Собственикът на хотел "Рила" иска да дострои нова сграда на 10 етажа

Главният архитект на София Здравко Здравков не изключва това да бъде разрешено

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Всичко което са го строили комунистите не става и да си избършеш задника с него. Фабрики без икономическа обосновка които работят на мисус от ден първи, хотели без приветливост които трябва да си психично болен че да отседнеш в тях. На всичкото отгоре не са го строили да нови мяста, а са унищожавали и рушили хубави стари сгради в Виенски стил за да издигнат тая грозотия. Защото комунистите 40 години нарочно рушаха всичко хубаво изградено от капитализма, за да могат след 40 години да кажат "добре, достатъчно, сега пак да го изградим".. Подигравка с България. Това е комунизма скъпи приятели. Руското отмъщение върху българския народ, за предателствата през световните войни. Разрушения които и 200 години няма да ни стигнат да поправим. И нация болна от идиотизъм, която мазохистично търси комунизма да се върне.

Давай Бренде!Мачкай ги тия прости софиянци!

Алчните простаци превърнаха София в кочина! Само можем да си спомняме стара София.

София е кочина откатко я помня. И по комунизма бешше гнусно гето. Центъра е хубав и дотам, само дето комунистите и него осраха. Бай Тошо, дето събори Централната софийска гара да вдигне тоя бетонен бункер на негово място. И още куп такива случай. Но в другите градове комунистическото унищожение е още по-тежко.

до кога ще разваляте облика на стара софия и ..........

Че това облик на стара софия ли ти бе комуняго? Обликът на стара софия са сградите построени до 45-та, включително и тия унищожени от комунистите да се строят бункери и панелени блокове върху тях. Това е стандартна комунистическа сграда, може да мине и за хотел, може да мине и за болница, а в Източна Германия може да мине и за общежитие. Това че нашите комунисти са го изсрали в центъра не го прави емблематична сграда. Ембелематична е СУ, Народния театър. Това е архитектурна трагедия.

Издирваният от Интерпол и осъден за наркотрафик Евелин Банев – Брендо иска да строи нова висока сграда в центъра на София до хотел "Рила", чийто собственик стана в началото на годината.

Някогашният му прикрит собственик Васил Божков планираше да го събори и да построи нова сграда, насред кризата хотелът попадна у финансиращата го Пощенска банка, макар и да остана реално под управлението на кредитополучателя, само за да се върне отново през 2016 г. съвсем официално в ръцете на хазартния бос. А от края на 2017 г. за пръв път от приватизацията през 2000 г. има нов собственик със също така неясни планове и връзки, сочещи към осъдения за наркотрафик в Италия и Румъния Евелин Банев-Брендо. Сделката е станала в средата на миналия ноември, макар че явно е била договорена още през лятото, защото оттогава в управляващото дружество "Хотел Рила" влиза като прокурист представител на купувача. Собствеността на самата десететажна сграда с 15 хил. кв.м разгъната площ е в друга компания - "Имо Рила", която малко преди продажбата я апортира в новосъздаденото "Рила пропърти транс".

Главният архитект на града Здравко Здравков е един некадрник който никога не е работил като архитект само си е присвоил името Вече два пъти го съдим и няма ефект Няма ли да сложат друг малоумник на негово място.

Един познат казваше: Ах колко малко хората разбират, че онова, което вършат днес , е без значение за утрешния ден...

Sofia stana kochina ,praseta ot vsichki strani priijdat.

Най обичам, когато превзети човечета обясняват нещо си като предизвикателство. Няма ли кой да спре мераклии за застрояване едва ли не на всеки метър квадратен? София никога няма да бъде Манхатън например. Като строите нагъсто, мислите за места за паркиране, а за път за линейки и пожарни някой замисля ли се?

Навремето "Рила" беше собственост на УБО / сега са НСО/. Сега даже и гл. архитект го е срам да каже кой и как забърса хотела..... някакъв собственик. Според мен надстрояване ще има.

Здравко е по-гениален архитекг от своя предшественик Пешо Диков. Запълва всяка празна дупка в града и пълни кварталните градинки с небостъргачи.

Абе, мафиоти, спрете се, оакахте всичко, накъде още!?!??!?!?!!?

Споделяше се на ушо,че собственик е г-н Васил Божков, ама сигур са били сплетни щом колегата по долу пише,че "Рила" е усвоена от Брендо. В тази държава е пълно със изненади и мечтатели.Като прочетох за строеж там , веднага се сетих за ремонта на Графа.Дори започвам да си мисля,че за екологичният си принос г-жа Иванчева трябва да се обяви за почетен гражданин на Столицата!

Малоумници, цяла София в центъра е ниско строителство - до пет етажа маскимум, а тия олигофрени искат да строят небостъргачи в идеалния център. Стройте небостъргачите в квартал "Връбница" и "Толстой", бе, където всичко е само голи поляни и благоустроете един от Бога забравен район. Около базара "Илиенци" място за небостъргачи и благоустройство калкото искате. Какво се тикате да строите там, където няма място и да се диша вече. Не може цела БГ да се набута в София и по-точно в Лозенец, Яворов, Изток и Центъра, въпреки, че както сте подлудили народа и при фучащата демографска криза скоро цяла България ще се побере сомо между Лъвов и Орлов мост, дори ще бъде широко. Востаналите ройони ще вилнеят зиганте и чернушковците мигранти.

В блока ми в София има 31 апартамента, 8 офиса, 4-5 магазина и.......... 10 гаража и 5 парко места! Някакъв пълен ужас е! В гаражите за да паркираш трябва да си Михаел Шумахер и пак ще ожулиш колата си поне 5 пъти в годината!

Тия са полудели. В други страни няма разлика между провинция и столица, а у нас провинцията е пустош и всичко е София. Наследени грешки от соца и успешно задълбочени през последните 30 години. Да не говорим за това, че София по застрояване и поддъжане на чистота може да се сравни с описанението на френската клоака в 19 век от Виктор Юго .

Парко места в жилищен блок, хотел или бизнес сграда! Това е някакъв майтап, нали! Всички бутат рушвети и никой не прави гаражи и парко места, всичко става магазини, апартаменти и офиси. Този проект е престъпен и абсолютно малоумен! Но най-вероятно ще бъде одобрен!

А бе, идиоти, освен бетон и асфалт, на хората са нужни и чист въздух, тишина, слънце, децата да има къде да играят на простор, старците да дремят, възрастните спокойно да се разхождат. За какво са ни тия архитекти, които определят характера на градската среда за векове напред? За какво са ни тези отдели и министерства по строителство, екология и пр., когато парата командва? Затоова е измислена държавата, за да направлява и балансира инетересите на обществото като цяло и на отделните люде. Говорим за климатични промени и ги решаваме с повече бетон! Ашколсун, вгабоанти! Да бяхте направили поне една градинка, не - поне едно дръвче да засадите, а не да подменяте бордюрчета и плочки на 4-5 години и да заливате дупки с асфалт.

По всички други медии: Брендо иска да строи нова висока сграда до хотел Рила! Интерпол го търси,в Румъния е осъден на затвор,в Италия е осъден на затвор,а той си строи хотели в България най необезпокоявано,че дори главния архитект тича да му съдейства... Ба... държавата!!!

Територия, това не е държава от над 70 г.