Коментари - "Виртшафтсвохе": Корупция и имотен балон са проблемите на България по пътя към еврото | Бизнес.dir.bg
назад

"Виртшафтсвохе": Корупция и имотен балон са проблемите на България по пътя към еврото

На хартия показателите на балканската държава са впечатляващи

Обратно в новината
| Автор: Зилке Ветах,"Виртшафтсвохе"

Коментари - "Виртшафтсвохе": Корупция и имотен балон са проблемите на България по пътя към еврото | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

2017 год. Костадин Костадинов (Копейкин) става член на варненската масонска ложа "Боян Абаджиев“, ръководена от церемониал-майстор адмирал Боян Медникаров(по прякор Вечната Амбър) - корупционер и вечен и несменяем началник на Висшето Военноморско училище-Варна. Ложата е "под светлината“ и на пряко подчинение на ИЗРАЕЛския корабособственик и мулти милиардер Абрахам „Рами“ Унгар(по произход румънски евреин и кримски гагауз, като смуглия Копейко Копейкин). Абрахам Унгар масон от 33-та най-висока степен, билдерберг, илюминат и високопоставен офицер, служител на МОСАДската ТЕВЕЛ (Служба за глобални финансови операции и свръзка на Министерството на финансите на Израел с чужди служби). Според данни от сайта Афера, за ръководител на варненскатя ложа "Боян Абаджиев" е сложен шефа на строителна фирма "Планекс". Шефът на „Планекс“ става шеф-масон, за да си пласира строителните проекти и да печели обществени поръчки из цялата страна, прецаквайки местните фирми. Толкова за смуглия патриот Копейкин, слуга на чужди антибългарски интереси в сдружена братска гагаузка секта. По масонска линия през 2017г. адмирал Боян Медникаров връчи титлата Доктор Онорис Кауза на лицето известно повече като Симеон Борисов Фердинандов – Сакскобургготски. Симеон Борисов е масон-сатанист от 33-та степен. Всъщност сатанизма и сатанистките ритуали включително и човешки жертвоприношения са напълно в реда на нещата при всички масони.

"На хартия показателите на балканската държава са впечатляващи"

Завиждат ни ,че сме тузари! Новото строителство ни е по некачествено от старото,но пък какви къщи пред падане на какви цени имаме еее!

Преди време ни убеждаваха че благодарение на еврото инфлацията в Хърватска била паднала... а се оказва че хърватите просто са излъгали а "европИйците" са се направили на дръж ми шапката, и сега инфлацията си гони предишните върхове. Бе, явно хърватите които са послъгали са на длавера, но щом и "ощетената" от лъжите на хърватите страна си затваря очите... явно и тя е на далавера. Е, при толкова много врътки дали пък и тези хървати които вече се разплащат за далаверата с еврото са на далавера, или както и преди приемането на еврото продължават да смятат че това е голяма грешка;)

Какво е планирано,може да се види във филма "Елизиум"...

Никога не се отказвайте от ЛЕВЪТ !!! Той ни дава свобода да имаме избор.

Разбира се !

Ама си имаме една камара "евро-атлантици"..... (продажници,крадци и извратеняци)

Корупция и имотен балон? Не е вярно това... Ай сиктир. Истината е, че на Ганя това си му харесва. И за това дереджето е такова. Миналата седмица един брокер ми обясняваше, че цените на имотите още ще се покачват. И съм сигурен, че е прав. Не защото сме станали по-богати, а защото висички селтаци искат да си купят къща у градо. Използвам Селтаци, защото те са много по-различни от селяните. Селтака си продава кравите и наследените земи на големите земеделци и субсидаджии за без пари и тича за ги набие в някоя панелка. Като не стигат за панелка има банки - те дават без проблем на куцо и сакато. Събира някак 200 евра и ги изсипва гордо без да му мисли. Нали вече няма да ходи по нужда във външен кенеф. Струва си парите. Кеф цена няма. Изповядва сделката на някаква измислена данъчна оценка, другото на ръка без да мисли, че така храни сивия сектор и корупцията. И така вече 20 плюс години. Ганя си е Ганя и това си е.

