Най-богатият човек в света, основателят на Amazon Джеф Безос се двоуми повече как да похарчи състоянието си от 130 милиарда долара, отколкото как да го увеличи. Това става ясно от негово интервю за Business Insider.

Според думите му, той не харчи парите си за допълнителен обяд, а се стреми да ги инвестира в значими за човечеството проекти. Безос дава за пример своята мисия с Blue Origin, проект, който смята за невероятно важен за хората в дългосрочна перспектива.

(Blue Origin е компания, която се занимава с възможностите на хората за пътувания в космоса.)

" Трудно е да изразходваш дори част от огромен финансов ресурс. Влагам по 1 милиард долара в Amazon всяка година, но се оказва , че печеля по 107 милиона долара на ден през 2017 година", казва Безос.

Разбира се, той не е чужд и на обикновените човешки радости. Част от парите си харчи за романтични ваканции със семейството си. неотдавна семейството на милиардера пътува до Норвегия, където остана 4 дни на гости в хотел от лед.

И ако това приключение ще изисква от обикновен американец месеци или дори години спестявания, то за Безос разходите са пренебрежително малки. Милиардерът хвърля пари и за ремонт на притежаваните от него имоти. Последно той даде 12 милиона долара за реновиране на своето имение във Вашингтон. Но голямото харчене е в инвестициите ,които милиардерът прави.