17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Прост народ, слаба държава ... Просто правителство - държава разграбвана от който от където се появи ... Боколандия на герп ....

А защо в българия компаниите не емитират масово акции, нямат ли нужда от финансиране? Това не би ли довело до решаване на проблема с олигархията или ще се задълбочи? А

Има си фондова борса и там се продават акции на листваните компании

Чакайте да уточниме нещата, че много тролетариат пише тъпотии и масово се повтаря гражданската отговорност. В България автопарка е около 4 млн. автомобила при гражданска отговорност около 250-300 лева на година. Или от гражданска отговорност застрахователите събират около 1-1,2 млрд лева. В случая се говори за 8,5 милиарда и 4,6 "изнесени". Айде упражненията по малоумие да почват поне оттук...

От каското има още 1.5-2 млрд. Застрхователите, обаче не застраховат само автомобили !

Ще го ожалим кръвопииците. Интересно, че хората все гонят банкерите, а забравят за застрахователите и техния отвратителен, доходоносен и подържан от държавата бизнес.

Абе,...къде е "Олимпик" ???

За КФН клоновете липсват. Всички клонове липсват, например Кардиф - и двата клона.

Не само клоновете липсват. Грешките трябва да се укриват. В КФН не търсят истинско наблюдение върху пазара. Достатъчно е само да са изпълнени минималните изисквания и заплатите и премиите да вървят. Клиенти, инвеститори - кучета ги яли.

:))) Или по-точно казано - спасиха средствата си от Борисов и Со

а пукни бе шибаняк въшлясал марш в палатка на орлов мост и лично ще дойда да те запаля в нея

ИДИОТ

или още по-точно казано Борисов и Со си изнасят откраднатите пари за да ги пазят от народната любов

Евала......

Какво добро управление на държавата си имаме ! Инвеститорите се надпреварват да влагат у нас. Натискат се на реинвестират печалби. Пазарът функционира чудесно - голяма ликвидност по всички позиции, информацията пристига преди оповестяването дори, рисковете са нищожни, непрекъснати първоначални предлагания, които са направо без риск, индексите плавно и стабилно вървят нагоре. Пред джипката магистралата се е ширнала и ТИ ИДВА ДА ИЗБЯГАШ. Бързо !

Gugnelid

Напиши нещо и за КФН, които не смеят да врътнат кранчето на този псевдо-застраховател Трактор Инс, заради който от две години сме в мониторингов режим от Брюксел и който продължава да си прави каквото иска с целия пазар. Такъв тумор във всяка нормална държава щяха отдавна да са го изрязали, но в Боколандия не става - шефът не дава!

Е така е. Казвам го.

Що за подвеждащо заглавие? Какво значи изнесоха? Явно нито автора на статията, нито коментиращите са наясно с този бизнес! Застрахователният бизнес е строго регулиран от КФН и от европейски регулатори. Всеки по-голям застраховател е акционерно дружество и по отношение на печалбата след облагане на първо място е интереса на акционерите. По отношение на резервите, за обезпечаване на застрахователни полици на първо място е интереса на застрахование и за това тези резерви се регулират от КФН. По отношение на инвестициите тип пенсионно / животозастраховане, застрахователя е длъжен да инвестира с нисък риск. Какво точно е оплакването? Акционерите са си взели печалбата? Застрахователя инвестира в ниско рискови бизнеси в чужбина? Сигучно искате всичките спестени пари да се инвестират в български предприятия? Това ли е разбирането ви за управление на риска?

Инвестиции, казваш в чужбина. Щото в България е по-добре да се инвестира. Регулирани, казваш, защото грабежи навсякъде - и тук, и там. Акционерите си взели печалбата, казваш, а възнагражденията на служителите защо? А доходът за застрахованите от инвестиции на математическия резерв защо? А нето-квотата на щетите 50-60% защо? /Нетно от издръжка, не по презастраховане. Ако щеш с коеф. на щетите и комбиниран коеф. го обясни./ A "Живот", "Свързани с инвестиционен фонд" защо е много повече от застраховка на ламарини ? А защо е кръглата нула на "Изкупуване на капитал"? Кому са полезни тези застрахователи? Къде е пазарът? За пазара е въпросът, далаверата - ясно. А, лека нощ !

Само един ид*иот може да инвестира в България....

Gugnelid

Батьо, некомпетентен си за трима, да знаеш. Чел си книжки, ама от практика нямаш и понятие. То не че казваш нещо, но точно въпросните резерви са инвестирани в чужбина, защото у нас няма никакъв капиталов пазар... а резервите не са пари на застрахователите, а са само под тяхно управление. Тоест не са "спестени"... Уф, абе некомпетентен си за трима.

нямам намерение да ти слизам на долнопробното ниво нито да ти се обяснявам. А кой е некомпетентен си личи - прочети отново какво съм написал аз и какво си написал ти.

Сега ясно ли ви е защо Запада мрази Русия. Защото не позволява така да я грабят запдните компании!

