17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ето това са примери за класически популизъм и липса на политика (т.е. съзнателно упражняване на влас с цел благото на държавата). Мутрите например искат да няма нито един пенсионер под прага на бедността с което приравняват абсолютно всеки, който съзнателно е решил да не плаща повече от минималните осигуровки, ЗАЩОТО "на шибаната държава няма да дам и един лев", със тези хора които са си плащали осигуровките в пълен размер и сега ще получават абсолютно същите пари, тъй като минималната пенсия се е покачила в пъти по-високо през последните 30 години спрямо пенсиите като цяло, на тези на минималната. Трябва най-накрая да започнат хората да получават справедливи пенсии, а добросъвестните да получават толкова, колкото са внасяли!

Прави са хората ,,богатите по богати-бедните по бедни.Добре,че мъжа ми е до мен.За сега няма да умра от глад.

От 200лв до 370лв са 170лв ще се даде ли по толкова на всички останали пенсионери който са плащали високи вноски.

Не, никакви 170лв няма да получите - ще вдигат минималната. То не трябваше да е 170 а повече, ако трябваше да са пропорционално на това, което си се осигурявал. Много, много отдавна, държавата трябваше да дава на всички пенсионери една минимална издържка, а истинските пенсии да изцяло на база вноските, които са плащани от НОИ и парите събирани във фондовете. Така, нямаше да има такова нещо като минимална пенсия, а другите да дуат.

Защо се дават добавки на работещите пенсионери с големите пенсии, хем взема голяма заплата, хем голяма пенсия, излиза с месеци в болнични и пак държавата им плаща, трябва да се въведе или пенсия или заплата, така ще има и работни места за многото безработни, не е редно хем галяма пенсия, хем голяма заплата

всички удръжки като на не пенсионираните. Това, че взимат пенсия е по причина, че са добили право за годините и стажа си да взимат пенсия. Право на работодателя, по Закон, е да ги държи на работа след пенсионирането. С всяка година пенсионерът увеличава стажът си и му се вдига пенсият с около 20 лв, различно е може и по-малко.

Един бъхта 40 години , друг едва вързал 15 но за всеки 370

за зачитане само на определен "действителни" брой години са НЕЗАКОННИ! Това е така, защото НАРУШАВАТ един куп закони! Набийте си го в тъпите глави вие от ИТН. Не случайно има РЕДУКЦИЯ на годините стаж. Това е определено в законите за искванията и условията за пенсиониране като категории положен труд, в които са отчетени вредностите на труда, който е положен, отчитайки евентуалния риск от полагания труд за здравето и живота! Кои сте вие, че си позволявате да игнорирате толкова закони?! Редукцията на категориите е за нормализиране към масовата 3-та категория труд за уеднаквяване на изчисленията в НОИ! Тук ще спомена на КНСБ, че с увеличаване на числото от 1,1 на 1,35 се игнорира индивидуалния коефициент, защото при първоначално определената пенсия, която сега е малка вината е на тогавашния средно осигурителен доход при пенсионирането!

Всичките тинтири-минтири тактики, прилагани относно увеличението на пенсиите са само преливане от пусто в празно. Нямало да има хора, които да получат под 50 лв. увеличение, посочи министър Донев. Отново ли излъга?! Ще видим октомври....

ПРАВИ МИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ,ЧЕ АКО ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ТИ ДАДЕ 5 ЛЕВА СЕ НАСИРА.АКО МРЪННЕШ-САКЪН,ПАРИТЕ БИЛИ НА ДАНЪКОПЛАТЕЦА,НЕ МОЖЕЛО С ЛЕКА РЪКА ДА СЕ ДАВА ЗА ТОВА И ОНОВА...А ЗА ИДИОТИИ И ТЕМ ПОДОБНИ МОЖЕ..СТЕГНЕТЕ СЕ БЕ ЗАДВИЖВАЩИ ВЕЛОСИПЕДА МЕХАНИЗМИ....

Къде са маските и отстоянията??? Лицемери

tonk11

Тия добре си правят упражнения. А като няма пари в бюджета щото още не са приели актуализацията от де ще ги вземат?

Човешкото око е ненаситно.

Как живее човек с 370 лв? Вчера пазарувахме за седмицата и платихме 270 лв? До кога ще търпим това? Няма ли вече да ни писне това изкуствено поддържане на бедност? Изроди!

