Русия върви към четиридневна работна седмица без промяна в заплатата

Сега, когато мнозина преминаха на дистанционна работа, има много смисъл в това, категоричен е Дмитрий Медведев

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А в България вървим към шест дневна работна седмица с намаляне на заплатата.

Това ще е новина когато направят, нещо повече от приказки по въпроса, на държавно ниво. Иначе в Германия експериментират с безусловен базов доход.

Ще, ще

А тези професии за който е невъзможна 4 дневна ще имали увеличение на заплатата за още един работен ден на седмица?

Значи ши увеличат пукницата и ще намалят онождането

че рушняка е зле....те така се прави по свето!

Е, от бая време вървят изглежда... Едва ли ще се затичат сега. 1960...

Три дни запой,четири дни изтрезняване.

Я вам не Димон като какъв се изказва? Той е на 33-та позиция в руската държавна ВЕРТИКАЛЬ. Русия няма ли си премиер или министър на финанси, или министър на икономика? Партийния секретар на журналистите изстрелва ракети в космосе.....шефа на партия "Единная россия" решава държавни

За парите които получават и три дни са много...

винаги съм се чудил какво работят руснаците като нищо не произвеждат да изнасят навън и да им се купува...само един нефт и газ...нито микровълнова печка правят , нито телевизор като хората, нито джиесеми, нито коли, нито хладилници ...нищо...нищо конкурентно способно за запад да произведат....кво работят++

тук не се знаеше, че съществуват такива. Магнетронът ѝ беше много як, за разлика от сегашните. Имат първо място по износ на пшеница, второ по износ на оръжие и т. н. Проблемът на руснаците вече е решен отдавна и се нарича емиграция, никого не са спряли. Не знам за какво да ги мислим като у нас нарочно като, че ли сме най-бързо топяща се нация, най-неплатената за сметка на магистрали, лепене на стиропор по панелите, купуване на чертежи за милиарди. Предлагам да допълниш, а не да ни занимаваш с лошите руснаци, за които ни е през *ура!

Ефекта на микровълновото нагряване е открит от американския инжинер Percy Spencer,когато микровълнов излъчвател му стопява шоколада в джоба. Колкото Лада е съветска, толкова иэмикровелето е

Русия е богата държава на природни ресурси, за които запада само може да мечтае! Та нали за това само плачат, ама курец парец!

Ами нормално ,след като пиеш два дни, все пак трябва един ден да изтрезняваш.

То за тея заплати на запад работят един ден .

Ушанките - ДА. Но Обама имаше годишна заплата от $270000.00 като президент, докато днешният руски МИНИСТЪР НА ФИНАНСИТЕ има заплата от $1 МЛН. Не смея да питам, колко взимат Мишустин и Путкин. Байдън не е и сънувал такива заплати.

А на наркуманцити ши продължава да им горят картоненити кулиби, дукат ни остани празен тротоар.

Убеден съм, че работата за 5 дни може да се свърши и за четири...естествено там където позволява! Така ще се спестят много излишни разходи от работодателите! При 3 почивни дни и туризмът и потреблението ще скочи, а хората ще са доволни! Сега в петък честно казано почти никой не работи!

Аз пък съм убеден,че и три дена са достатъчни.По твоята логика ще вдигнем още повече туризма.......Абе я направо изобщо да не работим, а само да получаваме заплати

Дай и в събота да бачкаме, че да вдигнем БВП с 20%, а? :)

При бай Тошо се бачкаше и събота,ама да помниш да си бил гладен ,жаден и на студено,а?Лошо ли ти беше?

Няма лошо! Един ден по-малко без русофилски тролове!

Да живей живей трудът на русоробите на гърбът.

Трябва време за всички, ежеседмични тренировки... идва война.

Те реално сега русначата работят по 2 дни, защото останалите са пияни. Сега им ги увеличават. Мъка!

