Коментари - Фондовете за втора пенсия управляват активи за близо 23 млрд. лева в края на 2023 г. | Бизнес.dir.bg
назад

Фондовете за втора пенсия управляват активи за близо 23 млрд. лева в края на 2023 г.

Общият брой на осигурените лица в четирите вида пенсионни фондове е 5 000 945 души, като нарастват на годишна база с 1.58 на сто, сочат обобщените данни на КФН

Обратно в новината
| Автор : Георги Вулов, 3е-news.net

Коментари - Фондовете за втора пенсия управляват активи за близо 23 млрд. лева в края на 2023 г. | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Погледнете резултатите на частните фондове в Чили.Там осигурените получават мизерни пенсии,така ще бъде и с нашите пенсийки.

Аз и почти всички колеги си прехвълрхиме сметките в НОИ. Там се Индексират, както и след кончина, съпругът/а продължава да получава около 26.5% към момента. В частния фонд след кончината всичко спира и не се доизплащат натрупаните пари. Отделно, в НОИ има индексации, докато частните фондове са инвестирали парите в акции, които в последните години са все надолу и затова няма индексации там.

Само глупости си писал. Ако се пенсионираш скоро, само тогава имаш сметка да си изцяло в НОИ. Ако се пенсионираш след 10 или повече години, тогава пенсионните фондове ще задминат в пъти пенсиите от НОИ.

„В частния фонд след кончината всичко спира и не се доизплащат натрупаните пари.“ – това е пълна лъжа. Преди да пишеш глупости по форумите се информирай малко. Точно сумата събрана в частния фонд се унаследява. В рамките на месец ти изплащат всичко събрано до стотинка. Става супер лесно. Само показваш удостоверение за наследници, попълваш едно заявление и банкова сметка и готово. А това, че частните фондове са на загуба отново е мантра от преди 2 години. Я, проучи какво се случва тази година.

23 милиарда и още не са откраднати ... или греша ?