Русия предлага на много висока доходност руски ценни книжа, ако се не лъжа на 9,5% , но никой не иска да и ги купувоа. Докато Руската държава купува американски ценни книжа, гарантирани от държавата САЩ с доходност под 1%. А сега, ти макропопулисте, ще разкажеш на читателите, защо е така!!! Подсказка: Американската икономика гарантира доходността на книжата със своята стабилност.

Кви още черепи се въртят в тъпите ви кратуни.Докато има такъв толуп който още се води министър така ще е.

Така е бизнеса не се интересува от революции (първа, втора и т.н.) Колко му е събират се и преврат, те и голяма част от бизнесмените ни са мафиоти. Така ако може да подават оставка, ще си върнем подземните и надземни богатства. Ще ги национализираме. Имаме партии и желаещи да поемат бизнеса. Или може би само европарите ги интересуват, но ще ги спрат скоро.

Невероятно, но факт! Има и идиоти, които се радват, че са ги окрали! Да се учдиш и маеш...

На ли бяха на загуба от автозастраховането , как тогава са инвестирани 8 милиарда лева , това печалба ли е , останала от "загубата" . Така е с европейските застрахователни компании , първо се унищожават Българските компании , щото били престъпни , после престъпниците с белите якички от Европа , увеличават цените на застраховките , като реват , че са на загуба а инвестират 8 милиарда , 4 милиарда са инвестирани в техни си фирми , за да изнесат така печалбата законно

ако хората на черепа и радев полудуват още малко, а правителството продължава да толерира тероризма им, то съвсем скоро ше се изнесат и бизнеса и банките!

Gugnelid

Тъпако, КФН е на Боко!

Ама защо се Опитвате да Ни губите времето, Домакини ?! - АбсолютноВсичките “наши” застрахователни “бизнеси” са в ЧернияСписък на СветовнатаАсоциация на Застрахователите !

изнасят щот не плащат

На снимката: Ут любимити МУ лилави бибитки.

Само минавам и искам да пожелая на Скорцени дано фане коронавирус и рак на панкреаса

Сори Дир, но самото ви заглавие е кликбейт и е адски тъпо.

Бою Мазнотията се готви за бягство и си изнася откраднатите пари. Това със застрахователите е ДИмка за пред изпростеляците

Това всъщност е много добра новина за всеки застрахован!!!!

Каква по - нагла "законна кражба" от отънелите ни джобове?! Защо не инвестират у нас? Мизерници...

В какво да инвестират, когато в България благодарение на гербераскат мафия реално икономика и промишленост няма. Всеки който покаже някакви признаци на живот и печалба бива притиснат и "приватизиран" от боковите мафиотчета!

икономиката цъфтеше...

то тези нямат нищо общо с мафията, нали?!

Аз продадох Монбат на 8лв. малко преди да избухне аферата с боклука и да падне на 3лв. Да се инвестира в червени фирми е все едно да си изхвърлиш парите на телефонен измамник. Познавам хора които си продадоха жилищата за да си купят акции по 41 000лв./бр. на Холдинг Пътища на В. Божков. После тези акции станаха 5ст./бр. Енемона същата история. Мога да спомена и др. но ме мързи.

Видял си акции, на ТВ само, клошар лъжлив ...

По ТВ няма как да видиш акции. Те са безналични.

А дали не си и сред организаторите на въпросната афера?

После Гражданска пак била малка. Да я вдигнем, парното и него, данъци...

Банките са изнесли трипъти повече,идват от чужбина грабят ни с огромни лихви и такси и изнасят парите,да банките са по опасни за страната от хунтата но хунтата позволява грабежа на банките....

Банките са кръвоносната система на една икономика. Учи се в университета. Само да спомена, че Университет е нещо малко по различно от кварталната кръчма.

Правиш се на много хитър, отракан и над нещата, но всъщност си мърша, дегенерат и хитрец на дребно.

То, затова ли Банката не фигурира в Конституцията на РБ? Да хванем бас че, и в новата конституция, няма да фигурира банката!!!

Пред възможността да дойдат червените тулупи на власт парите веднага бягат в чужбина.

ФАКТ

Викате СИК и ВИС най-големите душмани а хахахахахахахах....

Ето в какво се изразява вътрешното инвестиране. Тези милиарди при добра икономическа политика могат да влязат в икономиката за повишаване на нивото и и доходността. Това е работа на министъра на икономиката.

И къде, че ги вложиш? Я ме светни малко. В изтърбушените червени фирми ли? На БФБ други няма. За това и оборот няма.

В нови производства с подходящите кадърни хора. Виж Тръмп какво прави. Един такъв ни трябва и на нас.

Браво, похвално!

Богат народ сме - крадат ни най-нагло, а ние безхаберно си свирукаме! Хрантутим западняците, а ходим голи и боси!

Тебе, кой и какво ти открадна? Да не се окаже, че ти си грабил, като за последно?

В денят, в който ми изтече каското автомобилът ми беше откраднат. За щети винаги изплащат по-малко и то след 2 месеца ходене по мъките. Вместо да плащате застраховки заделяйте сумите. Ако се наложи, възвращаемостта е много по-голяма. Оставете ги да фалират.

