Компанията "Натали Турс" преустанови своята операционна дейност. Това се казва в официално съобщение, качено на сайта на руския туроператор днес.

Според Асоциацията на руските туроператори, това съобщение не води след себе си открита възможност за изплащане на парите на клиентите, а означава само, че компанията няма повече да приема заявки за резервации, съобщи "Интерфакс".

"Натали Турс" е един от най-големите руски туроператори. На 4 юли той обяви, че анулира всички продадени вече почивки зад граница и спира работа поради финансови проблеми. Само продадените билети за самолети до 1 октомври възлизат на 15 милиона долара, а общо парите на клиентите, които са постъпили в туроператора и не са изпълнени съответните резервации са около 1.2 милиарда рубли.

Засега няма яснота кога и дали тези пари ще се върнат на клиентите. Според данни на компанията-застраховател "Натали Турс" е застраховала своите клиенти за малка сума-50 милиона рубли. това означава, че независимо от внесените пари, всеки клиент ще получи не-повече от 4500 рубли или около 60 евро по днешния курс на рублата.