Тези селтаци отдавна ги няма. Сегашните сделки са пералня за пари и лов на балъци, мислещи, че цените ще растат до небесата.

Грешат. Русофилистичната пета колона е най големия проблем на България

Козяшко-соросоидната сган трябва да бъде закарана в Екарисажа !!!!!

Поредните евромалоумници!

+

ЗДРАВЕЙТЕ ПРОСТИ И СТРАХЛИВИ БЪЛГАРСКИ РОБИ. КАК СТЕ, КАК ОЦЕЛЯВАТЕ С МИЗЕРНИТЕ СИ ЗАПЛАТКИ ВЕЛИКОДУШНО ПОДХВЪРЛЕНИ ВИ ОТ ВАШИТЕ БЪЛГАРСКИ РОБОВЛАДЕЛЦИ, НА КОИТО РАБОТИТЕ ПОЧТИ БЕЗ ПАРИ, А ТЕ ВИ ГЪРБЯТ И СЕ ЕБАВАТ С ВАС, КАТО ЗА СВЕТОВНО. 1200-1300 ЛВ МЕСЕЧНО СТИГАТ ЛИ ВИ? КАК ЩЕ ВИ СТИГАТ НАЛИ ЗАТУЙ ПОСЛЕ ТЪРЧИТЕ ПО МУТРЕНСКИТЕ ЗАЛОЖНИ КЪЩИ И ПО БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ, ЗА ДА ИЗКАРАТЕ НЯКАК СИ МЕСЕЦА. КАК Е, ЛЯГАТЕ ЛИ ЧЕСТО ВЕЧЕР ГЛАДНИ? АМИ КАК, НОРМАЛНО Е С ТАЗИ ИЗКУСТВЕНА ХИПЕРИНФЛАЦИЯ, КОЯТО ВИ ОБРАЗУВАХА ВАШИТЕ КОРУМПИРАНИ КРАДЛИВИ УПРАВНИЦИ, ЗА КОИТО ТОЧНО СЛЕД МЕСЕЦ ПОД СТРОЙ ЩЕ ХУКНЕТЕ ПРЕЗ ГЛАВА ДА ГЛАСУВАТЕ, ЗА ДА ПОЛУЧИТЕ ПАК ОТ СЪЩОТО ВЕЧЕ 35 ГОДИНИ - БЕДНОСТ, СКЪПОТИЯ, ГРАБЕЖ, МЪКИ, СТРАДАНИЯ, МИЗЕРИЯ, БОЛЕСТИ И НАКРАЯ СМЪРТ. КОЛКО РОБИ ОСТАНАХТЕ ВЕЧЕ? 1990Г БЯХТЕ ПОЧТИ 9 МИЛИОНА, ДНЕС 2024Г. СТЕ ИМА -НЯМА 5 МИЛИОНА. ИЗБИХА ВИ КАТО КУЧЕТА... ЗАЩО ВАШИТЕ УПРАВНИЦИ НАДУХА ТОЗИ ХИПЕРИНФЛАЦИОНЕН БАЛОН, ЗНАЕТЕ ЛИ ЗАЩО? ЗА ДА СПАСЯТ НАДУТИЯТ ДО ПРЪСВАНЕ ИМОТЕН БАЛОН. ЗАТОВА. НАДУХА ДО КОСМОСА ЦЕНИТЕ НА ВСИЧКО, ЗА ДА НАДУЯТ ОЩЕ И БЕЗ ТОВА БЕЗУМНО НАДУТИЯ ИМОТЕН БАЛОН. 40% ОТ БВП НА БЪЛГАРИЯ Е ТОЧНО ОТ ИМОТНИЯ БАЛОН - ОТ СТРОИТЕЛСТВОТО, ПРОДАЖБАТА, ТЪРГОВИЯТА И БИЗНЕСА С АПАРТАМЕНТИТЕ, КЪЩИТЕ И ИМОТИТЕ. ВСИЧКИ СА НАВЪРЗАНИ ЗАЕДНО КАТО СВИНСКИ ЧЕРВА И ИГРАЯТ ЗАЕДНО СРЕЩУ ВАС, РОБИТЕ - ПРЕЗИДЕНТ, МИНИСТРИ, ДЕПУТАТИ, ПОЛИТИЦИ, УПРАВНИЦИ, БОГАТАШИ, МУТРИ, ПРЕСТЪПНИЦИ, ЧОРБАДЖИИ-ИЗЕДНИЦИ, ДЕТО ВИ ГЪРБЯТ ЗА ПО 1000ЛВ НА МЕСЕЦ, ОЛИГАРСИ, БАНКЕРИ(БАНКИТЕ В БГ СА 100% НА ЧУЖДЕНЦИ), БРОКЕРИ, МОШЕНИЦИ, ТЪРГАШИ, ПРЕКУПВАЧИ, СПЕКУЛАНТИ, ПЕЧАЛБАРИ И ВСЯКАКВА ПОДОБНА ПАРАЗИТНА СГАН. ВЕЧЕ НЕ СЕ ДИША ОТ СПЕКУЛА И СКЪПОТИЯ САМО И САМО ЗА ДА СПАСЯТ ДЛАВЕРАТА С ИМОТИТЕ. ЗАЩОТО ВСИЧКИТЕ ТЕХНИ МРЪСНИ ПАРИ ОТ КОРУПЦИЯ, ГРАБЕЖ, ПРЕСТЪПНОСТ, НАРКОТИЦИ И ПРОЧИЕ, С КОИТО ГОРЕСПОМЕНАТИТЕ ИЗРОДИ СЕ ЗАНИМАВАТ, СЕ ИЗПИРАТ НА 100% ПРЕЗ БИЗНЕСА С ИМОТИТЕ И СТРОИТЕЛСТВОТО. ОЩЕ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА НАДУВАТ ВСИЧКО ТОВА. ЗАЩОТО СА ИСТИНСКИ ИДИОТИ ОБЕЗУМЕЛИ ОТ ЛАКОМИЯ И ПРОСТОТИЯ.