Подкрепям.- В съвременната епоха на екологични драми и недостиг на енергия и/ли суровини, поне 50% от дейностите на човека стават излишни или вредни. Така че -няма смисъл да работиш като изоглавен нещо, дето сече клона на който седиш или пък е ненужна по своята същност дейност, при това за жълти стотинки. По-малко работа и повече свободно време, така и природата ще си почине от нас, че нещо взехме много да й досаждаме, ще ни скочи изневиделица и отиде златния ни бизнес, та се не виде......

е друго си е екологичните руски ракети и оръжия ... даже съм чувал че руската радиация е полезна за планетата.

работа 4 дни защото руските боклуци никой не ги купува и в петък ходят на московската джамия..ха.ха.ха

243Win

Вървяла била.... Те и новата Лада от 20 години само я обявяват, даже VW щеше да фалират с нея, ама още никой не я е виждал...

Мърсолко, сега направи запитване колко руснаци са доволни от заплатите си! Половината руснаци живеят под чертата на бедност!

Мужиките са аха аха да построят комунизма ... :) Само да не стане таке че тамън да научат магарето (мужика) да не яде и то да вземе да Умре ...

А на ЗАПАД, минават на 6 и 7дневна работна седмица... Хаха, без промяна на заплащането , ХахХаХа

В Финландия също искат да го въведат от миналата година някой фирми започнаха да работят на 4 дневна работна седмица.

Жокерче: Финландия не е Русия. Нищо че си приличат.

Приличат си, защото пиян монголец ебал финландка и се родило русначе.

Финландия... Нерде Ямбол, нерде Стамбул?

Казва се "Нерде Ямбол, нерде Стамбол". Не само за да има рима, а защото -окончанието -бол и в двата случая произлиза от една дума - поли /полис/ на гръцки. Впрочем оттам произлизат имената Стамболиев и Стамболийски.

Без промяна в заплатата? Бухахаха... Сега минималната е 220 евро. Така ли ще остане? Хахахаа. Гладни кучета пияни. Вместо да бачкате и събота и неделя,да станете човеци, вие четиридневна седмица въвеждате... Бухаахха... Ами в петък, събота и воскресения что будем делать? Ще пием самогонщик до откат? Измет

Напълно реалистично е да се работи 36 часа на седмица и то още сега за някои професии. Например 4 дена по осем часа и в петък до обяд. Друг вариант е постепенно да започне намаляване на работното време в петък. като начало с 1 час, както е в някои страни, и да се стигне до 4-5 часа работа в петък.

еми... другарЕ - бегом марш към могучая, докато не са затворили границата. Предвид, че малцина страни имат подобен работен график, а па никоя друга държава не е толкова голяма и толкова ресурсна предполагам емиграционният натиск ще е колосален. Предупреждавам ви от сега да не кажете после, че съм си затраял. Хайде лек път.

ако това се случи, като оставим на страна пропагандата и пожеланията за светло бъдеще. щом няма да намаляваме заплати то вариантите са два: 1. Хората вършат работа за 5 дни само за 4 (преизпълняват плана) 2. Фактически цената на труда се покачва с 1/5. Цените на стоки и услуги се коригират с поскъпналия труд. или някаква комбинация от двете.

ти къде си спал? там петилетките се правят за 3 години и половина 4 максимум още от съветско време. Са като пребориха световният капитализъм е време да помислят за обикновения човек. И хоп работна седмица от 4 дни.

Добре че все още не чакаме за Москвич-и като през комунизма когато хората правеха вноска за лека кола и след като определен брой години внасяха определена сума пари, получаваха накрая нова лека кола.

Точката "получаваха" ... повечето не я дочакаха.

Ето това искам да се въведе тук, а не всички други простотии!

Споко, няма да се въведе скоро. А там пък съвсем няма как.

