След 2 месеца България ще търгува ток с цяла Европа: Ще паднат ли тогава цените

В края на октомври завършва пазарното обединение с Румъния, откъдето пътят на енергията е отворен към целия континент, заяви шефът на ЕСО

Обратно в новината

Коментари - След 2 месеца България ще търгува ток с цяла Европа: Ще паднат ли тогава цените | Бизнес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не, че нещо ама... по времето на лошия комунизъм "изнасяхме" ток за целия Балкански полуостров.... и плащахме по 10 лева на месец за ток. После, дойде добрата демокрация, затвориха ни АЕЦ-а, взега ни ВЕЦ-овете, и..... има хора, които не могат да си платят тока. Сега това някякъв успех ли е? Че ЧАСТНА фирма, която управлява енергетиката на България щяла да изнася ток?

"Седемдесет милиона - те са изтекли от индустрията, което значи, че са изтекли от инвестиции, заплати, от нестабилност, фалити." Не, изтекли са от джобовете ви. Няма да фалирате, а за инвестиции и заплати отива само минимумът. И не се надявайте токът да поевтинее, ще става само по-скъп оттук нататък.

в Булгаристан цените само се вдигат!

Ще се покачат още, България е мафиотска държава.

Надеждата на бедняка. Има една стара поговорка "Гладна кокошка просо сънува". Тъкмо обратното, както при горивата - в цял свят цените поевтиняваха, а тук ги....вдигнаха! Толкова.

Металите са над 100%.- Проверете като пишете статия

БСП прави стария номер - евтиният от АЕЦ се изнася, а Ковачки ни продава скъпия. Печелят и в двата случая.

Че България има ли ток за продаване, всичко не е ли продадено на чужди фирми, че България щяла да продава.

но продължава да дотира Мариците??? на чий задник? ако един частен бизнес се държи толкова малоумно, отдавна да е фалирал. докога ще се държим неадекватно в енергетиката?

"""След 2 месеца България ще търгува ток с цяла Европа: Ще паднат ли тогава цените""""" Не ,няма да паднат ,но в замяна на това печалбите на търгуващите с ток фирми ,както и на токоразпределителните дружества ще скочат до небесата. Някой да е видял да падат цените на ел.енергия и на водата.Нали всякакъв вид мрежа ел., ВиК са дадени на концесии.Та концесионерите са ,не са благотворителни дружества , а те ще изстискват и последните стотинки от джоба на българина..Мантрата ,която се тиражираше в началото на разни видове концесии ,беше от типът ,:ще паднат цените на тока ,на водата ,и т.н.,ще се намалят загубите ,ще се повиши качеството на услугата и т.н. и други такива неолиберални,демократични и еврогейски мантри.Да, ама нищо от това нищо не се случи .Нито загубите намаляха ,нито цените паднаха, нито услугите се подобриха , а се случи точно обратното.Даването на концесии ,беше една предателска постъпка спрямо хората постъпка.Излиза ,че преди години по време на "тъмният ,човеконенавистен" социализъм ,българите са могли да проектират ,да построят, да експлоатират.

Соца ни яде главата в момента. Виж кой търгува с ток. Всичките са бивши комундета. 2021 ние ще имаме реален пазар с Европа. И защо? Заради твоя любим соц.

Тия какво сега да не ревнаха за помощ от държавата. В момента навсякъде има увеличение на цените ние сме малък пазар който се влияе от големите играчи . А договорите за износ са сключени доста отдавна никой не е знаел докъде ще ни докара "пандемията" и тепърва ще видим истинският замисъл на тази бутафория.

Шило

Не, че нещо, ама АЕЦ Белене отдавна можеше да функционира.

10 лева ток на 120 лева заплата..... ми то сега е същото, кво ревете

В България НИКОГА не са падали цени!

Не е проблема в Белене а в малките детайли :) - и в момента АЕЦ изнася. Що не насочат мощностите вместо към износ да са към вътрешния пазар да видиш как цената резко спада. Ама на #КОЙ не му е угодно

Шило

Хората са го написали и защо- недостиг на електроенергия в региона.

Шило

Щото има като цяло недостиг в региона, както и поети ангажименти пред ЕС.

