Петкова: "Газпром" иска да строи нова инфраструктура у нас, газта няма да ни заобиколи

България ще трябва да плати половин милиард лева за емисии до края на март 2019-а, каза още министърът на енергетиката

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какви са тези глупости за емисиите? Да не би да имат коледно намаление или е в черен петък? Вместо 25 евра ще плащаме по 20 евра? А не може ли да плащаме по 10 евра , по този начин ще намалим "планираните разходи" още повече!? Какво ги плещеш министърке? Ами тогава да намалим и приходите, като начало цената на тока! Срам и позор ...

Прецакате ли народа със скъпата америкканска газ,и ни лишите от руската ще има народен бунт,ще бъдете свалени и съдени. Гледайте да уредите руската газ,и разкарайте америкканскката. Меркел да я взима цялата.

До момента имаш същата руска евтина газ. А иначе така сме се навели че преговри евда ли са водени , ако трябва ние ще има платим само исамо тръбата да мине от тук, Ако граничехме с Русия щяхме да се наричаме югозпаден федерален окръг България.

Дада

Рйуската е скъпа, американската е евтина. Да разкарат скъпата руска газ.

Видяхте ли каква е структурата на елекртопроизводството в БГ на сайта на eso? АЕЦ - 2000 МВ, ТЕЦ - 3000 МВ. ВЕЦ - 1000 МВ, За сравнение фотоволтайците -275 МВ, вятърничевите - 5 МВ. При потребление около 6000 МВ, нека някой соросойд ми каже как бихме се снабдявали с елекртичество ако затворим тецовете и АЕЦ-а след 2030 г. Цялата страна да покрием с фотоволтайци пак няма да постигнем необходимите ни в момемта 6000 МВ. А след като залезе слънцето преминаваме в средновековието и палим факли и газови лампи. Трябва смяна на европолитиците! Трябват ни политици от калибъра на ПУТИН, ТРЪМП, ЕРДОГАН които провеждат политики които са полезни за народа!!!

В Русия така източват Газпром - човек на Путин строи газопроводите на двойни цени - това е анализ на руската "Сбербанк" . Ако не направят тръба за така мразената Европа, да й продават газ, ще фалират - както фалира комунизма, ако сте забравили. На рашките не трябва да им се дава участие в газопровода, включително строителство!

Стой си на студено. Никой не те задължава да ползваш газ. Но защо искаш с твоето мнение да се съобразява цяла Европа?

Както казва Валери Симеонов - ХЪБ без хранилище е като кола без резервоар. Сиреч ББ да си наеме автомонтьор вместо Теменужка !

Хъб, борса - като имаш 2-3 източника на газ, какво ти пречи да продаваш от всеки от тях в зависимост от търсенето и да командваш парада ?

Частни инвеститори ще строят газопровода, а държавната Булгартрансгаз ще създава борса. Стига хуморески за кифли и силиконки - хахаха

Тя руската газ е евтина, обаче като влезе в България минава през много прекупвачи.

Турски паток става Български - каза ТОЙ. Газпром иска да строи нова инфраструктура - каза ТЯ ! Ама седнете и се разберете бе - български паток с инфра..на Газпром ? БУЛГАЗПРОМ ли ще иаме ? Те това е чудото на 21 век - хахахах

Със загробването на "ЮП" газта ВЕЧЕ ни заобиколи. Вместо да продаваме, ние ще купуваме. Така стана с цялата ни промишленост.Вместо да взимаме пари , ние даваме. Затова сме най бедни в ЕС.

Относно емисиите за ТЕЦ Марица- 2 е ясно,но как стои въпроса с американските централи?Кой плаща за емисиите или разходите за това се калкулират автоматично в цената на електроенергията??

борисов пусне ли алкашите в България си отива!

ББ ни насади на турски ху... хъб , ти явно много се кефиш на анадолците.

