Петролът ще продължи да поевтинява и през 2021 година

Като се има предвид, че 40% от крайната цена на горивата зависи от котировките на петрола, би трябвало да очакваме и цените на бензина и дизела по бензиностанциите да спадат

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ПОЕВТИНЕЕ , ЩОТО ЕНЕРГЕТИКАТА НИ Е В РЪЧИЧКИТЕ НА РУССКАТА ЕНЕРГИЙНА ШАЙКА, СИРЕЧ - В РЪЦЕТЕ ДС-БАНДИТИТЕ ОТ КОЙ , А ТЯХНАТА ЗАДАЧА Е - УНИЩОЖЕНИЕ НА "НЕБЛАГОДАРНАТА" 16-А РЕССПУБЛИКА, ДЕТО ВЕЧЕ ОТКАЗВА ДА Е "КУРИЦА, ДЕТО НЕ Е ПТИЦА..." И НЕ ВЯРВА МИТОВЕТЕ И ЛЕГЕНДИТЕ НА "БРАТСКОТО" "ОСВОБОЖДАНИЕ", КОЕТО СЕ ПРЕВЪРНА В 142 ГОДИШНА ЕМОЦИОНАЛНО-ПОЛИТИЧЕСКО-ИКОНОМИЧЕСКА ПОВИННОСТ !

Нали уж намалявал в световен мащаб и ни плашат, че до 2040-та няма да остане почти нищо? Значи пак някой ни рути в глобален смисъл.А и нали имало алтернативни горива, защо с такива статии пак се стимулира потреблението на ДВГ ? Освен ако всичко е било блъф. Стига с тия интереси и тарикатлъци - каква е истината?

Господа, когато обсъждате цените на петрола и някои елементи с объркани и неадекватни мозъци потриват радостно ръце как Русия и Путин щели да го отнесат, да фалират, да умрат от глад нека да ви припомня следните факти. Квотата на Русия в световния нефтодобив и продажба както на нефт така и на нефтопродукти е по-малко от 10%, останалите 90% са от други източници. Иран и Венецуела днес са им блокирали търговията с нефт и в настоящия момент от тези 90% нефт на световния пазар близо 60% са на компании от САЩ, Великобритания, ЕС и техните приятели като Саудитска Арабия, ОАЕ, и други. В Русия държавното участие в нефтодобива е близо 30%, а 70% е частно, като от тези 70% частен нефтодобив близо 30% са на западни компании и акционери и 40% са на руски олигарси, повечето от които са с по две-три гражданства и офшорни сметки в западните офшорни зони. Когато се радвате че Русия губи заради понижаване цените на петрола явно не си давате сметка колко губят западните инвеститори и мега компании от това. Тази ваша радост е типично НАНЕ-ВУТЕВСКА, “НА МЕН МОЖЕ ДА НЕ МИ Е ДОБРЕ, НО НА ВУТЕ ДА МУ Е ЗЛЕ”. Нямате си и най-малка представа, какви колосални загуби претърпяха западните инвеститори в нефтодобива когато САЩ/Обама и ЕС решиха да накажат Русия като изкуствено свалиха цените на нефта на световните борси и ги държаха изкуствено ниски в продължение на година и повече. Аз се занимавам с нефт от 32 години, от 22 години съм в нефтодобива и за първи път видях отчет на компания (една от петте най-големи в света) в който тя информира акционерите си че дивиденти за текущата година няма да бъдат раздавани, заради катастрофалния срив на цените на петрола, заради скъпите инвестиции които са направени няколко години преди това, заради това че трябва да се разплащат с банките, заради отписани активи от 100 милиарда долара в Либия заради катастрофалния обрат на ситуацията там след убийството на Кадафи и последвалото убийство на американския посланник в Бенгази. Реално цените на нефта би трябвало да са около 30 долара на барел и при такава цена тези които добиват нефт от континента печелят най-малко по 3, онези които добиват офшорно, в морето от континенталния шелф, печелят по две, но онези които добиват шелф нефт чрез кракинг губят, а днес най-яко кракинг въртят САЩ и Канада и никак не им се ще на тези две държави тази индустрия да изпадне в несъстоятелност. А и близо 2/3 от световния добив и преработка на нефт днес са инвестиции на т.н западен демократически капиталист, който ама никак не му е приятно да получава срещу всеки долар/евро/паунд инвестирани в тази индустрия по малко от 2 или 3 - т.е 100 или 200% отгоре. Вие се молете Русия да не затвори крана за газ след изтичане на договорите с партньорите им от ЕС и да ги остави на борсова търговия, че тогава ще видите кон боб яде ли.

Ох, ама вие джурналистите сте малоумни, заклевам се :) "Петролът ще продължи да поевтинява и през 2021", "Прогнозата за цената ... през четвъртото тримесечие е .... 42 долара за барел", "за 2021 година намалението е от 49 долара за барел до 47 долара". Уважаеми господа джурналисти, откога 47 е по-малко от 42, та цената му ще спада през 2021 :) ? ?!?

39 над 37, а нд 49 на 47

Китай инвестира десетки милиарди долара в нови големи рафинерии. В процес на изграждане са поне четири проекта с общ капацитет от около 1,4 милиона барела дневно, което е повече от капацитета на всички рафинерии във Великобритания, взети заедно, съобщава Bloomberg. вие сте жалки пу т чици. Вийте, за друго не ставате.

Владимир Владимирович, вам ето нравится?

а са тъпаците от гейагитката на тъпунгера уж майора да погледнат цените на бензиностанциите

Тук цена бензин последните дни скочи с 2 ст. А петрола 39$...

Tovarisht Putin duhaet supu!

А бе ние от 30 години сме се хванали за палците, тоя за Путин се загрижил, бах та в глупака

Духаеш ти :)

Ти си гледай себе си, Русия е свикнала и на много и на малко, но на гейовете като им свърши вазелина им е като края на света.

Репликата е към болния мозък от първия коментар

Поевтинява за кого? За производителя, за вносителя или за продавача?!? За крайния потребител със сигурност не се отнася тая новина.

Нови енергийни технологии няма измислени, значи някой ще трябва да съкращава производството, а това е верижен процес докато свършат резервите, след което следва скок и фалити. Ако нямаш нещо, не можеш да изнудваш този, който го има, неговото не се губи.

Петролът ще продължи да поевтинява и през 2021 година ----------- Мда! Очевидно жиужето ппутКин няма да доживее до 69тия си рожден ден! ХАХАХАХАХА

Радвам се когато виждам, че набират и кадри в неравностойно положение за тролските централи. Трябва да има шанс и за "бавните" хора.