Биткойнът се изкачи до най-високото си ниво за 2019 г., достигайки границата от 6 хил. долара за първи път от ноември, съобщава Bloomberg.

Най-популярната цифрова валута поскъпва с 5,03% в ранния следобед във вторник до 5906,20 долара по данни на Coin Desk. Повечето от другите криптовалути обаче се търгуват в различни посоки.

Биткойнът в момента привлича вниманието на техническите анализатори и инвестиционните компании, след като започна да се възстановя от спада си от 74% през миналата година, който го изпрати под нивото от 4 хил. долара.

"Ставаме свидетели на тестването на нови нива от страна на биткойна", коментира Джехан Чу, управляващ партньор в Kenetic Capital.

Според Чарли Морис, фонд мениджър и създател на сайта ByteTree.com биткойнът ще срещне съпротива в диапазона 6000 - 6500 долара.

Април беше изключително добър месец за най-популярната криптовалута, допълва US Today. За сравнение, в началото на миналия месец един биткойн се разменяше за малко над 4100 долара за брой, което прави поскъпване с около 45% за малко повече от месец.