каква квота за вредни емисии имаме ? че да доплащаме на КОЙ половин 477 000 000 , с една трета от тея средства ТЕЦовете щяха да работят на метан

Никаква руска газ ! Само американска с над 30% по-скъп от руската.Питайте поляците които като генетични мошенници дават цената ФОБ-Бостън, т.е. натоварено на кораб, без стойностите на превоза до Полша, без стойностите на разтоварването на спец. агрегат който струва огромни цифри за да превърне газа сгъстен 2000 пъти в естествения му обем.А американците ще купуват тази газ от Ямала 2 и 3 и ще я продават на тъпите поляци, българи, украинци и пр. американски изтривалки.

бе сибирски лос, мисли !

Дада

ФОБ-Бостън е 90 долара за 1000 куб.м. С превоза до Полша става 190 долара. На нашата граница руската газ е 245 долара. Та я кажи тъпако кое е 30% по-скъпо и кое е по-евтино?

Договорът подписан от Русия не струва и хартията на които е подписан.Заигравката с тях е опасна

ти не струваш нищо ,защото Господ те е утрепал още при раждането ти

БУНТЪТ ПРОДЪЛЖАВА! ПОЛИЦИЯ И ЖАНДАРМЕРИЯ В ПАНИКА. КМЕТЪТ НА ВИДИН, НЕ РАЗРЕШАВАЛ ПРОТЕСТЪТ, ЗАЩОТО ИМАЛО НАРЕДБА ЗА ШУМА – ДА СЕ СМЕЕШ ЛИ ДА ПЛАЧЕШ ЛИ… В шест основни точки ще бъде блокирана България и тази неделя, като 45 града се обединяват и ако досега стратегията беше да се излиза в градовете и всеки град да действа за себе си, то тази неделя Бунтовните комитети, се разбраха по няколко града да се съберат в определени точки на България и да направят поредната Парализа на страната. Точките които досега са ясни са Видин, Перник, Благоевград, Нова Загора, Троян и Ботевград до момента във всичките обявени точки се стига до комични ситуации като във Видин, където кмета явно не познава закона и отсега е започнал да обяснява на Бунтовниците, че ако вдигат шум от 14:00 до 16:00 часа, нарушават наредбата на общината и щяло пак да има актове и глоби? Явно Герб много вече са си повярвали и за тях протестите и бунтовете, трябва да са само по закон и според наредбите на общините и държавата. Според наши източници в МВР, паниката на началниците на областните полицейски управления е пълна, защото за разлика от досега, ако бунтовните комитети ясно показваха къде и как ще ударят, то сега всичко се държи в пълна тайна, а хората не се организират в социалните мрежи.

Иска да внася зелени човечета покрай охраната на руските тръби, това което Жан Виденов не се съгласи, герберите искат да плащаме за руска инвазия и втори Крим.

само зелени човечета ще оправят българските помаци като теб сульо

ДОЛУ ГЕРБСП!!! 10год.герберастия и бойковизъм стигат!!!Писна ми от тикви,пъпеши,соколи,прасета,менди,десита,калинки,гинки,султанки,цветанки,цецки,теменужки,болен лидеровци,шкембе-войводи, и прочие герберопитеци гнусни ненаядени...ОСТАВКА!! Рубладжии гадни!!!

Питайте министърката, кой плаща емисиите на американските централи! Да не би случайно да е НЕК.

Американските централи са руски

И златото от Челопеч е канадско ???

5

само дето другарката петковСка не е тази, която да каже дали "газта" ще ни заобиколи или не. това ще го реши българският народ, когато се разбере дали имаме изгода. нямаме нужда от разни газопроводи, ако изгодата е само за чужди страни

Когато "Газпром" реши, ще дойде и ще започне да строи ... и хич няма да пита ни Теменужка, ни Бойко Банкянски! Ако някой още не е разбрал, те са шефовете на Губернията, наречена България!

да го построят, засега.