ИТН внесли предложение с 1.35 да се оценяват само действителните години осигурителен стаж, а не общият брой години. Това е валидно в случаите, в които в общия стаж има години на т.нар. превърнат стаж - стаж, който в зависимост от категорията труд, е бил увеличен. Разликите до годините общ стаж след превръщането им да се оценяват със сегашния коефициент 1.2, Това толкова нагло и незаконно предложение, ако се приеме ще ощетява много пенсионери не само при това преизчисляване на пенсиите, а и при всички други при които ще има увеличение на тежестта на стажа.

Тоо бабамикиново творение и на политическия гукащ офцер и сопола от кнсб-бог даги богослови.

Съгласно предложеното от итн си изчислих пенсията. С 20 год стаж 1 категория, общо около 40 години стаж 3 категория Резултат: увеличение в размер на 6,5%, на сума от 48 лв. Даже няма да стигнат Борисовите 50 лв.! Та Мико, кви 12,5% увеличение, или по-точно за кои пенсии? А явно само за минималните и максималните, а средните са само донори!

ДАВАЙТЕ ПАРАТА , МОШЕНИЦИ !

Средното увеличение е към 13%, и всеки с доста прилична точност може да си изчисли новата пенсия.При пенсия от 1000 лв ,увеличението е 130 лв

А при пенсия от около 300 и по малко лв, каквито са и повечето инвалидни, вместо 50, ще вземат инвалидите 36... Браво бе, гениална идея. Олигофрени мръсни. Уууууууу

Не ви ли е срам,отказахте да си намалите заплатите и даже част от тях ще бъдат на ръка.Убивате пенсионерите и мислите,че ще ги купите преди изборите за 50лв.Да ви е честит новия стар президент,който обикаля България и си прави предизборна кампания с парите на пенсионерите.Гласувайте пак за него

То защото ББ не обикаля страната предизборно на наш гръб! Хайде спрете се !!!

Борисов, за разлика от радев, обикаля НЕ с парите на данъкоплатеца, неуважаема госпожо (господине)!

""""да се оценяват само действителните години""""Какво значи само действителните години.Ясно е ,че годините в училище ,казармата ,във ВМЕИ ,няма как за тяхда се даде пенсия

Пенсиите НЕ СА АКТУАЛИЗИРАНИ от 2 008 год. Асфалт Паша ОТКРАДНА 42% от УВЕЛИЧЕНИЕТО им!!! Ако Пашата беше СПАЗИЛ ЗАКОНА, пенсионерите щяха да получават почти УДВОЕНИ ПЕНСИИ.

Какъв беше размера на пенсиите 2008 година? И колко е пенсията сега? Бихте ли били така добър да припомните?

МЕХАНИЧНОТО вдигане на част от пенсиите НЕ Е СПРАВЕДЛИВО. "БСП предлага от 1 октомври пенсиите да се преизчислят със среден осигурителен доход за 2018 г., като преизчисляването да важи за пенсиите, отпуснати до 31 декември 2017г..." Преизчисляване НА ВСИЧКИ ПЕНСИИ е имало през 2 008 г. с осигурителния доход за 2 007 г. Това е ФАКТ. Поради ЗАМРАЗЯВАНЕТО на актуализацията на пенсиите РАЗЛИКАТА между СТАРИТЕ пенсии и НОВООТПУСНАТИТЕ ЗА ЕДНА и СЪЩА РАБОТА и ЕДИН и СЪЩИ ОСИГУРИТЕЛЕН СТАЖ при някои професии достига до 2.5 ПЪТИ. 2.5 ПЪТИ!!! НЕСПРАВЕДЛИВОСТТА е НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ДРАЗНИТЕЛ. ... Новопенсионираните ЧИСТАЧКИ и ГОТВАЧКИ получават с над 200 лв. ПО- ВИСОКИ ПЕНСИИ от УЧИТЕЛИТЕ и ЛЕКАРИТЕ, пенсионирани преди години .

Лъжа!!!

Е

Вдигането с 100 лв на пенсиите трябва да се решава от редовно правителство Ама виж вдигането с по-малко може да бъде решено от служебно правителство и комисия. Каква е разликата? От гледна точка на това, че каквото и да е повишение на пенсиите ще влиза в задълженията на всички правителства след това? Как така може по този начин да се вдигат пенсиите с 20 30 40 лв, а не може да се вдигне със 100 с 200 или с 300 лв примерно?

