Първият китайски товарен влак пристига в Белград след едномесечно пътуване

Докара над 500 тона оборудване за строителството на бърза жп линия от сръбската столица до Будапеща

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре би било журналистките да изучават география, за да не заблуждават неволно (или поради незнание ) читатлите.

10000 / 30 / 24 = 14 km/h :O Стрела!

тия пак искат да ни заобиколят, нали бяхме центъра на планетата

Благодарение на мъдрата държавна политика пак успяхме да ги накараме да ни заобиколят.

Ние имаме магистрали криви като салата. И изкопаха тунела на красно село (30метра) само за 5години !!!

Средна скорост 15 км/час?

Един усмихнат китаец няма на тая снимка.... След Сибир, Сърбия ще е втората територия дето китайците си пазаруват на безценица...

За България остана отсечката, духа и технологията от "Ориент експрес".

Пак заобиколиха Бибитку, ши стани като с Южен поток и ши му забият един Турски.

търсената дума в кръстословицата е Русия. Русия - Сърбия - Китай.

А у нас щото сме развита европейска държава, членка на ЕС и НАТО с Боко начело ще има супербързи влакове, когато хората в "санкционните" и комунистически държави вече ще се телепортират. Слава на ГЕРБ! СЛАВА на дебилния народ, който го избира.!

Браво

София - Варна е 8 часа

Ако въпросния влак от статията го пуснат София - Варна, ще го вземе за 33 часа. Та 4 пъти по-малко май не е чак толкова зле.

и сърбите ползват латински букви като Украинците , ползват J.....

А, къде е България?

Тия 500 тона натоварени в петнайсетина стандартни контейнера качени на контейнеровоз щяха да пристигнат два пъти по-бързо, и десет пъти по-евтино.

Явно никога не си се занимавал с транспорт и спедиция. По море: 40 дена много оптимистичен вариант, 60 дена - реалистичен. И то до дълбоководно пристанище - Солун или Констанца. Ако гърците стачкуват, умножавай по 2.

А през турция и българия ще е за 14 дни същото упражнение Пътя е наполовина и не случайно се казва пътя на коприната Под Босфора вече има жп тунел който е точно за тази цел.......

точно Турция и България ?!? Както сам виждаш, китайците имат повече акъл от теб - да предпочетат разнебитена от укрофашисти държава, и една друга дето била съсипана от санкции, пред тези острови на стабилност. Кажи ми сега, от безспорния авторитет на твоята силна, могъща, междузвездна икономика, развиваща се в едни все по-стабилни и демократични условия, защо реално най-силната икономика на планетата е направила този избор? Май има нещо общо с краварските тафтаци навсякъде по другия път? Особено в островите на стабилност, които дори местното население преценява като толкова стабилни, че за 30 години 1/3 от него отиде някъде другаде, та в тия острови краварските еманации сякаш не допускат нищо смислено и реално полезно.

А до Турция как ще стиге? С камили през Пакистан и Афганистан? А през Ирак с танкове?

Наобратно какво ще кара? Китайските комунисти пускат пипала навсякъде ама обикновените труженици явно умират из Европа в камиони ковчези търсещи по-добър живот...

E, как каво? Не виждаш ли китайците са с каски произведени в Обединеното кралство-)

На снимката има само един жив китаец. Другите са холограми. Голяма разлика няма