Истинска бомба гръмна в предаването „Евродикоф“ по телевизия Евроком във връзка с разследваната тема, месеци наред, от Сашо Диков с проекта – т.нар. „Лас Вегас“ в столицата, проект за около милиард и половина. Китайският инвеститор Стивън Ли е доведен за осъществяване на проекта от Александър Томов. 20 дни след като Бойко Борисов поема премиерския пост за втори път, той привиква китайския инвеститор и му поставя ултиматум, ако иска проекта да се осъществи, моментално да отстрани Александър Томов и го праща при авера си Иван Саздов, като впоследствие в тенис – клуба в Банкя между Саздов и китайците се сключва консултантски договор за 34 милиона евро! От месец март Сашо Диков очаква отговор на въпросите по скандала, изпратени до премиера Борисов, но отговор няма! В предаването Александър Томов в прав текст потвърди и изнесе истината, като заяви, че може и да я докаже. В предаването можете да видите още и аферата по апартамента на Владислав Горанов, всесилни ли са банките, и що за позор за така наречените синдикални лидери на КНСБ и „Подкрепа“, как бе източена „Видахим“ с 250 млн. лева, как днес и Исус Христос да дойде в България няма как да проповядва…

Съд за Държавна измяна и екзекуция за националните предатели

Когато завчера Диков подхвана Теменушка с кофти въпроси, тя панически избяга без да отговори. А и как да отговори, когато е една проста Хчетоводителка и прави само това, което и нареди Тиквеника.

Надай се булка на пиян к...

243Win

Така ли е казала: "газТА няма да ни заобиколи"?! Или някой неграмотен редактор не знае, че газ е от мъжки род?

А пък САЩ и Китай не плащат за емисии...

Гражданите, които нямат пари да си заредят гориво искат да взимаме кредити за да строим газопроводи и атомни централи. Пенсионерите, които нямат два лева в джоба и реват, че младите не искат да живеят у нас смятат за редно да взимаме кредити, които те няма да плащат първо, защото нямат пари и второ, защото няма да са живи през целия период на изплащане. Това е енергийната стратегия, защото старите хора вкарват 50% от депутатите, а още 20 вкарват бедняци. Интересно е само кой ще плаща кредитите, които ще усвоят политиците защото и моето дете смятам да не живее тук за да ги плаща.

Номера е да се вземе заема уж за строителство на газопровод, а всъщност парите да се рапределят между Тиквуний Банкенски и вицепремиерите продобили постовете си по полов път ...... Кой ти мисли за народа бе .....?! ..... :)

Както се казва: "Коня е у ряката". Мастията от Банкя свърши работата на господарите си отвъд океана.

Искаш да кажеш, в Кремъл? понеже такъв газопровод не е в наш, а в руски интерес.

Мастията върши работата на господарите си отвъд Черно море.

Не става ясно защо тази женица, която нищо не разбира от енергетика коментира само ТЕЦ-2, а не коментира американските централи, които също бълват СО2, СО, СО3 и пр. Цените за техните въглеродни емисии пак ги плащаме ние и трябва да знаем за какви пари става въпрос.

Те почти не работят и не се нуждаят от закупуването на такива емисии. "АМЕРИКАНСКИТЕ ЦЕНТРАЛИ" не са нищо друго освен една ПЕРАЧНИЦА ЗА ПАРИ. ЗАПРЕГНАЛИ СА НИ КАТО БЕЛИ РОБИ ДА ПЛАЩАМЕ НЯКАКВИ ТЕХНИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ КОИТО КЕВР КАЛКУЛИРА В ЦЕНАТА НА УПОТРЕБЯВАНАТА ОТ НАС ЕЛЕКТРОЕНЕРГИЯ. ТЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ - НИЕ ГИ ПЛАЩАМЕ И ПРАВИМ ЩАСТЛИВИ СОБСТВЕНИЦИ. НЕЩО ПОВЕЧЕ - вече сме изплатили заемите им и ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ. ИМАТ КЪСМЕТ , ЧЕ ОМБУТСМАНКАТА НИ Е ЕДНА ПАТКА КОЯТО НЕ Е ЗАВЕЛА ДЕЛО СРЕЩУ ТЯХ ЗА ОМРАЗНИЯ ДЪЛГ КОЙТО НИ НАТРЕСОХА БЕЗ ДА НИ ПИТАТ И БЕЗ ДА ЗНАЕМ КАКВО ПЛАЩАМЕ!!

