Предлагат майчинството за втората година да стане 650 лв.

Отпадане на тавана на пенсиите и минимална пенсия от 369 лв. ще обсъждат депутатите между двете четения на бюджета на Държавното обществено осигуряване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И защо трябва от моите данъци да се плащат обезщетения на мързеланите, решили да си седят вкъщи втората година? Във всички нормални държави платеното майчинство е максимум една година. Тук отново се прекалява и се облагодетелстват разни хрантутници

Но да бъде обвързано с образователен ценз, инък циганите объщат раждането на деца в бизнес. Примерно за хора с Висше да е 800 за хора със средно 700 за хора с основно 100 за хора без образование 0лв. - така ще накарат, ат нещат да се образоват. И социалните помощи да са в натура, примерно дрехи, храна, учебници, карти за автобус, ток за отопление и други - защото парите отиват за бира, цигари и кебапчета, а за децата и за отопление и други пак няма.

Откакто бандата престъпници ГЕРБ са изритани от властта завинаги..... ... изведнъж станаха щедри да се раздават пари на всички!!!??? 12 години ОПГ ГЕРБ бяха щедри на държавни милиарди само към себе си и свойте фирми....за хората никога нямаше!?

Имам 3 деца и не могат да ме убедят, че точно тези 3000 лв разлика във заплащането през втората година са решаващи. Родителите трябва да имат много възможноста и помощ от държавата в отглеждането на децата си - градини, кооперативи, детегледачки, почасово и гъвкаво работно време за хора с малки деца. Раздаването на пари не е решение и само пречи на майките да започват хубава работа. Малко работодатели наемат жени в детеродна възраст като знаят, че може и 3г да отсъстват.

Браво!

Нека има раждаемост, но е недопустимо тъпите селянки без грам образование да се върнат на работа и след година да излезнат пак в отпуска. Само защото имат мъже,който да ги издържат не означава че трябва да е с нашите данъци.

В цяла Европа майчинството е максимум 1 г. Това предложение изобщо няма да реши никакви демографски проблеми. Разходите да гледаш едно дете нарастват главолно през годините. Трябва да се потърси решение как да се осигурят по-добри условия да гледаш дете, а не да се раздават едни пари просто така.

Веднага да се закрива този парламент! Егати популистите!! Всички се надпреварват да раздават пари! И то на непроизвеждащите и най-неударени от кризата! Ами то всички ще искаме да станем пенсионери! Обаче! Всички дуПЕтати - помнете ми заканата: А сте решили да ни вдигате данъците, а сме ви размазали!!

Ще ги дадат, но само ако мама и бебе са ваксинирани!

за заплатите нещо?или вдигаме доходите само на тези,които нищо не произвеждат,а ползват от работещите!хайде първо да помислим за тези,които пълнят хазната,за да има и за тези,които я празнят!

Повишение на заплатите искайте от работодателите .Държавата може да вдига заплатите само на държавните служители.После пък ще пускате,защо са им увеличили заплатите.

дали държавата не може да вдигне заплатите?я да създадат условия на големи чужди компании,без да ги изнудват за рушвети и бюрокрация!да се поставят то§ни условия за да могат да работят с ясни ангажименти и контрол на инвестициите и спазване на договора!да видим дали няма да се вдигнат заплатите!

А техните заплати как си гласуват увеличение? И то доста често… и всички ‘за’ естествено и над 121 бройка в парламента…………….