От 28 години в края на септември в Монако се събира елитът на богатите, които си падат по яхти. И тази година не прави изключение- яхт-шоуто, започнало на 26 септември ще продължи до 29 септември и събра като магнит хората с много пари.

120 суперяхти са представени в княжеството, но сред тях има и истински перли. Тази година в Топ 5 влизат впечатляващи постижения на световното корабостроене в сектора на луксозните яхти и това прави изложението едно от най-скъпите в цялата история на шоуто.

Ето и Топ 5 на най-скъпите експонати, които могат да бъдат купени след края на изложението:

1. Illusion Plus - цена 100 милиона евро.

Шестпалубна яхта, над която са рабиотили две компании-Rainsford Saunders Design и Azure Naval Architects.Интериорът е дело на дизайнера Сандер Сино, разполага с шест каюти, които могат да приемат 12 гости.

Двигателят е хибриден-дизел и ток, произведен от Rolls Royce, може да развива до 14 възела в продължение на 5000 мили без дозарешждане.

2. Anna I - цена 85 милиона евро.

Построена е през 2007 година от известната хиландска корабостроителница Feadship. Притежава класически дизайн и ултрасъвременни технологии. Разполага със седем каюти за 17 души. Всички те са с панорамен изглед, баня и отопляем мраморен под.

3.  Cloud 9 - цена 80 милиона евро.

Яхтата е със стоманен корпус и надстройка от алуминий, построена в корабостроителницата CRN в Анкона през 2017 година. Разполага с удивителен плаж-платформа на нивото на морето и бар.

Има спа салон, подвижни балкони, басейн с хидромасаж, джакузи за всеки пътуващ на борда.

4. Excellence 5 - цена 70 милиона евро.

Яхтата е дълга 60 метра, построена е през 2012 година от компанията Abeking & Rasmussen по поръчка. Затова притежава забележителни експлоатационни качества и изключителни удобства за пребиваващите на борда.

Има пет палуби, асансьор между тях с прозрачни стъкла, плаж, и голямо джакузи.

5. Saint Nicolas - цена 70 милиона евро.

Яхтата има пет палуби, на които са разположени плаж, фитнес салон, салон за домашно кино, басейн и джакузи. Интериора е на Франсоа Зурети.