Васил Велев обяви, че кризата е дошла: Какво показва статистиката?

Председателят на влиятелна бизнес и работодателска асоциация обяви, че вече сме в криза и вървим към рецесия. Някои от изводите му се подкрепят от статистическите данни, други не

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този червен пишман капиталист откъде излезе? Сигурно го активират избори да се печелят, България да си сменя ориентацията.

Статистиката показва, че непременно и спешно трябва де се вземат едни пари от данъкоплатеца и да се харижат на чорбаджиите.Е, браво!Шъ съ опрайм.

Като чуеш някой комунист да обяснява нещо, гледай слънцето Лъжат като цигани

Той предвещава светло бъдеще. Сега инвестициите не можели да се разминат по нашите шосета! Имай вяра в бъдещето и Пунта мара от Банкя с партиен БКП билет!

Нали преди няколко дни БОКО се похвали,че не сме имали такъв износ досега.За промишлен изност ли става въпрос или за дрога?Някой знае ли?

Преди зме седмици боко каза няколко пъти, че сме изнесли 26 мил5иарда ....тази година, та специалистите питаха какво сме изнесли за толкова пари.

Ще се молим за Д-р Борисов,такъв рахат беше,немаш пари-бръз кредит,треба кола-бръз кредит,ново жилище -вземаш от банката...сега като падне,няма от кой да вземаме преатели!

Ако парите от Европейските програми,и вкараните от българите в чужбина през последните 10 год се инвестираха в земеделие и производства сега щяхме да сме пред Полша икономически,а парите отидоха за Джипове,Къщи и Офшорки!Тва е истината!Прост човек и пари да му дадеш -не поумнява.

В Блумбърг писаха, че шефът на Дойче банк предрича тотален срив на финансовата система поради политиката на ЕЦБ да поддържа отрицателни лихви по депозитите и облекчаване на разходите п кредит зда потребителите. А и това, за което говори Велев за България се наблюдава вече месеци наред в Германия. Устойчив спад на поръчките за идустрията, особено от по-бедните страни. А икономиката на Германия е тотално зависима от износа... Рецесията идва с бързи стъпки.

Шефът на Дойче банк не такова ли мамата на банката си? На калпава ракета -космоса и крив...............

"От МТСП е поискана подкрепа за експортно ориентираните компании, при които има проблем. Време е да се действа, няма какво да чакаме, категоричен е Велев. По думите му очакваната помощ от държавата е за десетки хиляди работни места:" Стигнахме до същността на нещата - Бентлитата и замъците изядоха парите за заплати, сега ще настояваме балъците да ни дадат пари защото "дъщерята наесен а абитуриентка и няма за втора година ползва едно и също Бентли я!"

2020 ме спират - нема повече пари за крадене и за симулиране на икономика. Лошо.....глад.....С парите , които окрадохте за БМВ-та, силикони в задниците и предниците на курвите ви, кичозни бетонни мастодонти по Черноморието трябваше да развиете лека и средна промишленост, както направиха поляците и чехите, ама нали сте простаци, пак се насрахте....

А дали ще ги спрат Еврофондовете - с напечатани пари може да раздаваш европондове още доста време

Васил Велев ако те видя на улицата ще те наплюя. Ти пропагандираш икономическо робство, за теб българите са мързеливи. Истината е,че ти си позора !

През юли и юни също е регистрирано понижение в промишлеността и строителството. Интерсно ми е какво ще се случи в строителният отрасъл,където разни "курници" се продават в момента за по 80-100 хил.евро на шпакловка.

Не чакай цевине да паднат. Просто ще спрат да строят. Мяууу

Само стой и гледай - при балоните има две посоки - или нагоре или надолу - средно положение няма - да ще спрат да строят ама всичко се крепи на кредити - по кредитите има лихви, при рецесия всички много от юнаците теглили ипотечни кредити ще останат без работа и тогава банките ще почнат да им разпродават имотите и ще стане мазало - вече има оферти от банки за продажба на имоти

Не знам сериозно ли питаш Петров, но ако наистина ти е интересно - ще се случи, че цените ще се сринат - под срив имам предвид не 10р 20 или 30 процента - по скоро към 80 процента - при предишната криза не се стигна чак до такива проценти понеже напечатаха трилиони евра от ЕЦБ - е сега вече това не помага. Всъщност може би ще успеят да ОТЛОЖАТ само срива с някаква нова хватка - отрицателни лихви - но никой не знае, какво ще стане точно - историята не е виждала такова нещо - отрицателна лихва - та възможно е да се отложи още известно време срива - кой знае

Не е необходимо мнението на Векев - кризата отдавна е започнала. Погледнете цените в магазините. Не знам, как ще живеем през зимата - ще ни спретнат и високи цени за парното, за ток . Очаква ни страшна мизерия. Къде е правителството начело с Бойко.Докъде са ни дкараха.

