"Започнах висшето си образование в университет Duke, който се намира в Северна Каролина, със специалност политически науки. Владея немски и английски като чужди езици, а от следващия семестър ще започна да изучавам и китайски. Наскоро завърших първия си стаж, свързан със специалността, която уча, а именно - работих в консулския отдел на българското посолство във Виена", открито споделя Джералдин Тодорова пред Бисер Кунчев и продължава:

"В днешно време социалните мрежи са толкова добре развити, че не виждам пречка инфлуенсърството да бъде реална професия. Ако един инфлуенсър инвестира цялото си време в това да създава съдържание и да се грижи за профила си, то тази професия би могла да бъде напълно достатъчна. Аз лично имам и други интереси и сфери, в които искам да се развивам, и бих могла да твърдя, че е напълно възможно човек да се фокусира паралелно върху няколко занимания. Всичко е въпрос на желание и мотивация."

Коя е Джералдин Тодорова?

Казвам се Джералдин Тодорова и съм родена в Оксфорд, Великобритания. Израснала съм в България и в момента съм на 20 години. Завърших 91. Немска езикова гимназия в София и започнах висшето си образование в университет Duke, който се намира в Северна Каролина, със специалност политически науки. Университетът ми има кампус и в Китай близо до Шанхай и планирам да прекарам няколко семестъра там в бъдеще. Владея немски и английски като чужди езици, а от следващия семестър ще започна да изучавам и китайски. Наскоро завърших първия си стаж, свързан със специалността, която уча, а именно - работих в консулския отдел на българското посолство във Виена. Опитът там ме убеди, че съм се захванала точно с това, с което искам да се занимавам и в бъдеще - дипломация, международни отношения. Също така се занимавам активно със спорт от 3-годишна. Тренирала съм 12 години художествена гимнастика, от 5 години се занимавам с бокс и кондиционни тренировки. Спортът е неизменна част от живота ми и е любимото ми хоби.

Разкажи ни, как ти хрумна да станеш инфлуенсър и какво те мотивира бъдеш такава и да продължиш да се развиваш в тази посока?

Истината е, че станах "инфлуенсър" без да съм го планирала. Предполагам, че съм позната на по-голямата част от аудиторията ми от реалити предаването "Игри на волята", в което взех участие през 2020. За периода, в който излъчваха предаването, натрупах последователите си и трябваше бързо да свикна с мисълта, че вече имам сериозна платформа, от която мога да влияя на хората чрез съдържанието си. Реших, че искам да развивам профила си, като показвам различни сфери от живота си, с които бих могла да бъда полезна на последователите си.

Снимка: Личен архив

Какви качества трябва да притежава един истински инфлуенсър и това може ли да бъде професия?

Думата инфлуенсър, преведена от английски, означава човек, който влияе по някакъв начин. За мен истинският инфлуенсър трябва да бъде честен с аудиторията и да показва живота такъв, какъвто е. Свикнали сме да виждаме само лъскави и обработени снимки в Инстаграм, които далеч не са олицетворение на реалния живот, дори и на тези, които ги качват. Много хора страдат от липса на самочувствие, защото не водят живота на инфлуенсърите, които следват. Истински добрите инфлуенсъри показват живота си без филтър, за да бъдат полезни за своите последователи, като им представят съветите си в по-истинска светлина. В днешно време социалните мрежи са толкова добре развити, че не виждам пречка инфлуенсърството да бъде реална професия.

Снимка: Личен архив

Кои български и световни инфлуенсъри ти правят най-добро впечатление и с какво?

Любимите ми български инфлуенсъри са Георги Блажев и Наум и Теа. Спечелиха ме именно с честността и реалистичния поглед, който имат над живота. Няма я обичайната доза изкуствено, която е тенденция при много други.

Трупането на последователи безспорно е голяма страст и показва одобрение на това, което правиш. Развивайки своя личен бранд, какви са следващите ти цели и какви резултати очакваш?

Към момента съм изместила фокуса от Инстаграм главно към ученето и целите ми в този аспект. Инфлуенсърството е прекрасно хоби, с което се занимавам в свободното си време, но на този етап нямам конкретни цели свързани с него. Харесва ми да прекарвам времето си в социалните мрежи за удоволствие, споделяйки живота си с тези, на които им е интересен.

Вижте всички актуални обяви за стаж:
https://www.idealcandidate.bg/stajove

Когато потребител купува от продукт, който ти рекламираш, това според се случва заради неговите качества или заради теб самата?

Обикновено продуктите, които рекламирам са такива, които ползвам или на които симпатизирам. Не бих сложила името си зад продукт, който не харесвам или не смятам за подхождащ за моя профил. Следователно смятам, че потребителите биха купили продукт, който рекламирам, защото ми имат доверие и знаят, че това, което показвам в профила си наистина е качествено.

Трябва ли един инфлуенсър да има и друга основна професия? Могат ли двете занимания да вървят паралелно или е нужен ясен фокус?

Ако един инфлуенсър инвестира цялото си време в това да създава съдържание и да се грижи за профила си, то тази професия би могла да бъде напълно достатъчна. Аз лично имам и други интереси и сфери, в които искам да се развивам, и бих могла да твърдя, че е напълно възможно човек да се фокусира паралелно върху няколко занимания. Всичко е въпрос на желание и мотивация.

Каква е твоята рецепта за поддържане на популярност и имидж в дългосрочен план?

Постоянството определено е ключов фактор. Ако човек иска да поддържа популярността и дори да я разраства, трябва да бъде отдаден и креативен. В днешно време хората лесно губят интерес и определено е нужно постоянство, за да може той да се задържи.

Снимка: Личен архив

Какъв е най-интересният продукт, който би желала да рекламираш?

Бих рекламирала някое екстремно изживяване. Определено съм фен на приключенията и мисля, че ще подхожда на профила ми.

Има ли продукти, които не би рекламирала и защо?

Разбира се. Не бих направила реклама на нещо, което не бих ползвала или е вредно за здравето (например електронни цигари), при положение, че голяма част от аудиторията ми са подрастващи.

Къде се виждаш след 10 години професионално?

Чакам животът да ме изненада.

Ако трябва да направиш реклама на България като туристическа дестинация, въпреки че не си българка, какво би казала на потенциални туристи от чужбина, за да ги мотивираш да дойдат тук?

Постоянно правя реклама на България, когато съм извън нея. Винаги разказвам за уникалната природа, която имаме - планини, морски курорти, минерални извори, за традиционната ни кухня и за топлото отношение на българите.

Финално - ако трябва да спечелиш нови последователи с едно изречение, кое би било то?

В моя профил ще видите прекалено много усмихнати снимки и има опасност и вие да се усмихнете.

Снимка: Личен архив