+++++

фашисти да си оправят корупцията и бакиите в тяхната кочина, пък тогава да ни гледат нас.

В "корупция" се обвиняват туземните страни ! При тях се нарича "лобизъм" и си е напълно законно.....

Имотен балон не може да има без пряка, директна и ръководна роля на банките. И строители и купувачи са с кредити. Критериите на банките за заеми у нас са винаги "според човека" и редица инвеститори при пазарна среда няма да им отпуснат и лев кредит. Отделно са тъмните сили, които от години искат премахването на валутния борд и продължават да действат в тази посока. Та гледайте банките, законите и правилата за тях и политически ръководеният "независим" отдел "Банков надзор" на БНБ. Там никога не е идвала демокрацията. Там борбата за назначения и власт ни докараха кризите и фалитите от 90-те, а последните години и КТБ. И пак останаха същите там. КФН и надзора на застрахователите са другите. И не строителите са в балон - те са следствие.

Не ги ли е срам тез двуличници бре! Само шенгенски измами въртят на бедните страни! Мошеници! Само една България да им иска еврозоната! Ми това е срамно и очевидно докато и някоя богата страна не поиска да влезне повече никакви Хърватии и Българии няма да влезнат!

за да ни кажат че в Еврозоната вече приемат всеки който им падне... а ако кандидатът има недостатъци, и даже въобще да не отговаря на досегашните им изисквания, от там са готови даже да си затворят очите;)

Боже, боже, неграмотните ГЕЙобразни Хомобандюги от ЕС пак се изказват неподготвени...

