Това обяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов по време на проверката на строителните дейности на Лот 1 и 2 на автомагистрала „Марица”, цитиран от „Фокус”.

„Заварихме над 724 млн. лева дългове към различни институции. В момента дълговете са под 580 млн. лева. За една година това е доста сериозен резултат”, каза още Папазов.

По думите му загубите на БДЖ са намалени от 22 млн. лева на почти 9 млн. лева. „Тази година също реализираме намаление спрямо 2013 година за първото шестмесечие”, допълни Папазов.

„В четвъртък ще направим много сериозен отчет, ще представим проект по проект какво е изпълнено, как сме го заварили, къде и какво се случва. Ще направим отчет на всички държавни предприятия – как сме ги заварили и как ги оставяме
, заяви министърът.

По думите му това няма да е с цел оправдание или похвала – „просто искаме да подготвим следващите за реалната картина на министерството, така че този, който дойде, ако желае да продължи програмата, по която ние работим до момента, той да има пълната ѝ визия”, каза Папазов.