Емблематичният хотел "Рила" в центъра на София може да бъде достроен. Подобна възможност не е изключена, заяви пред bTV главният архитект на града Здравко Здравков.

Допълнително пристрояване на 10 етажна сграда с административно търговска част и жилища - такава е новата идея за хотела. Дострояването е предвидено откъм улица "Леге".

"Ние се намираме в едно доста ранно прозводство, в което собственик заявява намерениета си ние сме прегледали дали са допустими тези негови изисквания... ... и сме казали - да процедурата може да стартира", заяви архитект Здравко Здравков.

Всяко жилище обаче трябва да има паркомясто. Най-логично според главния архитект е да се търси място под земята. Там обаче може да има археологически находки, така че ще трябва да се произнесат и археолозите:

"В зависимост от естеството на самата археология може да се наложи да се осигури безпрепяствен обществнен достъп зависи какво ще се намери на това място!", уточни Здравков.

Все още не е внесен проект как ще изглежда хотелът. Ако се стигне до строителство това може да бъе предизвикателство за движението в района. Одобрение на проекта в историчекия център на града ще трябва да даде и министерството на културата.