Коментари - "Булгаргаз" ще даде "Газпром" на съд, ако до месец не плати 400 млн. лева за недоставения газ | Бизнес.dir.bg
назад

"Булгаргаз" ще даде "Газпром" на съд, ако до месец не плати 400 млн. лева за недоставения газ

В кратък срок руската компания ще бъде подканена да си плати заради спрените преди две години доставки, ако не го направи, ще бъде заведено арбитражно дело, обясни министърът на енергетиката Владимир Малинов

Обратно в новината
| Редактор : Виктор Стефанов

Коментари - "Булгаргаз" ще даде "Газпром" на съд, ако до месец не плати 400 млн. лева за недоставения газ | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скопените червени продажници, изобщо не ги интересува България интересува ги само да се величае русия!!! ако им пукаше за България щяха да разберат че за България е по-добре в ЕС и далече от путинска русия! но те са просто едни платени тролове и няколко малоумни русофила, скрити в мишите си дупки и цъкат смешните си безполезни минусчета

Най-големия кеф е да гледаш как русо-робите се гърчат в агония в опита си да защитят руската страна! Веднага отивам да опъна някоя руска кучка! Да отпразнуваме заедно, ще и оставя даже двайсетачка отгоре! /// Да си русофил значи да подкрепяш КРАДЦИТЕ, УБИЙЦИТЕ, отровителите, Асад, терористите от хамас и хусистите , да мразиш САЩ и Европа, да славиш Ленин, Сталин, комунизма и православието, КГБ, ЧК, ГРУ и Рамзан Кадиров. Пълна шизофрения. Русофилията е тежко психично заболяване Практически е неизлечимо дори и с помощта на силни медикаменти и активно психиатрично лечение. Основния симптом е сляпата привързаност и преданост към Русия, при положение, че тази страна значително изостава от развития свят в икономическо, политическо, научно, техническо, духовно и културно отношение. ЕДИНСТВЕНИЯ НАЧИН ДА СЕ ОТЪРВЕШ ОТ РУСОФИЛА Е ДА МУ РЕЗНЕШ ТИКВАТА Що е русофил- получовешко същество в наведена поза с задни части на изток към Путя и очи на запад.

Булгар Газ ама 50% го дадоха на американци - една от първите задачи на Простото и Цъкела кат почнаха ‘промяната’ още есента 2020

Май правителството върви към второ Кремиковци. Много железо има в Лукойл Бургас.

РУМЕН ОВЧАРОВ: Арбитражът в Стокхолм закла Финландия за отказа да плаща в рубли на "Газпром", става страшно и за нас заради ПП. Особено след като арбитражен съд в Стокхолм постанови, че финландската компания "Газум" трябва да плати на "Газпром" повече от 300 милиона евро за доставки на газ, заради неспазване на задълженията по схемата "взимаш или плащаш". Парите, които България ще трябва да плати, ще бъдат над 1 мрлд. евро.

Газпром не е спрял доставките, кончината спря да плаща!

Защо в Булгериа не се продава свободно оръжие като в демократичните Щати. Сигурно защото досега нямаше да съществуват сглобкаджииски партии.

Аз пък помня, че Русия спечели арбитражно дело в Швейцария, заради АЕЦ Белене, а после опрости лихвите, които дължахме...

Искаш да кажеш, че нашето правителство нарочно загуби арбитражното дело, защото беше пробито.

Всъщност България ще плаща неустойките, както ги плати Полша и другите държажави с подлоги начело като наште ПП-дебили.

Не знам на кой човек са адвокатите, които дават акъл на "Булгаргаз" в случая, но май от тая работа само те ще са на далавера. Иначе руснаците бяха ясни - има пари - има газ! Иначе - нъц!

Има нещо гнило тук. Много гнило. Малинов е руски човек, не виждам логика да завижда дело срещу ръката, която го храни. Така ще извъртят нещата, че накрая България ще плаща огромни неустойки.

най после някой да защити българските интереси..

Какви интереси защитават? България спря да плаща и за това спряха газа, не беше едностранно. На адвокатите явно се усладиха хонорарите от делото за белене и пак искат подобно. всеки може да провери как свърши първото дело и да се досети, как ще свърши второто....

че и за руските ядрени реактори българските адвокати така написаха обвинението, че България загуби делото и плати 2 милиона неустойки. Нека да напомня, че този вещ представител на държавата построи руски газопровод през България с наши пари!

Добре си спомням как докато Германия продължаваше да внасят от Русия, нашите продажници начело с Куролацията демонстративно скочиха срещу "зависимостта от руския газ". Сега пък Русия им е виновна за спрените доставки?

Активно и упорито вредят на България.

Как е възможно толкова безродници на едно място!

Ако откажат, да се конфискуват московитски имоти в България, както и имотите на руските граждани.

хаха тоя се снима в някакъв евтин филм

Ако не - Дянков пак ще ги напляска? Като предния път?

Платете и няма проблем.даже ще ви го доставим на старата цена през Турски поток.

