От борсата допълват, че емисията акции е временна при първично публично предлагане. Присвоеният борсов код на книжата е PFC.

Инвестиционният посредник, който ще обслужва увеличението на капитала на дружеството, е ИП Авал Ин АД, като цената на акциите е фиксирана на 3 лв.

Датата на въвеждане за търговия е 21.03.2014 г. Началната дата за търговия на борсата е 21.03.2014 г., като тя ще се осъществява до 04.04.2014 г. Крайната дата за записване на акции от увеличението е 04.04.2014 г.

Ако преди крайният срок на предлагането, бъдат продадени всички предложени акции, регистрацията ще бъде прекратена незабавно, допълват от дружеството.

Всяко лице може да запише най-малко 10 броя акции, като увеличението ще се счита за успешно, в случай че са закупени минимум 1 409 210 броя акции.

За първи път в България футболен клуб ще предложи акции на своите фенове. Минималният пакет, който може да се закупи е за 30 лв. или 10 акции.

"Акционерите в клуба към момента са 37 човека. Вече имаме право да ги обявим. Част от тях са Валентин Илиев, Емил Данчев, Димитър Якимов. Всеки, който обича клуба ще има възможност да покаже това. Има много хора, които само приказват, но една стотинка не са сложили в клуба", каза преди седмица Александър Томов пред bTV.

"Аз съм главен акционер, доколкото представям генералният собственик. Имам акции, като физическо лице - около 198 хиляди акции. Закупени са по надлежния ред. Аз съм такъв, защото дружество контролирано от мен взе главният пакет от акциите“, каза Томов на пресконференцията преди седмица.
ИЗБРАНО
ИЗБРАНО