Поправка....правителството на БГ иска. И ако не ги беше страх, че хората ще гласуват неправилно щяха да направят референдум

много добре знае че критериите не са чисто икономически а основно геополитически. С този валутен борд отдавна някой друг плаща сметките ни.

Каква корупция нали ала-балистите бяха чисти като сълза

Присмял се Швейк на Ганя

Ще се спука, когато банките направят лихвите според тези, на ЕЦБ. В момента, лихвата по депозити у нас е НУЛА, което прави и ресурса евтин. Затова, хората теглят кредити и "инвестират" в имоти. Голямото търсене води до повишаване на цените на имотите и създаването на балон. Държавата поддържа картела между банките (така се държи нулева лихва по депозити - със сговаряне), защото на Асенчо това му е начина да вдигне финансовите показатели на страната - строителството е един основните фактори за растеж. Всичко отгоре е изключително вредно за обществото. "Спестовниците" са жестоко порязани, "прахосниците" - поощрявани. Това не е капитализъм, за какъвто претендираме че живееем в.

Че има имотен балон и на децата е ясно. Но, инфлацията я ппомпи по-скоро пазара на храни и селскостопанска продукция. Не е лошо да се запитаме кой контролира пазара на дребно на храни? Кой изгради десетки магазини и логистични бази? Добрият немски бизнес! На който му е много корумпирано у нас и на който му липсва правосъдна система. Впечатляващо е колко добре се справя в нашата корупционна среда крадливия немски бюргер.

100 000 +++

балон на имотния пазар има, обаче до пукането му остават между 3 месеца и 30 години. България може да е забравила кога се е присъединила към еврозоната докато се спука балона. погрешен е анализа, че балона се дължи на банковия сектор или политически връзки със строителите. Балонът се дължи на ограничената представа на българите за инвестиране. а балонът в сигурен и се вижда от демографията на страната, но преди да се спука трябва да приберем още 2 милиона българи от провинцията в София

България иска.... КОЙ ви излъга? Искат само шепа предатели а и те го искат само заради 30 сребърника... които я получат, я не.

Намерете им малко криви краставици да разследват произхода им. ЕС се превърна в сбирщайн от ненормалници и ояли се чиновници...

Ти да видиш, имало балон на имотния пазар, само тук те убеждаваат, че няма :)))

Същата работа като с укритите- достойни са да умират за вас с десетки хиляди .Но не са достойни да ги приемете като равни

Когато се нагъзиш, няма как да те приемат за равен, затова западняцит мразят руснаци и китайци, защото не им се нагъзват , а точно обратното, ритат ги здраво.

китайците друго не могат, а руснаците произвеждат нано технология и пак излиза танк Т80

Добре де, защо не го преведохте това виртшафсвохе?! Какво си мислите, че средният българин говори немски ли? Не е оригинално да пълните статиите с чуждици, а е демонстрация на слабост. Но ние си ви знаем и без това какви сте в тази медиа.

За патриотите, подкрепящи суверенна валута да припомня докъде се докарахме със суверенна валута през 1997, драги патриоти и Ваня Григоровки. Дебили

Всичко се вдигна с по над 100%, не само имотите. Така че няма балон, както беше 2008

Ще разбереш дали има балон при имотите или това се дължи на финансовата криза, през третото тримесечие на тази година!

Още с първото изречение, че Иван Рилски може да е проблем за образ на българско евро ме загуби! Този съюз е пълен с догми и забрани! Ние трябва да бягаме от него, а не и да си загубим и валутната независмист като влезем в еврокапан!

Бегето да зима дългове и да рани укрите.

Абяснявам бавно на бамкерчето по доле Капитала от първи ред на Эвреиското ЭЦБ е макулатура Золотовалютните резерви са в централните бамки на Германия Франция и Холандия Освен ако не са ги източиле фъф ШТатскио форт Нокс

правилно е това което се пише в статията! Няма българин дето да отрече че корупцията тука е основополагаща за всичко! Отделно строителния балон е свързан с пране на пари! И това е лесно видимо само като се види, че всяка година БГ населението намалява със 100000 души а се строи все едно се увеличава с 500000 всяка година при това! Така, че всичко казано тук е вярно!

