Само за месец бяха уволнени двама зам.-директори на агенцията, които изкараха на постовете си броени дни - Румен Данев и Николай Попов.

Чавдар Васев е роден през 1954 година. Бил е главен секретар на "Държавен застрахователен институт" ЕАД (1999-2002 г.) и на Агенция "Митници" (2002-2010 г.). Преди това в периода 1995-1999 г. е бил експерт в Главно управление "Митници".

Агенция "Митници" почти окомплектова ръководството си. В момента тя има директор и двама заместници, като все още остава празно възловото място за заместник, отговарящ за митническото разследване и разузнаване.

През февруари зам.-директорът на агенция “Митници“ Румен Данев бе уволнен поради неблагоприятна информация, изпратена лично на премиера Пламен Орешарски. Преди него си отиде и Николай Попов, който бе кадър на МВР, но не получи достъп до класифицирана информация.

Директорът Павел Тонев бе назначен на поста в началото на ноември миналата година, а в края на месеца той получи и заместник - Лъчезар Кръстев, отговарящ за акцизите, митническите режими и процедури и информационните системи.

И двамата - Тонев и Кръстев - са работили в митниците - първият като директор на Пловдивската митница, а вторият - като служител в Столичната митница.