Чувам, че подобни дела руснаците препращали към есовския парламент. Те пък - към есовския съд. От съда ги пращали на Путин, а той ги връщал на есовците за преразглеждане... И нещата се завъртат. Въобще - еН цикло педия, ама да се хаби хартия и да се чувстват чиновниците полезни...

Шило

Доколкото помня, руснаците спряха да доставят газ след отказа на Киро да плаща.

И помисли по добре бе руска измет тъпа.

Волгин, пак ли си тука бе? Участието ти в Панорамата преди няколко дни беше пълна скръб...

Как тъй ще отказват да ни подарявар газ, а ма ха :)

Помним че колонията ОТКАЗА да плаща в рубли!!

И ся си представям, как ако по някакъв луд късмет вземат че спечелят делото, Газпром ще им преведе 400-те милиона в руска банка и ще им ги замрази там до второ пришествие. Ей тъй по евроатлантически :)))

Ще им плати в газ :) Му ха ха ха :)

А България искаше ли руска газ? Иска ли си още тези количества ,но Газпром не го дава!

Хермафродитът мутрафонски е мобилизирал всичката руска тролска педерастка гмеж по фабриките за руски тролчета педерастчета да защитават Газпром, безродници!!!

Свиньо усраинска!

Защо правният анализ се е забавил и колко неустойки за поискани от изготвящата го фирма за забавянето? Как Булгаргаз ще избере правната кантора за евентуалното дело или та са избрани и им е платено, а дали ще спечелят делото ... или важното е да се платят едни пари за "правни услуги" , а после ... каквото стане, майната им на парите. В такива случаи някои следва да поемат отговорност - ако се спечели делото да се издигнат, но ако не - уволнение, защото не може да се плащат милиони без резултатно и без поемане на отговорност.

със сигурност адвокатската кантора ще "спечели"

Със сигурност са спечелили и наредилите да не се плаща в руска банка с рубли. Лошото е че пак ще им помогнат да се самоизберат.

да търси клоуна Киро

Много рано се сетили да имат претенции. Друг е въпроса че иска е неоснователен след като ние се отказахме от договора! Преди някой да дойде и да ми заяви как ама "искали да им плащаме в рубли по неизвестни курсове" нека представя пълната информация за случилото се и тогава да се правят изводи! ЕП започва да гласува санкциите срещу войната и запорира основната сметка по която съюза плаща на Русия за доставеният газ. Но въпреки че сметката е запорирана, доставките на газ не спират! И при това положение от Русия предлагат плащанията да стават в рубли през тяхна банка към Газпром. При което положение лидерите на различните нации в съюза започнаха да се изреждат с Твърдението, че ще преустановят използването на руският газ. И в този момент излиза Кирчо и заявава как и България също се отказва от доставките. Така! До тук всичко ясно ли е? Е ето забавната част! След около месец два от руска страна започва профилактиката на основната тръбва за газ към Европа. В следствие на което количеството по тръбата започва силно да намалява (преди тръбата да бъде повредена от военните действия). И какво се случи тогава? Всички тези които се изреждаха публично да заявяват как нациите им се отказват от руският газ започнаха да се оплакват от намаленото количество?!? Защото всички те се отказаха само ВЕРБАЛНО в знак на солидарност към Украйна, но реално се съгласиха на условията на Русия и си плащаха в рубли. Е всички без България, която реално се отказа от газта. Тъй че явно сега от Булгаргаз решили да се правят, че и България само на думи се е била отказала, макар това лесно да може да се провери от руска страна!?

Чакай май ние не платихме и може нас да съдят.

Финландската държавна компания Газум загуби през 2022г арбитражното дело срещу Газпром в Стокхолм. И заплати над 300 млн. евро за това. И нас ли ни чака същото? Подчертвам - арбитражът в Стокхолм.

И как ще ги осъдят? Не плащаш,не получаваш.Какво неясно има.Ама това трябва да е пиар за някого ,който сгази лука тогава.

Мхм, да ще ги съдим затова защото не са ни доставяли газ без да им плащаме! Смях в залата! :))))) В западна европа вече конфискуваха всякакви пари които са на русия в техни банки. Там руснаците няма какво да правят - гепат им ги и толкова! А ние какво като ги осъдим в нашия си съд - никой в русия няма да признае такова решение и още по-малко да ти даде пари! Само ще наливаме пари в европейски съдилища за такси за завеждане на дела! Направо се набутване с пари от наша страна!

те и руснаците направиха същото-конфискувава всички западни активи и ги блокираха на територията на РФ. Оказа се че са доста повече от руските такива на запад.

Ха, ха, ние сме платили, обаче няма да ви превеждаме парите, защото сметките ви са под запор у нас заради санкциите. Ти ако си доставчик и ти кажат така, ще продължиш ли да доставяш стока (в случая стоката е газ), за която не ти плащат? А, жълтопаветен умнико? Украйна замина, вчера Блинкен им го изпя с китарата, че ще ги подкрепят до края, ама краят вече дойде.

