Отворили са едва 20% от хотелите по Северното Черноморие: чакат спасение от руснаците

1 милион анулирани пътувания на българи в чужбина отчита МТ. Държавата и бизнесът заедно ще пишат екшън план за излизане от кризата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

чакайте... руснаци...

извод от статията - Северното Черноморие чакат спасение от руснаците през зимата - те обичат да се къпят в ледени води. За целта намалихме ДДС на поркането.

Я КОЛКО ПАРАЗИТА: опитах се да изведа по набиващите се на очи -търговски аташета в ключови туристически дестинации -Министерството и -Консултативният съвет към министъра на туризма -екшън план -рекламната стратегия -Анализите -дигиталните технологии и в частност на социалните мрежи -Изпълнителният директор на Националния борд по туризъм -Национален маркетингов план -международни експерти -председател на Съюза на хотелиерите в Златни пясъци Горе долу на един заблудил се турист по една куха структура с включени - борд, председател, Изпълнителен директор и др. неизвестен брой паразита а инак целият бълвоч звучи като комсомолско упражнение по слово блудство с основна тема туризЪмЪ у нас го открихме днес, ще започне, след като ни дадат министерските, бордските, председателските, и директорски заплати.

Абе идиоти, стига с тези русняци, не можете да ги забравите, за това, че ни окупираха, изебаха и жените и дъщерите ни, а после и всички останали, изтрепаха интелигенцията, отдалечиха ни от цивилизацията, ограбиха ни и в замяна им вдигнахме паметници...

Тичай на Козяк да обновиш опорките. Тези вече не работят,хората им се смаят и господарите ти от Козяк измислиха нови. Тичай да не ти спрат центовете. Че и вече в БГ не ви щат ще трябва да ходиш в Италия на магистралата да заработваш с дъртия си маясъл гз.

Тази година ще е смъртоносна за мутрите и в политиката и в бизнеса, тулупите хотелиери, кръчмари, сутеньори ще фалират.

за съжаление няма да фалират всички, все ще останат някои от тия мизерници, а и тези да фалират други ще дойдат, единственият вариант е да спрат хората да им ходят по долнопробните дупки и да финансират простотията, арогнатността и мошеничеството им, тази култура да се виси по заведения е много зле и трябва да се премахне, дано хората да разберат че за тези мутри те са просто едни балъци, от които те искат само парите и нямат грам уважение и желание клиентът да се чувства добре

Да чакат! Дано поне още 10 години да чакат, след което да вземат да събарят бетона като в Испания!

А какви смотаняци има по-фолу - чакали спасение от руснаците. Ще дойде ама на кукуво лято. С тоя техния велик малоформатен лидер освен фалит друго не ги чака.

Поредните калинки - щели да създават методология как да обявяват болните. Абе хора, то си има, международно призната... Броят ги на милион население - новозаразени и починали, ама как беше - чукчата бил писател, не читател...

Точка на темата"Българите не ходели на Черноморието".Нищо общо с реалноста! Като човек,работещ над 30 години в тази сфера мога само да бъда благодарен!!Сигурен съм,че са благодарни и хиляди колеги,които в началото на юни нямахме нито надежда,нито представа как ще живеем без работа и средства за живот.Туризмът,това не са само мутрите,а проблемите му засягат всички.

Защото турзмът вече е само бачкане. И за собственици, и за управители, и за персонала. А мутрата иска лесни и бързи пари. Такива пари в туризма вече няма. Имаше едно време, когато местата за настаняване бяха около петдесет пъти по-малко. И дори за квартира в Стария град на Созопол нямаше шанс, ако не си предплатил поне два месеца по-рано. За 2000 г. иде реч.

Дрън.дрън,айде стига с тая досадна тема за мутрите. В 21 век сме,милиони българи ходят по света -работят,учат се от по-добрите,трупат опит,някои се връщат тук и работят или инвестират. Всичко се променя. И е смешно някой ,посетил две лета гръцки остров за по една седмица ,където са го обслужвали ако не българи,то албанци или румънци непрекъснато да плюе всичко у нас и да поучава.Безспорно има и много по-добри от нас,но в България този бранш има много дълъг опит ,подготвени кадри и твърде сериозен принос в БВП на държавата.

