам един с малък бизнес със около 23 служители. Същият този до ден днешен не запомни името на колежка, която му е служител 3 год. Вярно, че е мързелива, мързи я да мисли, за тези години само един проект работи, но изникват въпроси. Трябва ли сега ние останалите, които я мъкнем на гърба си да говорим с шефа за нашите заплати или да я маха от работа. Не толерирам мързеливи хора със същата заплата, обаче силно ме отвращават "шефове" незаинтересувани за служители, работна обстановка и възнаграждение.

Работодателите се оплакват, че няма подготвени и опитни работещи, а когато при тях кандидатстват такива те не ги канят на интервю, защото не искат да платят справедливо за това което ще получат. Вследствие от това, тези служители слизат на нивото на посредствените. По този начин по-голямата част от българските работодатели унищожават предприемчивостта и развитието на работещите, които издържат всички държавни системи.

Защо във сайта няма обявени заплати за съответните позиции?

решението кой да се назначи става от мениджъра а той го прави като урежда свои познати на познати познатите или ако има някоя непозната то тя трябва да есеккси за да я назначи защото той вкарва логика че може да му излезе късмета хр служители, си жи, Интервюта нямат никакво значение това че вярвате да ви баламосват с моабети си е ваш проблем

Не съм съгласен с мненията. Със сивито те посрещат, това е първото впечатление. Имал съм възможност да бъда и от двете страни. Пращат се сивита за обяви, за които е очевидно от всякъде, че кандидата не става, но въпреки всичко праща. И обратния вариант, яйчниците гледат кандидатура на кандидат, който е много успешен и тя нищо не разбира и за точно пет секунди го отхвърля като не става.

Щом е решил, че става, работата ти е да разбереш защо кандидатът мисли така, иначе ти си този дето не става, хахаха

Това са глупости. В момента работодатели се надцакват, кой да дава повече заплата, бонуси и разни превилегии само и само да отмъкне нечий работник. Такъв глад е за кадри, че дори вече чух абсурдното предложение "Ако дойдеш при мен, ти обещавам 30 дена платена отпуска, не 20 колкото ти се полагат."

Що да е абсурдно? Много хора имаме 30 и повече дни отпуск. Аз лично имам 37 :) платени, без въпроси. Ползвам когато искам.

Щом могат да си позволят лукса да отхвърлят кандидатури по симпатия и антипатия значи хора бол и има безработица, работодател в нужда за хора би си направил труда да прочете поне сивитата и да проучи поне част от кандидатите, независимо как са написани сивитата Още една опашата работодателска лъжа гръмна, хахаха