Пред представители на бизнеса Валс посочи, че в следващите години на британците предстоят избори, на които те ще решават съдбата и бъдещето си, предаде БТА.

"Искам да ви кажа съвсем искрено: Франция желае Обединеното кралство да остане в Европейския съюз. Великобритания и особено Ситито ще загубят много, ако обърнат гръб на Европа. Казах това сутринта на вашия премиер Дейвид Камерън, ще го кажа следобед и на Ед Милибанд" - лидера на опозиционната Лейбъристка партия, посочи Валс.

Той призова британците да не изоставят европейския кораб и да помогнат Европа, която има нужда от реформи, да бъде континент, който да тежи на мястото си в сферата на икономиката, промишлеността, технологииите, науката, а също и в дипломацията и във военната област.

"Моето правителство е про-бизнес", заяви по-късно френският премиер Манюел Валс на английски пред бизнесмени и банкери в лондонското Сити. В речта си френският министър-председател определи подкрепата за инвестициите и предприятията като "фундаментално условие" за икономическото възстановяване на Франция.

След като отново изтъкна, че "обича предприятието" - както вече заяви по-рано във Франция и в Германия - Манюел Валс обясни, че иска да го каже още веднъж на английски "по друг начин, тъй като е важно това да бъде казано тук, в Ситито: My government is pro-business ! (Моето правителство е про-бизнес).

По думите му това трябва да се повтаря всеки път, тъй като трябва да е ясно, че Франция иска да превърне подкрепата за инвестициите във фундаментално условие за нейното икономическо възстановяване.