Отиващата си 2022-ра е била най-трудната за правене на бизнес през последните 30-тина години. Причина за това са постковид възстановяването на икономиката, войната в Украйна с последвалия недостиг на суровини и покачваща се инфлация, както и влязлото в пазара на труда поколение на милениалите, които не познават житейски трудности и не полагат усилия за реализация в конкретна професия. Тази съвкупност от фактори през годината е променила приоритетите на бизнеса, който се е концентрирал върху утвърдени вече проекти и е спрял разработването на нови. От друга страна обаче, който може да работи в такива условия, значи е успешен, каза Максим Бехар, PR експерт с огромен опит и силно присъствие в много страни по целия свят.

Според Бехар 2022 година е изпълнена с повече провали, отколкото с успехи. Като най-тежки той откроява невъзможността на българските политици да излъчат стабилно редовно правителство и погрешно приложените антиинфлационни мерки.

  • Кои са успехите през 2022 година, с които България може да се гордее?
  • Коя е "ужасно измислената история" в България през 2022 година?
  • Какво значи да си богат човек в България през 2022 година?

Отговорите на Максим Бехар гледайте в бизнес подкаста "Какво могат парите?" със Стефан Кунчев.

Визитка:

Максим Бехар е вписан в Световната PR Зала на славата в Лондон. Завършил е Executive Program в Harvard Kennedy School по специалността Leadership Decision Making, висше образование по международен бизнес в Икономическия университет в Прага, Чехия и специализирани програми в Yokohama Kenshu Center в Япония, The Pacific Institute в Сиатъл, САЩ, University of London, Великобритания и International Business Management Institute в Берлин, Германия. През 1994 г. основава M3 Communications Group, Inc., лидер в областта на публичните комуникации и контактите с медии в България. Максим Бехар е Генерален почетен консул на Република Сейшели в България.