Щастливец от Мичиган вече е милиардер, след като вторият по големина джакпот в американската лотария "Мега милиони" падна, съобщиха организаторите.

Натрупаната сума от 1 милиард долара (739.6 милиона от тях платими веднага) ще отиде в собственика на печелившия билет, който е заложил на числата 4, 26, 42, 50 and 60 плюс златната Мега топка 24. Тегленето бе в петък през нощта.

Организаторите отбелязаха, че тази награда е втората по големина в историята на лотарията. През 2018 г. в Южна Каролина бе продаден билет за печалба от 1,5 млрд. долара. Според Associated Press печалбата на жител на Мичиган е третата по големина награда от лотария в историята на САЩ.

В четвъртък Associated Press съобщи, че жител на САЩ, закупил билет за лотарията Powerball в Мериленд, е ударил джакпота и може да спечели повече от 731 млн долара. Притежателят на билета ще може да избира между $ 731,1 млн. долара, които ще бъдат преведени на 30 транша за над 29 години и еднократно плащане в размер на 546,8 милиона долара.