Не чакай. Хващай пътя и айде в Русия ....и вземи всички червени бъклици с теб

Времето е пари. Трудът може да се заплаща и с време. Което може да употребиш както желаеш. Може пак да работиш на друго място, може да четеш, да се усъвършенстваш, да спортуваш ...

Za sushtite pari. Rubli :::)))

и във Франция са така

Така е, суперсилата върви към четиридневна работна седмица, а Евро-България към спиране на метрото, училища, болници и общини поради непосилен ток. Добре, че Русия построи АЕЦ Козлодуй та у народното събрание все още светят лампите.

Мечтата на маймуните - много банан, малко скачене по клоните. Нищо против Русия...даже обратното, на 100% съм с тях в дървенето им против наглият САЩ, но да пускаш попюлистки решения щото явно друго не можеш да предложиш не е правилно. "Тъпите" и "бедни" швейцарци отхвърлиха такъв референдум с ясното съзнание че за да печелиш ЩЕ ТРЯБВА ДА БАЧКАШ! Само на Ганя туй му се струва честно. Не знам. Аз работа на заплата нямам...имам бизнес в който работя с колеги без да наемаме други хора. Никой от нас не си и мисли да работи по малко защото доходите са ни горе долу вързани към това колко работим. Ако имаше някой будала да ни плаща за работа а не за резултати, сигурно и на мен щеше да ми хареса идеята. Но както казах, обикновено резултатите са вързани към това колко работиш.

Най-добре да я въведат само за който иска за да няма сърдити. Щом толкова ти се иска, работи си 5 дена в седмицата. А който не - само 4. Те парите са същите.

Пак, тази идея може да е само за хора които не работят за резултати или работата им не може да бъде точно измерена и вързана към стойноста която носят. Примерно ако си счетоводител на заплата, сигурно можеш да работиш 4 дена в седмицата..работата е такава че на някой места може да работиш по малко и да ти плащат същото (макар че не виждам защо работодателя да го прави) но ако си счетоводител със собсвена фирма който печели на базата на това колко клиента обслужва, тогава за 4 дена ще можеш да обслужиш по малко от колкото за 5 дена и не виждам КОЙ ще ти плати същите пари за това! Ти нали няма да платиш на същите пари за достъп до интернет ако провайдера ти каже утре че ще ти пуска интернет 6 дена в седмицата вместо 7?

Ами зависи от сектора, в който работиш. Мога да ти кажа, че при желание и организираност 4 дневна седмица е повече от достатъчна и го казвам от пряк опит и то в любимото ни БГ. Както е казал мъдреца и умните следват насоката му - Work smart, not hard! Та в контекста на поста ти, по бих причислил маймуните към привържениците на 5-6 дневна работна седмица, разбира се ако това не са собственици на бизнеса, за които маймуните са тези, които работят hard.

пълен кеф. айде и у нас така.

Te I da rabotqt I da ne rabotqt rezultatite im sa ednakvi. Nikakvi.

Тия пак тръгнаха към светлото бъдеще на комунизма. 1980г не се получи - не че някой разумен човек и е очаквал де - ама що да не пробват пак?

Ако на мен ми предложат четири дневна работна седмица за същите пари ще приема. Ти си бачкай ако искаш и без почивен ден. Да те видят всички какъв герой на капиталистическия труд си - стахановец си! Да ти се възхитят! И да ти се посмеят. ;-)

И откъде ще се вземат същите пари? Някой трябва да ги изработи. Максимум - да се окаже че парите са същите ама цените нагоре. Иначе аз ако искам мога и 1 ден от седмицата да работя. Ще си платя примерно тока, за наем или храна няма да остане.

А в България един бивш премиер работеше по цяла седмица и строеше магистрали с ръце в джобовете, затова и шкафчето му бе пълно и джипа му нов и любовницата му манекенка.

Събта /пардон петък/ рабта няма, ръките в джобите и т.н.

Повече време за водка и метилов спирт! Чудесно решение на комунистическата шайката :))))

Моля всички извратени любители на Рашка с парцалите и газ към "освободителката" !!!!