Мили хора, явно толкова години не рабрахте, че Държавата не е имагенерно понятие от времето на комунизма . В Държавата се разполага с един обем от средства който се нарича Бюджет, както е домашният бюджет. И ако си позволиш да заделиш повече пари за почивка, ще трябва да се лишиш от нещо друго защото заплатата ти е все същата. Всчики искаме да се вдигат пенсиите, но явно не ви е ясна простата истина, че за да дигнеш пенсиите за напред, това означава с тези пари да намалиш друго перо от Бюджета т.е. да се лишиш от нещо друго. Само новите популисти и старите такива БСП смятат,че с това могат да натоварят всяко бъдещо управление, тъй като те не мислят за Държавата , а само за властта, т.е. да са пак в Парламента. Гледам,че вие дружно подкрепяте това, но догодина ще ви питам какво ще правите когато пак започнете да ревете,че няма пари за пътища, за детски градини и т.н., Тогава си припомнете защо няма, защото са отишли БЕЗ РАЗЧЕТИ от къде ще се вземат за нашите родители. А и да не забравя, пак подкрепете популистите защото сънищата и мечтите са безплатни, нищо ,че в реалния живот излизат скъпи.

От кога се мъча да обесня това нещо но 95% не щат да вденат (па сме били само 80% дебилите). Плебса си мисли, или по скоро му се иска, всички Вселенски и Природни закони да се решават с постановление в държавен вестник! Написали че минималните заплати и пенсии ще са по 5 хиляди лева и хоп...то се случва!!! Ако не го направят нашите дупетати, значи са просто гадняри които искат да мъчат хората! А те че си крадат е вярно, но това не означава че могът да променят природните закони!

Що не отидеш някъде, нали се сещаш къде комплексарю разбирач! Лайнар, той ще обяснява!

Мили човече, дори не ти изчетох поста, но нямаше да сме на този хал, ако навремето комунистите не изнесоха пенсионния фонд! Огнян Дойнов с куфарчета в Австрия, Петър Младенов и всички останали от ЦК и ДС! Ок?! Така, че не обяснявай тук за бюджет и т.н.

При соца пенсиите са плащани ОТ БЮДЖЕТА.

Баце цял живот е в комунизма.Нсрифът му пълни чекмеджетата.

Много елементарно разгледате ситуацията... Държавният бюджет има две страни - приходи и разходи... Вие разглеждате само разходите, а не обръщате внимание на увеличаване на приходите. Това може да стане чрез увеличаване събираемостта на данъците, като се въведе много по-добър контрол на всички търговци, като се ограничат далаверите по митниците, като се променят условията на концесиите....и дори да се промени данъчната политика на държавата.... Икономиката на страната трябва да промени структурата на БВП и да се увеличи производството.... Тогава ще има пари за всичко...и за пенсиите, и за социална политика.

Да си намалят дупетатите на половина и ето ти пари по едно перо. Също и тая пасмина като се пенсионира, за нея няма таван эа пенсиите. Както и за бивши министри, генерали и тем подобни хрантутници. Да се позиционират и ти на тавана - ето още едно перо. Да, говорим ли за прескъпите на километър с изкуствено надува цени магистрали, ,,златното" саниране и т.н.?!?! Възможности ще се намерят, но тия тикви ни искат да си развалят схемите за крадене и от там рахата.

Ако не са тия пенсионери с кого ли ще си чешат езиците желаещите за власт??????????????

Сигурно разбирате, че Мая набира електорат , иначе няма да влезе в парламента.По- важния въпрос е кое правителство ще се нагърби да ги плаща тези пенсии години напред .С това измислено вдигане предимно на минималната пенсия все повече работещи ще се осигуряват на минимума. Откъде ще се пълни НОИ , че да плаща .Очертава се як недостиг на пари за пенсии , но засега хитрягите са доволни.

Герб били против тавана на пенсиите! Алоууу, колко години сте на власт и не го направихте! За гламави ли ни смятате? Пък може и да сме такива, щом управлявахте толкова дълго.

БСП и повечето от депутатите на изправи се наведи се включително и Мая Манолова управляваха 20 години преди ГЕРБ. Те пък що не го направиха?

За месеци служебното правителство и БСП,направиха това което ГЕРБ блокираше 12 години-увеличението на пенсиите.

Радев е виновен.

нищо 50лв. от ББ