Ама корупцията не е само в България! Тя идва и от ЕС! ГЕРБ бе обучена да действа от немска фондация! ББ си плаща на ЕНП за чадър и закрила на огромните кражби, които прави у нас! А той е чадър за мафиотските структури у нас, които го подкрепят и държат на изборите за да е вечно във власт! Така го научиха НЕМЦИТЕ!

А основният проблем е, че повечето от месното туземно население на кочината Булгаристан не искат еврото!! Точно поради тази причина, не се провежда РЕФЕРЕНДУМ по въпроса!!!!

В България 30 процента от жилищата са празни. В София, в кв. Гео Милев искат по 3-4 хиляди евро на кв.метър за ново строителство и няма кой да даде такива пари. От друга страна, поради ниските заплати, и че 85 процента от българите са собственици, не си струва да се инвестира в имоти за печалба, защото един такъв имот се изплаща чак след 50 години.

т.е. според демократичните разбирания ако повечето хора не желаят нещо задължително трябва да им се направи

Имаме 8 процента инфлация и 4 процента основен лихвен процент, значи след една година парите ни се обезценяват с 12 процента.

Вашият ИП адрес е блокиран и не можете да пишете коментари. ВЕЧЕ ПОВЕЧЕ ОТ 100 ДНИ ТОЗИ ГНУСЕН НДПИС ИЗЛИЗА ПРЕД ОЧИТЕ НА СПАС И ДЕСЕТКИ ДРУГИ ЧЕСТНИ ХОРА ЖЕЛАЕЩИ ДА СИ ИЗКАЖАТ МНЕНИЕТО!!!! НО ,НЕ!!!! ЗА ГЪ З О ЛИ З ЦИ ТЕ НА ПОСОЛСТВОТО Е ДОПУСТИМО ДА ИМА ЛАТИНСКИ БУКВИ, А ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА..........НЕ!!!!!! ТЕ МОГАТ ДА ИЗПОЛЗВАТ ЛАТИНСКИ БУКВИ, НО НИЕ НЕ!!! НЕ, ЧЕ МИ Е НУЖНО, НО НЕ МОГА ТОЧНО ДА ГИ ЦИТИРАМ!!! ВЕДНАГА МЕ ИГНОРИРА ОТ ДРУГИТЕ, ДОРИ ЗА 2 ЛАТИНСКИ БУКВИ!!!! ПОЗОР!!!! НЕКА ДЪРНИТЕ МОДЕРАТОРИ И АДМИНИСТРАТОР СА ОСЪДИЛИ СПАС И ДРУГИ ЧЕСТНИ ХОРА КОМЕНТИРАЩИ ТУК НА ДОЖИВОТНА ЗАБРАНА НА ГРАЖДАНСКА ПОЗИЦИЯ!!!! ДОКАТО Е ЖИВ, НЯМА ПРАВО ДА ГОВОРИ И ПИШЕ ТУК!!!! НЯМАТ ПРАВО ДЕСЕТКИ!!!! ФА ШИ З МЪТ ЗАПОЧВА ТАКА, С ГОРЕНЕ НА КНИГИ, ЗАБРАНИ И ЛАГЕРИ!!!

Банките раздават депозитите като "червени партиини куфарчета" Дека е контраТа С предишните кредитни МЕЛЕОНЕРЕ опраха пешкира и държавните банки и спестовния Ганя Сеги е още от същото ама бамките за да не фалиргат требе БНБту да фкара Ганя у Эврейската Эврозона

нещо не си наясно с банките ....депозити, кредити....

Двойна комбина - Мутрите и банките . Едните дават стотици хиляди евра кредити , другите строят на безумна печалба . Принципно на мутрите дотам им стигат възможностите , затова играят в строителството , хотелите и клубовете с алкохол и наркотици....