Като се застраховаш в Булинс е така. Никой не ти е виновен че си налетял на еФтиното.

Армеец бяха, и те ли са евтини, а? Застраховател ли го раздаваш или си просто уникално наивен?

Заглавието е подвеждащо. Нищо не са изнесли. На Ганя посраните гащи няма как да ги изнесеш.

И какво ще стане, ако се сринат борсите където на вложени тези пари? Ще пият ли по една студено вода застрахованите или може би държавата ще ги спаси?

Някои сигурни, където те влагат, не се сриват за дълго. От опит знам, приятел загуби 70 000 евро февруари и си ги навакса напълно за тези месеци.

Най-неприятното е че държавата наистина ще ги спаси.

Дери,влачи тоз български народ ! Доходността е в закупуване на недвижими имоти в чужбина ! Подсигуряват се хората за старини !

500 евро банкноти - слочаенос? Не мислъ!

Машаллах ...

Пред възможността да дойдат червените тулупи на власт парите веднага бягат в чужбина. След тях и хората. Нищо ново.

Ти чете ли статията дебиле?

А ти ? Опс, извинявай. Ти не можеш да четеш. Карай. Важното да тролиш.

Gugnelid

Той не е читател, той е писател и за тролене му се плаща.

И ква точно е опасността кои са червени ??? Тия дето все пак провеждат избори за председател на партията ли? Щото в герб не съм чул някой да се кандидатира срещу Бойко или да изрази несъгласие с него по даден въпрос.

Тия дето фалират България всеки път, когато я управляват.

Банки, застархователни дружества, ония келемата за бързите кредити - ВСИЧКО Е МОШАНГИЯ !!!!!!!!!!!!!!!!! ЦЕЛА НОМЕР 1 - ДА ОБЕРЕМ ЧОВЕКА !!!!!!!!!!!!!!! ИМА ЛИ ЛИХВАРСТВО, ИМА ИЗМАМА !!!!!!!!!!! Сметенете сумата, която вземта на кредит и онази, която в крайна сметка връщате. Сега си сметнете лихвения процент. Вземате А, връщате Б. Делете А на Б и умножете по 100. Полученото е лихвата, с която са ви одрали !!!!!!!!!!! Онова дето го дрънкат за сложна лихва е с цел да ви измамят !!!!!!!!!!!!!!!!

Кажете някой друг бизнес или фирма, специално защитен в законодателството като банките и застрахователите!

Заглавието е безкрайно лъжливо и подвеждащо !!! Когато се прочете текста , се оказва че нищо такова няма !

в Бъгария нарастват значи българите имат пари и са балами!

Догодина 500 лв "Гражданска отговорност" ....Защото, нали, застрахователите направо са на ръба на фалита ! Много разходи по изплащане на застраховки имат, казват....! И Парламенто гласува с две ръце ...!

Средствата, управлявани от застрахователните дружества в България, към края на юни възлизат 8,76 млрд. лв., обявиха от БНБ. Проблема е че не само застрахователните дружества изнасят капитала Борисов ама ти знаеш

Ще изнасят, но надали Борисов е виновен. В България нито банките, нито борсата дава някакви възможности за растеж на инвестиция. Даже ако си държиш парите в България, трябва и да им плащаш. Шом е така, явно ще ядат дървото...

Колега не аз контролирах финансовият пазар 12 години . Така ще е докато се гордеем че парите пращани на родителите от чужбина са най- големият инвеститор в това забравено от бога място

Не пишете нищо за 09 септември 1944г., когато България пада под съветска окупация.

Че тя не е свършила бе брато

тук ти пишат как си попаднал под окупацията на застрахователите, ама ти не вдяваш !

Senator1

това е голяма измама застраховането. +Обират ти парите ако станело нещо. Обикновено се изплащат около 40-45% от цялата сума приета като застраховка.Разликата е чиста печалба. Пари дошли ей тъй от обещания. Сега изнасят парите навън и един добър ден няма да се върнат, а ще ги прелапат както обикновено ставаше до сега. поради тази причина застраховането следва да бъде монопол на републиката иначе за какъв чеп ни е република ако не пази нашата собственост. От 10.11. насам веднага се пръкнаха тези лакомии, които на работата търсят лекото и на хляба мекото.

Бихте ли уточнили как ще запази републиката моята собственост от пернишкото земетресение моля?

Преди 10.11 имаше само ДЗИ. Републиката имаше монопол. Удари земетресението в Стражица. Хората пиха студена вода. В тая територия нищо не помага.

На 4. март 1977 беше по-тежко. През кръстовище, два-три месеца след това имаше хоросан. Отиваш и си вземаш колкото ти се ще. Държава. Сега от 60/40 доволен ли си?

Случайно илюстриращата снимка е с тези купюри, нали? Мислете си, че и други могат да го правят законно или че тези други могат да са застрахователи.

Браво Боеко, най-подготвения си да управляваш