Промените, които се правят в пенсионната система са козметични, не решават въпросите, а самата система има нужда от сериозно реформиране. Трябва да е ясно, че съотношението на пенсионер и работещ се увеличава с всеки изминал ден. Основната причина таванът да не падне за всички пенсионери е големият дефицит в НОИ. Определено има проблем в сферата на пенсионното осигуряване и той трябва да бъде решен скоро. Това е мнението на финансиста Георги Вулджев

Сегашната система, която се използва повече от 20 години, вече е неизгодна - и за държавата, и за пенсионерите. Това допълни в студиото на телевизия "България он ер" финансистът Кольо Парамов.

"Сегашният модел е много тежък за българските пенсионери. Държавата трябва да доплаща доста пари и бюджетът не може да се направи добре. Всички пенсионери са участвали в изграждането на България в последните 40-50 години и в момента не им се отблагодаряваме добре." смята Парамов.

По думите му пенсионната системата се е запазила заради финансовата стабилност на държавата, но тази стратегия вече губи своя смисъл.