Ама много си тъп .

И нищо не разбира,

ЗАЩОТО НА 7 ДЕКЕМВРИ ЦИПРАС Е ТАМ. Какво ще подписват ЦИПРАС и Путин - ГРЪЦКИ ХЪБ, който ще превърне българската газопреносна система в купчина желязо, или просто ще пият само руски чай ??

такава е подпухнала дали не е бремена на стари години от началника или много папка от както е на този пост

Тая министърка,очевидно,навремено е била партиен секретар.Много приказки,пък нищо не казва !

В началото на месец август до село НЕДЕЛИНО вместо РУСКА цафна едина ТУРСКИ ТРЪБА за доставка на руска газ. Няма да питам , защо се отказахте от РУСКАТА , а предпочетохте ТУРСКАТА ТРЪБА ! НА ОТКРИВАНЕТО БОРИСОВ ЗАЯВИ: "А днес като отворим крана, ще може да има пренос на 16 млрд. куб. метра природен газ в двете посоки !! Преди няколко години, ако помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава казаха, че България ще загуби всичко. Ние обаче останахме много добри приятели с Турция. С тиха, добросъседска и правилна дипломация." ТИХА ДИПЛОМАЦИЯ ЗАД ГЪРБА НА ПУТИН?! МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ НАДХИТРИТЕ КАГЕБЕЕЦА?!! На 07.12.2018 година в МОСКВА ПРИСТИГА ВИЗАНТИЕЦА ЦИПРАС!! ЩЕ ПРЕДЛАГА АКЦИОНЕРНО УЧАСТИЕ НА ГАЗПРОМ В ТЯХНАТА СИСТЕМА, а ние им предлагаме само да строят тръбата !! СЕЩАТЕ ЛИ СЕ КЪДЕ ЩЕ Е ХЪБА - в ГЪРЦИЯ или в БЪЛГАРИЯ ?? ОТГОВОРА СЕ КРИЕ ВЪВ ВЪПРОСА - вас някой канил ли ви е в МОСКВА да подписвате някакви договори?? А ВИЗАНТИЙЦИТЕ ВЕЧЕ СА ПОКАНЕНИ !!!

ТЯ СЕ КРИЕ В ИЗКАЗВАНЕТО НА БОРИСОВ НАПРАВЕНО НА ОТКРИВАНЕТО НА ТУРСКАТА ТРЪБА В НЕДЕЛИНО: " ...ако помните, президентът Владимир Путин посети Турция и тогава казаха, че България ще загуби всичко." ЩОМ КАГЕБЕЕЦА ГО Е КАЗАЛ ЗНАЧИ НЯМА ДА СЕ ОТМЕТНЕ ОТ ДУМИТЕ СИ - България ще загуби всичко!!!! ТОВА ЩЕ СЕ СЛУЧИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС БОРИСОВ! ПОМНИ: Твоят "приятел" ТЕЙПИ няма да пусне и кофа газ през НЕДЕЛИНО !! ЗА РАЗЛИКА ОТ ТЕБ ТОЙ знае какво прави !!! ЕДВА ЛИ ЩЕ РИСКУВА С ТЕБ ДА СЕ ПРЕВЪРНЕ В ДОСТАВЧИК НА РУСКА ГАЗ ЗА ЕВРОПА ПЪТНИЦИ СТЕ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА

