1. Най-скъпата яхта

Тя се нарича Eclipse („Затъмнение”) и принадлежи на руския олигарх Роман Абрамович. Има отбранителна лазерна система, която я защитава от камерите на папараците. За Абрамович обаче и защитата срещу куршуми явно не е достатъчна – яхтата му има и противоракетна система. Стойността й възлиза на 1.2 млрд. долара.

2. Най-скъпата тоалетна хартия

Тя е с марка Renova, има мека структура и се предлага в шест различни цвята. Цената на едно руло е 3.5 долара.

3. Най-скъпият телевизор

PrestigeHD е 55-инчов и е изработен от 18-каратово розово злато. Общото му тегло е 27 кг., а в рамката му има инкрустирани 72 диаманта. Вътрешният панел е изработен от ръчно обработена кожа на алигатор. В света има изработени само 3 такива телевизора, като всеки от тях се оценява на 2.3 млн. долара.

4. Най-скъпият мобилен телефон

Дори по-скъп от телевизор е iPhone 3GS SUPREME. Този телефон е произведен по поръчка на австралийски бизнесмен. Има обичайния набор от функции с едно изключение - корпусът му е изработен от злато и диаманти. Опаковката на телефона тежи 7 кг, изработена от монолитен гранит “Kashmir gold”. Цената на устройството е 3.2 млн. долара.

5. Най-скъпият мотоциклет

Мотоциклетът Dodge Tomahawk тежи 680 кг, а развива скорост до 100 км/ч за 2.5 секунди. Максималната скорост, която достига, е 483 км/ч. До момента са изработени само два такива в света, като цената на всеки от тях е 700 000 долара.

6. Най-скъпата новогодишна елха

Тя се счита за сувенир, защото е изработена от злато, а коледните украшения са диамантени и перлени висулки. Такава елха може да се закупи на аукцион в Япония за 1.68 млн. долара.

7. Най-скъпият автомобил

Оказва се, че това е Mercedes-Benz W196. Цената му е около 24 млн. долара. През 1954 г. с този автомобил е спечелено Гран При, но след това той е изложен в британски музей. Музеят обаче го продава за 1.5 млн. паунда. След това колата сменя собствениците си още няколко пъти, като последният й притежател е немски индустриалец.

8. Най-скъпото червило

То е на стойност 62 000 долара. Корпусът е изработен от 18-каратово злато и украсен с 200 диаманта. Собственичката има и възможност да инкрустира собствено лого, рисунка или инициали. Комплектът съдържа четчица за нанасяне, изработена от специално дърво и се предлага във велурена торбичка.

9. Най-скъпият пръстен

Бижуто е с марка Chopard. Направено е от 18-каратово злато и 9-каратов син диамант (сините диаманти са най-скъпите и най-редки камъни в света). Цената на пръстена е 16.26 млн. долара.

10. Най-скъпата писалка

Стойността на Aurora Diamante Pen е 1.5 млн. долара. Перото ѝ е изработено от бяло злато и платина, а цялата писалка е инкрустирана с около 2 000 30-каратови диаманта. Платиненото капаче на скъпата вещ е с 3-каратов диамант.