Почети малко в интернет кой географски район се е наричал Рашка и къде се е тамирал.

Политически ход на руснаците, и много правилно решение. Работя в сферата на автоматизацията и знам, какво и за колко време може да произведе една машина. Има случаи, в които един оператор на машина заедно с нея могат за ден да свършат повече работа, отколкото 100 човека. Не винаги е така, но представете си стругари, шлосери, шофьори на улицата заради машините. Ще настане хаос, който дори беше подсказан от един от визионерите на нашето време - Джак Ма. Човека си каза, че автоматизацията ще донесе само беди на човечеството, ако не се вземат съответните мерки. Това е една от тях. Това е изключително предизвикателство пред човечеството и главно пред страните с развит капитализъм. Там, където бизнесът управлява, такава мярка е много трудно да се случи. Просто защото целта на собственика на дадена фирма винаги е по-малко разходи и повече добавена стойност. Т.е. - колкото се може по-малко хора за сметка на производителността. Обичам да давам примера с варненския Елдом Инвест. Хората и сега си правят бойлери, но от завод с 1 000 човека персонал по комунизма стана ... 50 човека. А произвеждат почти същото количество. Когато купиш машини и всичко ти е автоматизирано, имаш нужда от четирима инженери да се грижат за машините, от 20 оператора, 5 човека логистика, трима конструктора, 2 секретарки и трима за пласмент, плюс трима общи работника и двама, които могат да правят всичко и да заместват при нужда. Това е. Та ... това, което искам да кажа е, че за да са заети хората, и за да има хляб, е редно точно това да се случи - намаляване на работната седмица, дори и на три дни, но за сметка на това за останалите четири да се измислят някакви активности, които са полезни за обществото. Не знам - проект от общината ли ще е, или ако трябва хората просто да са принудени да се образоват - абе да прочетат една книга, бе! Но със сегашния начин на разсъждение това трудно би могло да стане. Та ... Русия - ами хората имат територия, а сравнително малко хора, които да я населяват. Може би след Австралия и Канада (за последното не съм сигурен) са с най-ниска гъстота на населението от големите държави. Та ... на фона на реториката на запада директно им се казва в очите - оправете си проблемите, не ни интересувате! Ние имаме собствен път, ако желаете освен партньори да сме и съюзници - добре. Ако ли не - ваш избор, но имаме достатъчна икономическа мощ да се справим - политиката на санкции ще е lose-lose ситуация и за двете страни! Ние ще се оправим, имаме и други съседи, но вие? Щом чакате на помощ отвъд океана - добре! Но виждате колко солено ви излиза сега вашето залитване по зелената енергия и отварянето на енергийните борси. Нима смятате, че при зависимост от САЩ ще внасяте горива на по-ниски цени? Чакайте бензина да стане 4 евро, а киловатчаса 1 евро и тогава ще говорим! И ние и вие ще се оправим - но на каква цена? Опичайте си акъла!

Kakva avtomatizaciq v aziatskata kochina?

Плодовете на автоматизацията са навсякъде около нас. Дори и клавиатурата, чрез която пишете на шльокавица е направена автоматично - движат се няколко ролки с различни слоеве - обикновено подложка - щанцован проводник плюс тензорезистор и подложка отгоре - това се събира на едно и се щанцова. Копчетата и корпуса се екструдират от пластмаса, а подредбата им става автоматично - само свързването на интерфейсния кабел е най-често на ръка, както и завиването на болтчетата. Така може да бълваш продукция с тировете за ден, а да са заети 20 човека. А да попитам - вие били ли сте наскоро в Москва? Или в Санкт Петерсбург? Или просто си лаете от панелката в Люлин и не сте излизали по-надалеч от село? Просто съм любопитен!

Kakvo e tova Люлин?

Спрете с хероина !!!