Вчера 30.11.2018 г. в Народното събрание се извърши грандиозно национално предателство. На практика подарихме част от територията си на Русия, за да прекарва през нея газа от Турски поток, да го продава и да печели, а за нас - само огромни разходи плюс държавни гаранции за тези огромни разходи. С нищожни годишни приходи, така че и за 20 години да не можем да покрием разходите и да излезем на печалба. Обявените разходи са 2.8 милиарда лева, на на всички е добре известно и никога руснаците не са изграждали проект без поне да удвоят разходите поради некадърност, изостанали технологии и корупционна възглавница. Отделно от това е неодобрението, което ще породи България в европейската общност като ставаме бухалката в ръцете на Путин за притискане и изнудване на Украйна. Освен това с приетия на 30.11.2018 г. уникално предателски документ на практика сме опростили на Русия обезщетението от 1.2 милиарда долара, което щеше да ни дължи за това, че самоволно и нагло прекратява договора, валиден до 2030 година, който предвижда по Трансбалканския газопоровод Русия да транзитира през България газ и да ни заплаща транзитни такси. Договорът предвижда да ни изплати това обезщетение, ако наруши договора. Е, на 30.11.2018 г. с акта на НС сме опростили обезщетението на Русия. От моя и вашия джоб за секунди изхвърчаха едни 1.2 милиарда долара - подарък на Русия. Без всякакво основание!!!!. Ами аз НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН!!! НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧУВАТЕ ЛИ ДЕПУТАТИ-РУСКИ СЛУГИ !!! Отделно от това сме се съгласили да си блокираме тръбите само с руски газ и да не допускаме пристигащия вече азерски газ!!! Завинаги се лишаваме от реална диверсификация и от по-ниски цени. И най-важно, всички тези безгръбначни и безобразни отстъпки от българския интерес в полза на Русия са направени БЕЗ ДА Е БИЛО НЕОБХОДИМО. Защото Русия в случая е зависела от нас. Тя не е имала никаква друга възможност да прокара газа от Турция за Европа, освен през България. НИКАКВА ДРУГА ВЪЗМОЖНОСТ!! Сега сме били в позиция ние да поставяме условия, вместо това нашите ръководители тотално са предали нашия интерес и от нашия джоб са подарили на Русия десетки милиарди от разликата в цената за следващите години. Затова нашите майки и бащи ще си броят тъжно стотинките пред витрините на магазина, затова ще сме бедни и удобна плячка в мутрата на хищника Русия. Заради всички партии, които в Парламента с готовност приеха тези предателски точки. Само Валери Симеонов май беше против или поне попита "Какъв точно ни е интереса да гласуваме за това?". Тъжен ден. Голям позор

243Win

Всичко (почти) е така. А простия народец цъка ли цъка минуси, и после реве, че е беден. Еми беден ще е - парите отиват в Москва, а за пенсии: един голям кЯр!

Спокойно малоумници. Газта ще минава през Гърция.

Е как ще я строи тая инфраструктура, на коя земя, на тая на баща ти или на боко на майка му, спрете с грабежа щото е ясно че от лакомия ще разпродадете държавата по най хайдушкия начин, без да имате право, според вас всичко е ваше и щом сте на власт и можете да си правите каквото си искате. Нали сега като започнете с отчуждаване деактуване, се гласите всичко без пари да приберете, за сметка на тлъсти комисионни и поръчки за фирмите си, затова оглавяваме всички негативни класации, за каквото се сетите, но рано или късно всичко ще връщате.