То ако нямаше далавера с продажбата на ток Доган нямаше да има ТЕЦ . Аз знам само за ТЕЦ Варна вие ако знаете за повече поправете ме.

НЕ !! - Не ни правете на калинки!! Как ще паднат?? - нали няколко години при всяко вдигане на тока се казва, че в България бил най-евтин тока и затова вдигат цените!! И как ще падне сега цената като внасяме по-скъп европейски ток, а?? Абе, вие за много глупав го мислите този народ!! Кога е поевтинявало нещо в България, което е било вдигнато??

Шило

само този е. далаверите са няколко- студеня резерв, за който се плаща и дори да не се ползва и стратегическото място на този ТЕЦ. Беше планирано там да се прави пристанище с всички ползи от това. Които, хич не са малко. Не знам, дали ще се релизира сега, ама все някога ще стане.

Тези, които са го написали не са нормални хора, ами платени руски изтривалки като тебе Колкото на тебе може да се вярва, на тях също толкова

от дузина години

Шило

Благодаря, експерте.

то не е въпроса да функционира, а да е конкурентен на пазара. Както виждаш почти целия транзит на газ за югоизточна Европа минава през нас. Какъв е смисъла да наливаш милиарди в АЕЦ, като за същите пари можеш да построиш няколко ТЕЦ-а на газ, които ще са много по конкурентни и когато експлоатацилонния им период изтече можеш да ги демонтираш и да забравиш за тях.

Ами заради неустойките, които платихме на Путин и руската мафия Забравихте ли тези милиард и двеста милиона, които потънаха в ненаситното путиново гърло съвсем скоро Платиха ги майките на руските шпиони тук

Шило

и това е вариант, но атомната енергия си е на най-ниски цени.

В момента се копае за да удълбочат канал явно вече има проект за пристанище.

да бе, ще паднат цените, ще станат колкото в Германия))):А честито!

Но това, че си руски шпионин, на който всяка дума е лъжа го знаем и аз, и ти и всички тук

Ами ЧЕЗ ,EVN, а Veolia Bulgaria EAD,която оперира освен в София ,Варна и още някои други градове може и да е комунистическа ,но на френските комунисти ,нали.За всички тях имам обосновано съмнение ,че са на БКП.Поне тези зная , а пък "Ентралукс" ,е пък испанска.Нещо по време не си спомням чужди концесионери да са управлявали тези мрежи.За природните богатства ,там вече ситуацията е страшна,всичко в чужди ръце

Ти, като си купуваш сипрене от магазина, не си ли го плащаш? Путин ти е виновен, че пу.ки те управляват....Интересно, що турците, унгарците и други не мислят, като теб?

дано само да не стане така, че като се включим да объркаме енергийния пазар на Европа

Шило

Така е, "експертите" всичко знаете. Особено по форумите.

"Минаха десетилетия от приемането ни в богатия ЕС и непобедимото НАТО. Резултатът! Най-богатата на сладки води държава в ЕС, която е България гори и пожарните автомобили бездействат, защото няма вода в населите места. По вода газим, жадни ходим! В същото време нашите европейски ориентирани политици предадоха цялата ни система на ВИК в ръцете на фирма, управлявана от Световната банка. "Инвестициите" се правят само на хартия, а истинската цел е обезпечаване на държавни дългове. Кражби и грабежи, съдии изпълнители и ограбване на частната собственост през подставени съдии изпълнители. Ад - огнен и административен. Ад - мащабен и задълбочаващ се ад. Най-богатата на злато държава в света, която е България е най-бедната държава в ЕС, на нивото на африканска колония. И всичко това след влизането ни в "клуба на богатите". Оказа се, че богатите са богати защото са лицемерни, алчни и нечистоплътни. Иначе щяха ли да бъдат богати? За сметка на това, нашите набедени за политици продажници са глупави, гладни и посредствени - абсолютни обществени аутсайдери...Вълшебните ни и огромни гори - опустошени, пълните с риба и раци реки - опустошени, земята ни - отровена от европейски токсични отпадъци, въздухът - канцерогенен, частната собственост - напълно незащитена, живота и здравето на българите - без особена стойност, политиците ни - корумпирани, европейските ни задокеански портньори - пълни фалшификати, държавниците ни - продажни души, живота у нас - без светло бъдеще за следващите 100 години. Ад. Най-скъпия ток в цяла Европа!? - Причината не е в България, а също от външна намеса. Вярно, добре прикрита, но външна. Всички други прикази са за наивници. Енергетиката ни отдавна е на ръчно управление отвън. Ние нямаме нищо, абсолютно нищо. Само добри намерения и любов към една умираща страна, задушена от богати, корумпирани и подли съюзници. Ад. Търсите логика!? - Експертна глупост. Логиката е тази на грабежа, прикрит с добри пожелания, лицемерна политика и хиляди подлеци - хаджипенчовци. Родени от ада гадове. Какво е решението ли? - Само едно. Нямаме голям избор, българи. И не се плашете от последствията, вече няма какво да губите, може само да спечелите. Ние обръщаме времето и то нас обръща...."

