Срив на акциите на технологичните компании: Започва ли кризата?

На фондовите пазари понижението на индексите от петък продължи и днес

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на тия компании акциите се качили - като на пирамидите с 10000000 % сега па се сгромолясали с цели 1,3% и о - кризата започва

Процента или пункта?

В продължение на продължителен период инвеститорите продължаваха да продължават... По-долу коментират, че тези компании нищо не произвеждали. Това не е вярно - те са най-големите data miner-и и събират невиждани досега масиви от информация, която след това обработват, анализират и продават на рекламодатели, производители и всякакви държавни и не толкова държавни агенции. Това си е много сериозен продукт. Отделно, тази информация им позволява да са водещи в разробатките на различни видове изкуствен интелект, защото имат най-богатата и систематизирана база за обучението му. Проблемът е друг - светът е динамичен и овчето стадо бързо прозря схемата на по-безочливите от тях като ФБ и разбра, че то е стоката, а не потребителят. Отделно, рекламодателите не са доволни от възвръщаемостта на тези им бюджети и въпросните компании отчитат отлив на приходи и спиране на растежа на потребителите, което паникьосва борсите.

Всичко това, дето си го описал е виртуално, както впрочем и другото, но продуктът на тези компании е на върха на виртуалната пирамида. Въпрос е на някакво екстремно събитие и тези гиганти ще се превърнат в джуджета, или просто ще изчезнат. Ресурсите на планетат не може да бъдат черпени до безкрай. Идва моментът, коигато и парите ще се лишат от виртуалната си стойност, и май ще трябва да се изнасяме на село, доколкото още го има. А тези с мерцедесите пр. ненужни луксове, ще се редят на опашка пред лавката на селпяните. По-голямо богатство от земята няма (заедно с водата!).

Нема, нема па па се спука некой цирей(балон)

Махайте тръмп че ще започне война.

Ако го махнат, ще започне война. Затова и толкова врякат. Обърка им плановете, бърка им джоба, против претопяването на европейската раса е, а бе, изобщо ... :)

едни виртуални компании, оценени за милиарди, произвеждащи НИЩО... Е колко да струват? Ами НИЩО...

И си прав и не си По начало доста хора видяха потенциала и това вдигна хилядократно цените на акциите им Та нормално е да има разминаване между очаквания и реалност . Все пак на база акции тия компании гушнаха милиарди :) И е време нещата да си дойдат по местата :) Не е оправдано да плаща за нещо дето струва 10 $ по 1000 $

П ни светни какво стои с/у тези млрди! Каква материална с/ст! Виртуалната реалност, в която живеем няма да продължава до безкрай. Вярочем разпадът й се удържа/забавя именно от такива компании, които произвеждат виртуални блага/ценности, които при всеки повей на вятъра се превръщат в прах.

В продължение на продължителен период инвеститорите се наслаждаваха на постоянното поскъпване на акциите -ами значи сега да не се тюхкат, акциите на падат а се връщат на нормалното си положение и това не са никакви загуби.

Е, да, ама са свикнали постоянно да увеличават бюджета си, заради увеличаващите се приходи от реклама/продажба на лични данни/статистика на поведението и възможност за обработка на индивидуални потребители, съответно и акциите им се раздуваха... Не виждам нищо учудващо в падането на акциите на FB, Twitter и други подобни, защото имаше доста законодателни мерки, които да ограничат безконтролните начини на обработка на личните данни и т.н. начини на въздействие върху потребителя - не че сега го няма, но перспективата да продаваш пълен пакет за индивидуална манипулация се влоши, тоест е нормално влошаването да се отрази на стойността на акциите... Поне докато не докажат на инвеститорите, че керванът си върви... и законодателните промени не са лимитирали чак толкова "матрицата"...