Аз не съм почнал нито да произвеждам, нито да консумирам. Щом призовавате явно сте лично запознат със страничните му ефекти. Нека ви успокоя - нямам такива!

Всички русофили да заминават за Рша,че няма време.Живот ще си живеете там,здравей живот!

Ще останете само 50-тина хиляди русофоби, 1 милион роми и 1 милион турци... Дупе да ти е яко тогава :))))

Че те са само 100-тина изкукали и платени от кремъл олигофренчета! Ама пишат коментари и цъкат минуси като за Световно! Жалки национални предатели са това!

Русифибчетата сте феновете на ДБ, а те са около 100 хиляди :))))

Съжалявам, но това при нас не е приложимо! Работа за ден и половина, българинът я работи 5 дни, така че ако искаме да ни върви икономиката трябва работната седмица в България да стане поне 6 дневна и по 9 часа на ден.

8 часовия работен ден е измислен от Хенри Форд, както и лятното часово време. Преди това даже е имало и 12 и 14 и 16 часови смени по заводите в капиталистическа Англия. Това не е "работа", а човешко робство в полза на банките и корпорациите. Колкото до България - тук проблемът е манталитетен. В държавата е пълно с мързеливи гяури, с ивинение, дето чакат да вземат огромна заплата, ама ако може е така без много усилия. Европа налива милиарди помощи и имаме някакъв смешен туризъм, иначе сме катастрофа като производителност и работа. Циганчето на Европа - тя ни храни с европарици, не че нещо тука се работи много усърдно. Ей това много ме дразни - има 5-10% хора дето отварят сутрин баничарници, чистят, работят и за тях никой не го е*е. А някакви инфулуенсъри, певачки и т.н. са върха на следоледа в българското общество. Хем мързеливи, хем с огромни финансови претенции! За това сме и бедни и прости и вечно оплакващи се, щото нема такова робско племенце с такъв далавераджийски манталитет все да търси най-лекия път и с най-висока печалба. П.С. Не говоря за всички, има 15-20% изключения, но масово българите са мързеливи, но много алчни и с претенции!

Баце, по цял свят е така - футболисти и музикални звезди са едни от най-богатите хора... Да се чудиш защо е така, но е факт.

Сега Запада като ви тресне едни яки санкции, ще минете и на един работен ден седмично, но. без заплата.....то не че сега вашето се води заплати де !!!

откога ги чакат тия мега турбо супер дупер сапнкции от телевозар, поне да ги доуморят от смях.Иначе и сега запада плаща санкции на Русия-свърхцени на ток и газ и косчимески печалби за копманиите и бюджета им.Факт.А ти пучай жаби и слагай памперси като на Рейгън.

На час най-добре да е заплащането,както в чужбина.Е в русия обсъждат 4 дневна работа седмица а тука хората работат по 6 дена никога няма да стигнеме нито руснаци нито европейци.

Каква ирония. По време на локдауните всички протестираха затова, че не могат да работят и им отнемат правото на труд.

Да се работи от къщи е в пъти по-добре отколкото да седиш в офис. Няма ненужна комуникация с дебилни колеги, няма висене по задръствания, няма стрес. Работи се в пъти по-приятно отколкото в службата. Не при всички професии е възможно обаче. Примерно строител home office няма как да стане, но работата в офис се получава чудесно от вкъщи.

От къщи е най-кофти да се работи. Работодателя ти пести от коменалти сметки и наем на помещение. Всичко това си го поемаш ти. Затворен цял ден вкъщи се отчуждаваш и губиш способност за нормално общуване. Шефа ги ако иска пак ще те навика и колегите искаш не искаш пак ще ге дразнат в тиймс или квото ползваш. Ай сшктир от хоум офис

*комунални

Тиймс /по-точно тиймз/ = екипи

Зависи от личността. Ако ти си интроверт, най-добре ще ти е сам в пещера, но има социални типове, които обичат физическото общуване и контакти с колегите.