За стажуващите студенти в "Лидл България" (Lidl) най-важното е да могат да видят това, което учат. В университетите програмата и преподавателите дори да са добри, много трудно младият човек може да научи без да преживее, казва Антония Парапанова, консултант "Обучение и развитие" в "Лидл България". Тя определя стажовете в "Лидл България" като много ценни, защото студентите могат да запомнят теорията, когато я видят на практика.

Най-важното условие за стажантите в една компания, е това да имат желание за развитие и наистина да им пука. Другите неща се научават, уверява Валерия Дойчева, консултант "Обучение и развитие" в "Лидл България". В "Лидл България" дори тези, които вече са били част от компанията, напуснали са по някаква причина и след това искат да се върнат, винаги са добре дошли, казва Дойчева. И причината за това е, че те вече познават компанията и средата.

В "Лидл България" стажантите започват с доверието, че могат да се справят, като получават опит от ментори, които ги подкрепят, обяснява още Парапанова. Тя уверява, че избраните стажанти ще попаднат сред хора, които ценят силата и сплотеността на екипа. "Лидл България" участва в проекта на DIR.BG за студентски стажове "Идеалният кандидат".

  • Какви качества трябва да притежават кандидатите за стаж в "Лидл"?
  • Какъв е срокът за кандидатстване?
  • Кога ще бъдат обявени имената на избраните кандидати?
  • Как стажант, вече е част от екипа на "Лидл България"?

Какво още казват Антония Парапанова и Валерия Дойчева, гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка

Антония Парапанова е консултант "Обучение и развитие" в "Лидл България" от началото на 2021 г. От 2012-та година насам активно работи в сферата на човешките ресурси, организирането на събития и обучения в български и международни компании. Завършила е двойна бакалавърска степен в Американския университет в България по "Бизнес администрация" и "Икономика". Има допълнителна квалификация по организационна психология и магистърска степен по международни икономически отношения в УНСС.

Валерия Дойчева е консултант "Обучение и развитие" в "Лидл България" от 2019 г. Има над 10-годишен опит в различни международни компании в сферата на бързооборотните стоки и телекомуникациите. Завършила е СУ "Свети Климент Охридски" със специалност "Българска филология".