Британската компания за казино игри и спортни залози Betway напуска България. Това бе съобщено на нейната страница в betway.bg.

"Взехме трудното решение да преустановим временно дейността си в България и ще започнем процеса своевременно", пишат от компанията в имейл до своите клиенти.

"Моля, имайте предвид, че формалната процедура включва подаване на заявление за преустановяване на дейностите по нашите лицензи до местния регулатор - Националната агенция за приходите, което предстои да бъде направено."

Припомняме, че рекламите на хазарт във всички медии - печатни, телевизии, радиа и сайтове спират. В "Държавен вестник" бяха обнародвани промените в Закона за хазарта. Те влизат в сила от 17 май.

Рекламата на хазарт вече ще е забранена и на обществени места, включително на фасади на сгради и върху имущество - държавна и общинска собственост, с изключение на обекти, които имат издаден хазартен лиценз. Тя ще е допустима върху "външни рекламни съоръжения", но за не повече от 5% от общата рекламна площ на всеки собственик на билбордове. Забранено е да съдържа каквито и да е цифри, за да не се обявяват т. нар. бонуси, които да привличат играчи.