Шило

Да, проект има от няколко години, включително да се открива и митнически пункт. За това говоря за реалната реализация на този проект. В същото време, пристанище Варна-изток стои почти без работа. За да има някаква печалба, откриха камара кръчми и направиха паркинги.

Дето платихме чувал ли си? Знаеш ли защо в платихме и кой я плати? Това бяха парите за пенсии в двоен размер за всички пенсионери, включително за майка ти Вместо за тях отидоха в ненаситното путиново гърло и майка ти си остана с 300 лв

с най-ниски цени ще е , ако като дойде края на експлоатационния период просто оставиш АЕЦ да се спре сам и не се занимаваш със съхранението на ядрените отпадъци и охраната на реакторите, които са излезли от експлоатация. Не мога да разбера защо всички са останали с впечатление , че ядрената енергия е толкова евтина.

Шило

Не си платил неустойката, а онова, за което Тиквата твърди, че стои в кашони, бре! Платил бил неустойка....Има и още нещо- за неустойките- като не си изпълняваш поетите по договор ангажименти е така. Дори и в ЕС и САЩ. Ама "експертите", от къде да го знаете?

И някъде там Русия минималната заплата е 250долара и хората живеят в нищета докато олигархията играе с президента Путин.

Ама защо живеете в Русия ,елата си в България или сте някакъв безродник

Не философствай, ами виж беларус Русия им построи ядрена централа с кредит, който сама даде, на четворни цени, естествено и с допотопна и опасна руска технология Сега никой не купува ток от Беларус, а в същото време връщат по един милиард долара на Путин годишно за нещо, което не ползват и няма да ползват Този кур капан и за нас беше предвиден, но добре, че се отървахме само с милиард и двеста милиона неустойка в ненаситното гърло на Путин

Кой договор да изпълняваш - този, който е сключен с руските подкупи ли? Обясни за договора на майка си, като тръгва сутрин да обикаля кофите

Ама Вие в Беларус ли живеете , е това си е ваш избор.В случая говорим за България

Служебното правителство на червената генералска хунта се захвана най-напред със смяна на ръководствата на холдинги,областни управления,със смяна на модела на гласуване с този само с машини и поставяне на калинки на пРезидента на всяко възлово място като банката за развитие. Размътиха водата за да пълнят гушите на изгладените червени олигарси,особено в червената енергийна мафия. Преляха пари от бизнеса в сметките на собственици на малки ВЕЦ и слънчеви и върни централи.А тези собственици са все в изпълнителното бюро на БСП.

България е държава в която няма държава! Естествено, че токът ще поскъпне, а не обратното. Ако имаше строг контрол и бизнес и население щяха да просперират. Заради шепа егерго-мафия губим милиарди. Най-важното нещо за една държава е бизнеса, икономиката и износът! При нас всячески се пречи на бизнеса! И въпреки всичко пак имаме голям износ, въпреки всички спънки. Представете си какво щеше да бъде ако имаше държава!

Тиквун имаше 12 години да свърши нещо . Да ама източването на пари чрез строителни фирми беше по важно.

""""""България е държава в която няма държава!"""""" Нарича се територия,нещо като географско понятие

Докато не прекъснем всякакви връзки с Русия Всички богати страни мразят Русия и не търгуват с нея

Това е резултат от политиката която се водеше в продължение на години с нашите хора. За справка Доган купи уж губещият ТЕЦ Варна който има договор за студен резерв и веднага след това почна работа по дълбочината на канала във Варна .