Ивайло Шотев, който до вчера бе депутат от ПП-ДБ, вече е назначен на длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията, съобщиха от правителствената информационна служба.

Преди дни той подаде оставка като народен избраник, а вчера депутатите я гласуваха. Любопитно при гласуването ѝ бе отношението на "Възраждане" към депутата от ПП-ДБ. Цончо Ганев от партията на Костадин Костадинов коментира, че Шотев бил от малкото хора в групата на "Продължаваме промяната - Демократична България", който имал качества да бъде народен представител. 

След гласуването председателят на Народното събрание Росен Желязков му благодари за работата в този парламент и Шотев беше изпратен с аплодисменти от колегите си.

Шотев бе избиран за депутат в 47-ото, 48-ото и 49-ото Народно събрание. Има дългогодишен управленски опит в частния сектор, във фармацевтичната индустрия и търговията. По образование е икономист. Защитил е бакалавърска степен в Университетския колеж в Лондон (UCL), специалност "Бизнес и Икономика". Магистърската степен е придобил в МГИМО, специалност "Икономика и Политика".

От пресслужбата на МС съобщиха и че по свое желание поста заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството напуска Ивайло Стайков.