На 27 ноември Арабаджиев е назначен за прокурист с решение на съвета на директорите, в който влизат досегашните собственици – наследниците на покойния предприемач Иван Зографски. Решението ясно подсказва, че вече има сключен договор за покупко-продажба на "Кемпински", пише в. "Преса".

Точните параметри не са оповестени. В бизнес средите се говори за сума между 22 и 30 млн. евро. Според вестника преди дни Инвестбанк е отпуснала 20 млн. евро инвестиционен кредит на Ветко Арабаджиев.

През лятото фирмата "Виктория груп ВМ", в чието управление са двете дъщери на Арабаджиев - Златомира и Александра, подаде документи за предстоящата сделка в комисията за защита на конкуренцията и получи зелена светлина за придобиването.

С покупката на "Кемпински" Арабаджиев най-после успя да стъпи на хотелския сегмент в София. Той беше един от най-сериозните кандидати за "Хилтън", но за краен купувач бе определен Спас Русев.

На 19 декември семейство Арабаджиеви организират празненство в новата си придобивка, като са поканили приятели и бизнес партньори от цял свят.

Емблематичният хотел е открит на 24 май 1979 г. под името "Витоша – Ню Отани". Арабаджиеви притежават верига хотели в страната, обединени под шапката "Виктория груп". В това число влизат четири туристически обекта в Слънчев бряг, между които петзвездният "Виктория палас", още четири в "Елените", хотел "Марица" в Пловдив и хотел "Пампорово" в родопския курорт.