Овчаров скептичен, критикува споразумението за ”Турски поток”. Бившият менергиен министър Румен Овчаров е скептичен относно случването на ”Турски поток” и критикува редактирането на Енергийната стратегия преди да е подписан какъвто и да било документ по проекта. "За да се радваме, трябва да бъде документирано по съответния начин, а то ще бъде документирано след завършването на третата фаза на маркетингово проучване. То още не е станало. Така че, ние всички с вас участваме в една проста пиар акция за спасяване рейтинга на премиера", каза още Овчаров пред столични медии. По думите му руснаците и българите работят по този въпрос не от вчера. Според него няма логика да бързаме с промяна в Енергийната стратегия преди да е приключило маркетинговото проучване. "Нека вместо да казва Газпром, че ще резервира капацитет, да го резервира. И тогава ние ще построим тръбата", а не обратното, критикува енергетикът от БСП. "Поне от това, което до момента имаме, като документи, аз не виждам необратимост в процеса. Ние имаме желание от наша и от руска страна, най-вероятно и от страна на Сърбия и Унгария, но това не е завършил процес, за да ангажираме НС да приема стратегия и да стартира процедура за провеждане на обществени поръчки", категоричен е Румен Овчаров.

Газпром добива газ и в Румъния... тъй че това дето са заявили че искат да го прекарват по бъдещите тръби може и да не е от Турски поток а проформа изпълнение на договора за доставка до България който още не е изтекъл;)

имам въпрос- значи ако внесеме да речем от някъде газ,да речем от Русия, и го ползваме за отопление- демек горим го - трябва ли да плащаме и за тоя газ пари за парникови газове и емисии ???

Г-жо Петкова, Липсава ви съществена част от възпитаниято. Толкова ли нямате доблест да кажете: аз съм един обикновен счтоодител,нищо не разбирам от енергетика и напускам МИНИстерскияпоството.Не искам да ставам за посмешище ! Но, Вие сте нискостеблена и нямате този манталитет !

Joko , МНОГО си неграмотен ! Научи се да пишеш правилно първо , а после да даваш оценки и препоръки !

Булекзит, вън от шибания ЕС, който ни експлоатира безмилостно. Хем ни затяориха 2 блока на АЕЦ, хем ни глобяват за ТЕЦ.

Хем ни дават няколко милиарда , дето Бат' Вальо и разни други руски мафиоти ги крадат !

Качил си се на грешния влак. Кинтите от ЕС ги краде единствено ОПГ герб, и друг няма достъп до тях!

.. пожарникарче продължава да ръси глупост и тази тръба може да ни подмине

"емисиите" могат да се купуват и продават, американците са прави, че споразуменията за опазване на околната среда са пълен ташак....

Що се разсейвате! Последна дума за газа има Тръмп. Mного е нервиращо.

Потокът на Бойко се оказа чучурче.

На служинажа в Здунайская и случайници станали министри бързат да си сложат наколенките. Позор!

През крив макарон ще е "български поток" ако не се съгласи със ценоразписа на турция..

Ало, министърке - природният газ е от м.р., така че не е ГАЗТА.

ти ГАЗЪТ ли искаш да бъде...

Сега ГРОБ търчи да събира трохите, паднали от масата след като сами изхвърлиха цялата баница, която ни даваха в ръцете, ама е късно, тъжно и жялко!

Орешарски бе дебил

Последен Хъбов имаше възможност, но отказа на Газпром! Слаба памет!

Тъкмо БСП отхвърлиха южен поток , а не ГЕРБ! Не се опитвай да манипулираш !

Кога Путин реши да мине през Турция вместо през България? Кое правителство беше тогава на власт? Кой се биеше в гърдите на ставане и лягане, че е прекратил руските стратегически проекти в БГ??? Май, май и ти имаш много къса памет??

Покрай заглавието зачетох дали наистина Теменужка Петкова употребява "газта". Никъде не го употрябава в женски род, та е явно плод на редакторска интелигентност. Газта е оная газ за газени лампи, а това, което няма да ни заобиколи е природен газ.

Ние така ги изработихме, ама те искат ли та искат да НИ построят газопроводи... По друга информация "Газпром" си решава нещата, като достави газ на границата с ЕС. После ние да си строим каквито искаме газопроводи и за транспортиране на какъвто си искаме газ, ако азерски, ако ще китайски... Те да не са луди да строят газопроводи за транспортиране на чужд газ!