"Булгартрансгаз" ЕАД ще открие разширението на газопреносната мрежа по трасето на "Балкански поток" в участъка от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на енергетиката.

Трасето включва газоизмервателна станция "Странджа" и 11 км новоизграден преносен газопровод.

Събитието ще се състои на 21 октомври, понеделник, от 10 часа на площадката на ГИС "Странджа" в с. Горска поляна, община Болярово, област Ямбол. За участие в откриването са поканени министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на енергетиката Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и други.

Два часа по-късно ще бъде проверен напредъкът на строителните дейности по разширяване на газопреносната инфраструктура на "Булгартрансгаз" в района на Кнежа. В инспекцията са поканени да участват Бойко Борисов, Томислав Дончев, Теменужка Петкова, народни представители, областни управители, кметове и представители на местната власт, представители на изпълнителите и други. Ще бъде проверено изграждането на участъка от преносния газопровод на "Булгартрансгаз" на територията на общините Искър, Кнежа и Оряхово.