Един киртак прост и един кокоран разпран

И къде Булгаргаз ще съди Газпром, в Москва ли ?

не пич ... газпром има дейност в българия има българдки съд ... други въпросчета имаш ли?

Я, виждам, че имаш свободно време, пусни един сърча за "арбитражен съд". :)))

Оооооо. Малко че сега вместо да купуваме руският газ директно от Русия ще го купуваме от Турция като плащаме комисионни на турците и посредниците им за сделката от ДПС, ами и чувствам как ще изгориме една непосилна сума от този съд с Газпром. На Газпром сега както излезе на минус, добре ще му дойдат наще парички . А некграмотника писал статията може ли да уточни 11 милиона евро или лева е отстъпката и за какво количество се отнася?!. Записвайте се за канала ми в телеграм ППРАЗУМ с латински букви за да ми помогнете да направя България нормална просперираща и модерна държава която работи за народа и в която няма насилие, няма разделение и омраза и всички сме равни. Не хапе, не боли, нищо не ви струва. А ако спечеля аз печели цял народ, а ако загубя печелят само мутрите.

88888

Когато преди 2 години писах в този сайт, че булгаргаз е изправната страна по газовия договор с газпром и че може да съди газпром за незаконното спиране на доставките на руски тръбен природен газ за България, проруските трОООлове се пробваха да ме остракизират, са сайтът допусна без проблеми наглите им , неуки гаври с този юридически казус, да надделеят над професионалното ми юридическо становище, което тогава описах. Е, време е за ИСТИНАТА и за фактите. А те са следните- газпром противоправно и незаконно спря доставката на руски тръбен природен газ за България и сега ще си плаща обезщетение за това. Газпром не се позова на форсмажор, защото това означаваше русия да признае, че води завоевателна агресивна война в Украйна и че обяви БЪЛГАРИЯ за вражеска за русия държава поради факти, че напълно законно България подпомагаше нападнатата от русия държава- жертва Украйна. След като русия толкова много иска да натрие носа на България, да си наеме лидера на из///раждане да я защитава- да го видим какви ще ги свърши в полза на русия и във вреда на България...

Обмислял ли си психологическо лечение?

Вероятно си имал предвид "психическо", но все пак мини на касата за копейките!

Вероятно правилно сте поставили диагнозата, че Вашия евроатлантически другар има нужда от психиатър. Човекът над Вас явно се надява, че нещата не са толкова тежки и необратими, така че има шанс и само с психолог да се мине. Оптимист е, според мен Вие сте прав.

Браво, юристЕ. Вземи си изпрати правния анализ направо до арбитража, та да ни спестиш тоя половин милиард, дето без теб сме обречени да загубим.

Как ще е изправната страна,след като ония не са получили пари?Глупостите на кокорчовци край нямат.

Тия са всички капацитети и директно за затворите! Най много накрая нас да осъдят, а факта е, че никога, нищо няма да получат. Камо ли ние, мършляци!

Да съдят Кирчо и кокорчо, те спряха да плащат на Газпром.

Газпром промени договора едностранно. Искаха плащане в рубли при неясен курс. Газпром ще бъдат осъдени. :))) Свиквай, руски.

при това зле платен-Германия и Франция в рубли ли плащаха?Единствената промяна в договора беше номера на сметката...И всички освен нас продължиха да си плащат...Това е единствено предизборна пушилка,ако се стигне до арбитраж,резултатът ще е като с реакторите за Белене.....ще ни осъдят и ще си платим,но ще плати държавата,а не ПродажнитеПедераси....

Мри бе

Как не ги е срам, да ни занимават денонощно с тъпотии

Следи си Ергена, кой те спира?

А не беше ли спряна доставката, защото ние, т.е. Кирчо и Кокорчо побързаха да пишат на Русия, че няма да купуваме газ от тях?

Не, доставката беше спряна, защото руснаците решиха, че искат да им се плаща в рубли, по неизвестен курс. п.п. Как се отнасяш по принцип към едностранни промени на догвоори?

Прекратили ? Амчи как така, бе ? Че отрепки, като Р точка Овч точка от години разправят, че без Газпром България загива..... Те, тези отрепки разправяха, че без орките и туризмът щял да загине....Да не би нарочно да са лъгали а, тяхната..... матушка рубладжийска

но доста закъсняло решение.

ПИПО

Ами руснаците искаха плащане в рубли по нови сметки, не по европейските които бяха блокирани. Да не са луди, да дават газ и в същото време парите им да бъдат блокирани.

Е, сега им плащат в рупии, само дето няма за какво да ги ползват. :))) Хитро. :)))

ПИПО

И затова имат 3% икономически ръст. Тук не разбраха едно нещо, тя газта е една и няма от къде да дойде от друго място. Все от Русия идва, а ние поне сме тарикати плащаме на посредници и купуваме от трети държави.

що чак сега се сещат , или сега чак са поръчали от Козяк

Защо чак сега???

хахахахахаааааааааа

куролатора, защото това беше негова инициатива (по-точно - на куководите му)...