В първия списък влог-цесия освен физическите лица, които се виждат в таблицата по-горе, са и множество фирми, между които са БФБ, Литекс АД, Виктория ЗАД, БЕХ, ЦКС, БТК ЕАД, Булинс и други.

Сред физическите лица, извършили цесии с депозити са бившата съпруга на Кирил Домусчиев - Ирина, дъщерята на Иван Костов - Мина и бившият градски прокурор Роман Василев. Други известни имена са на синът на банкера Олег Недялков - Крум и "зеленият" политик Борислав Сарандев.

Най-голямата цесия на физическо лице е извършена от издателя Мартин Златков - за 1.078 млн. евро. А известният италиански бизнесмен Едоардо Миролио е прехвърлил близо 32 млн. лв.

Културният министър Вежди Рашидов също бе подал молба за цесия, но явно тя не е одобрена, тъй като той не е в списъка.

Пълният списък с депозантите извършили цесии

В списъка с депозитите фигурират големи държавни компании като АЕЦ "Козлозуй" с над 100 млн.лв., НЕК малко под 100 млн.лв., БЕХ с над 500 млн.лв., ДПРВД - с над 20 млн.евро, Булгаргаз, Булгартабак - над 50 млн.лв. и други.

Между физическите лица с най-големи депозити са Виолета Сечкова - влог от 6.8 млн.евро и друг от 7 млн.лв., Александър Сталийски с 13 млн.евро, Александър Бизов с 8 млн.лв. Тук може да се спомене бившият прокурор Роман Василев с депозит от 286 хил. евро, както и експремиерът Иван Костов и двете му деца с влогове общо 495 хил.лв.

Пълният списък с депозантите с преференциални депозити

Представеният от синдика списък не включва информация за кредити с привилегировани лихвени условия. Оповестяването на тази информация ще бъде извършено в рамките на установения от закона срок.