17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво общо има между този регламент за допълнително пенсионно осигуряване и наложения ни експеримент със задължителното частно пенсионно осигуряване. Ако нашите пенсионни дружества се включат в този регламент и трябва да ги одитира европейското КФН ще лъснат интересни неща.

Едни паре фърчат наляво и надясно. Пита се в задачата аз като плащам максималния осигурителен план в бг после как ще преживявам с пенсия? Добре, че си имам собствен пасивен доход и ще разчитам на него ако доживея....

Както е описано, ако е вярно, си е голяма преебавка. За чии ми е това? Що да не се пенсионирам у Германия с 20 г. стаж с германската ми пенсия, и в бегето със стотинките от втората ми пенсия от другите ми 20 г. стаж като втора пенсия? С тоя ПЕТ по-голема ли пенсия ше зема от сумата от двете, и като ме надупят с трансферни и административни разходи?

Все още българските пенс друж.не са отговорили на въпроса мои ли са моите пари в партидата ми.Предстои ли да пия хладка водица или студен зелен чай. Мутренската система работи на фул обороти при знака събиране и спира да работи при действие изваждане.Честито наборчета след 1959.При пенсиониране върнете ни парите, мутри ,ние не ви искаме пенсията.

При нас в Канада са си в лична партида която ако аз не мога да усвоя се прехвърля на посочен от мен наследник. Комунизма отдавна е свършил и принципа на всекиму според потребностите отдавна не работи. При вас са общи защото така трудно се проследяват и по-лесно могат да бъдат откраднати. Нали за това харесвате Тулупа и си дундуркате на власт толкова години.

Прехвърли се в НОИ и ще получиш 100% пенсия.

Остават няколко мзесеца до пукването на балона на българските ЧПФ!

Суек "канадски",май не си спомняш един друг "драгалевски толуп",който набута "посредниците " с петцифрени заплати и като "допълнително пенсионно" и като "топломерни мошета" и като "енергоразпределителни мошета"....Къде бяхте тогава?Миехте чинии?......

Ако сте работили дълги години напр. в Германия или Австрия, задължително се пенсионирайте там. Иначе ще ви откраднат парите под формата на таван на пенсията получена в България. Не се занимавайте с мафиотски български структури, такова нещо като "държава" няма. Вземете си хилядите евро пенсия и чак тогава мислете къде и как да живеете. Моята препоръка е за чести, кратки посещения в България. С добрата ви пенсия такъв начин на живот е песен...

Ама аз като се пенсионирам отивам за Дубай бе.

Идеята е да ни разкарат от тяхната пенсионна система и ги боли гъза, какво ще става в Бантустан! А за другото си прав.

вие сигурен ли сте, че ще доживеете до пенсия??? Живейте си живота както трябва, обикаляйте, гледайте и се наслаждавайте, защото животът е кратък и трябва да го изживеем подобаващо. Не мислете след 20г. какво ще стане, защото всички ние можем вече да не съществуваме или ако сме живи, да бъдем вечни роби до края на живота си на Новите Господари.

мишко бедна, понеже видях колко сте потънали в мизерия в Канада и се махнах , за да не затъна катп вас, брой си центовете, живей на кредитни карти в студ, простотия и грозна архитектура и не се прави на това, което не си-т.е. на богат! мизерник!

после Боко ще е виновен, че не ви дава пенсия, а сте работили 20 години.. нали? Ей... нагла пасмина бе. само пред носа си гледа. Не мисли за бъдеще и поколение - те са длъжни да го хранят.

Голямата цел е да не останат пенсионери. Не се косете. Живейте си живота и каквото - това. И хвърлете тия тъпи намордници - да не сте животни бре! Ако не искате да ви третират като животни, дръжте се като хора! Ако няма роби, няма да има и тирани. Не че е моя мисъл, но е вярна. Понякога се чудя за какво ги четете тия умните книги и ги гледате филмите, като нищо не ви влиза в главата...