Не забравяй и курвите - много пари отидоха и там...

Имотният балон го направиха обикновените хора а не тези лапачи и изнудвачи. Да купуваш ти супер скъп имот и да се заробваш за 20-30 години на банките, това само кухите български лейки го правят. Не може двустайна кибритена кутийка да струва колкото еднофамилна къща с 6 стаи, това е абсурд. Ако просто хората откажат да копуват на тези нереални цени и работата щеше да се оправи, но ги оплашиха добре и те сами скочиха в капана.

goose

Много си далеч от истината :) Официално делът на покупките с ипотечен заем в страната е около 20%, всичко останало се купува с пари в брой.

И аз това повтарям! Не купувайте. Живейте под наем. На запад само така живеят. И им е много хубаво. Защо трябва да купувате толкос скъпи имоти?! Ето - гарсониерка, само 1000 лв./месец. И си живеете спокойно. Не е като да плащаш 2000 лв. вноска към банката и да връщаш кредита 3-4 пъти. Квой туй - теглиш 200 000 евра и връщаш 600 000! Нормално ли е? Я по-добре под наем.

Айде бе! Имотен балон??? КАК БЕ? Как ще има имотен балон, кое точно е ненормалното в краен квартал в Пловдив жилище от 2 стаи да е 150 000 ЕВРО??? Съвсем нормална цена е! Питайте брокерите!

Сарказъм?

goose

Имотен балон няма. Има препиране на български левове преди приемането на еврото, за да не се налага да обясняват от къде имат толкова пари, като цял живот работят по документи на минимална работна заплата и нямат други доходи.

ността Специалната група за финансови действия (FATF) обяви, че е добавила България към своя "сив списък" на страни, по отношение на които трябва да има засилен контрол. Причината за решението е пране на пари, което според групата е на твърде високо ниво. https://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/ikonomika/2023/10/30/4545224_bulgariia_e_postavena_v_siv_spisuk_za_prane_na_pari/ на френски: Groupe d&# 39;action financière на китайски: хвърлете чиния алпака и слушайте внимательно

Как така имотен балон? Напълно логични са цените на имотите спрямо пазара и демографията. Дезинформация!

Дано е ирония..

Естествено, че е. И малко дете може да види колко е нелогичен целия ни пазар.

ЕС се притеснява, че ще се наложи и нас да ни спасяват, както с Гърция се случи.

България е твърде бедна да си позволи да влезе в еврозоната. Питайте хърватите как стоят нещата А за суверенитета да не говорим. Някой си от еди къде си, който вероятно никога не е стъпвал в България ще определя нейната монетарна политика. Затова Великобритания никога не искаше еврото.

Аз имам въпроси - дали свирката която сега е 50-70лв , ще стане на 25-30 евро или ще си остане 50-70 евро,както навсякъде. И дали плочкаджиите ще взимат 50 евро на час ,както е сега или ще си са 1:1 - 100 евро на час. Само това ме интересува.

Прави са. След като и престъпникът Божков отиде да се регистрира в ЦИК, срамът е пълен. Мутри, престъпници и далавераджии се натискат за управляващи и евродепутати.

Най-сетне някой да отбелжи имотния балон, който от години се надува, особено след Ковид кризата и е на ръба да се спука.

Балон има в главите ви. Повишават се цени на всичко, а вие чакате имотите да поевтинеят.

България искала. Някои искат, други - не. Има държави, като Чехия и Полша, които си живеят добре и без евро.

А основният проблем е, че повечето българи не искат еврото!! Точно поради тази причина, не се провежда РЕФЕРЕНДУМ по въпроса!

Всъщност само копейките не искате еврото, а вие сте под 10% реално от всички :) Иначе референдум за еврото се провежда на всеки едни избори от 2007-ма насам, като не искаш евро - не гласуваш за партия, която в програмата си е обявила приемането му като цел :)

Всъщност, си много заблуден и объркан, най-вериятно и хомосексуален.