Борисов цял ден дрънка по ТВ че инвестициите били толкова много,че едва ги поемаме! Спешно трябва да се отървем от тоя лъжец!

Икономиката си върви, кучето си лае. Криза има в болните ви мозъци алчни мошеници такива.

Производителността на труда е функция на обучение, заплащане и инвестиции в средства за производство. Българските работници работят успешно в цяла Европа и не само. Само за български работодатели там не сме чували, и ако се намери някакво изключение винаги е някаква схема с измама, изнудване и мошеничество.

Само, че във всяко българско уравнение има една допълнителна променлива - българския вожд и учител от банкя. Той се е учИл и от бай Тошо и от Царя (просто не е учил нищо друго, което да не го е срам да напише в автобиографията си). Той ще ни оправи... още няколко пъти.

Две са променливите - втората са болните мозъци, като твоя. Не е необходимо никой да те оправя,... просто не е необходимо.

Боце не пуска държавни поръчки?!!!! Гелосания си трае

Не свършиха комунистите в тая държава ей. Станаха капиталисти и гоуеме безнесмене.

Криза ли, а уважаемия другар дали е тръгнал пеш на работа?

Той другара не ходи на работа. Само обявява.

Европа очаква рецесия, но ние си имаме Бойко. Нищо, че хората ги прогониха да работят в чужбина, Бойко ще ни докара чужди капитали и така ще се развиваме интензивно, интелигентно... все пак имаме БАН и десетки университети произвеждащи наука. Гигантските инвестиции, които ще ни докара премиерът Бойко с раздухваните предизборно “преврати” и “шпионски скандали” ще ни помогнат да оцелеем през зимата. А, ако не оцелеем още по-добре - следващите избори ГЕРБ ще ги спечелят с 90%.

Криза е Велев,криза, за работна ръка навсякъде в браншовете.Никой нормален няма да работи за измислената ви "влиятелна бизнес и работодателска организация" без реално заплащане за положения труд.Крайно време е това "работодателите" да разберете ,че трябва да заплащате труда на хората.И не минимална заплата от която получаваш паник атаки,а заплати каквито дават в цивилизованите европейски държави.

То криза има от 30 години тоя оядения сега ли разбра уж сме в ЕС а сме най бедни как става това пък и човека слънце човека вожд или най точно казано тиквата БОРИСОВ каза че при такъв икономически подем как ще сме бедни по две коли сме имали да ама те са 30 годишни бракми е ко имаме нищо

Това е абсолютната истина.Но кой я предизвика г-не?Аз лично вече не зная какво мога даси купя зя яденеОт най скъпото бълг.сирене даже и обезсолено кръвното ми се вдига.Значи е боклук.Колбасите въобще не са за ядене,сладките неща също.Каймата все едное прана в пералня.Пържиш кюфтета грам мазнина не пущат ,а вкус никакъв.Сега и малкото туристи като си идат,моловете трябва да хлопнат кипенците.Дребнитетърговци въобще не ги виждам.Вие сами съсипахте всичко,всичко бе няма нищо качествено.Само боклуци произвеждате,къде ще ги изнасяте и вслабо развитите страни се усетиха какво им предлагате.Не помощ ,нищо не може да ви помогне ,ако вие сами не си помогнете.Произвеждайте скъпо но качествено,Не както в момента скъпо и некачествено.

Велев,за трудещите се кризата не си е отивала. С такива "работодатели" все е криза.

Това момче с глава - хандбална топка пак ли се появи? Започвам да се притеснявам за душевното му здраве. Той, горкият е тежко фиксиран върху размера на работните заплати и всяка дума за тяхното увеличаване го хвърля в криза. Ако я кара все така, скоро ще стигне до Голямата депресия.

Няма коментари, а?

"кризата е дошла" Още не сме избрали Майчето?

Бизнеса ако не сменя мерцедесите през 2 месеца обявява криза. Марш от тука експлоататори.