Туризмът винаги Е и ЩЕ бъде само"бачкане" ,ти каква представа имаш?.Клиентът ти плаща,за да го обслужваш и то не според нашия Кодекс на труда.Ти си СЛУГАТА и ако не можеш да го понесеш,просто не се захващаш с тая работа.Какви мутри,какви пет лева,клиентът е този,който ти дава парите.А ние тук все още сме далеч от истинско голямото бачкане.Я постажувай малко в Маями,например или на някой круизен кораб и си свери часовника .

За два-три дена може да започне работа само паркингът пред хотела. Законното търсене, избиране и назначаване на персонал отнема ПОНЕ един месец. Минималният срок на срочния трудов договор е три месеца! Паралелно има бумащина свързана с абсЕлютно всички министерства, служби, службички, агенции и агенцийки, която също отнема месец, за да се изготви, входира и т.н. Това без да броим мерките за COVID 19.

В Приморско са 80% отворени. Защо на север са толкова малко отворени незнам. Созопол,Китен и Приморско е пълно по плажовете и не само за уикенда.

Не са само хотелите. Целият народ чака спасение от руснаците. За пореден път.

Пак чакаме помощ от братушките. Истината е, че много дължим на руснаците и не трябва да предаваме приятелите си. И заветът на леля Ванга е да сме заедно с Русия и НИКОГА против нея. Дано ни освободи отново.

"..... чакат спасение" само големите хотели,ние по-малките работим на пълни обороти и влизаме в август с напълно продадени легла. Естествено,никой не го очакваше ,но е факт и на север и на юг.А и става все по-очевидно ,че пандемията постепенно променя туризма като цяло,защото в момента предпочитанията на хората не само у нас ,а и по света са към места с по-малко струпване на хора.

"Северното Черноморие: чакат спасение от руснаците" Мутафчийски: да не чакат.

Не знам за Златните, но на Слънчака-Бетономорието е гз до гз на плажа. Днес се върнахме от там, за първи път виждам толкова навалица по плажовете. Надявахме се, че ще е по-спокойно от другите години и се оказа точно обратното. Чадърите и шезлонгите са ги направили по 4 лева и куцо, кьораво и сакато се е метнало на шезлонги под чадъри. Безплатните зони са доста празни, но на платените е ужас и навалица.

Браво! Това е хубава новина. Тъкмо хотелиерите да не тежат на бюджета и да не реват вече за помощи.

Абе не ходете на Слънчака,бе хора! Хем не ви харесва че е "гз до гз",хем не го пропускате и все за него страдате стане ли дума за Черноморието. Защо никой не се оплаква от "Ривиера",например(не френската,а комплекса преди Златните? Ами перфектно е. От памтивека софиянци си ходят само на юг и затова дори не се пише и коментира какви прекрасни малки места за отдих се появиха на север покрай румънското нашествие.Но за да се развиват,нали някой трябва да оставя пари в тях. Защото по другия начин го правят само мутрите,нали?

......е премахване на бетоновите крепости от крайбрежието. Кой е луд да се навре в бетонова казарма със 100 заразени вътре????

Как ще спасят сезона като са затворени хотелите ?

За съжаление от 20 години се очакваше това да се случи на златните и дружба. От както Иван Костов хариза тези курорти на червени другари и мутроподобни. И аз не виждам това нещо да се оправи с тези хора. Трябват фалити и да дойдат читави собственици. Пък руснаците ако могат ще си оправят камчия, техния курорт. Той бучи празен 100% а наоколо къмпингите и бунгалата са пълни с живот, както и плажа.

Гранда на Дружба беше собственост на Мултигруп преди Костов.

Сега е по гадно. Тимажии построиха наистина чуден аква център, но бая си е скъпичко, за тези които имат наистина нужда от тази вода. Добре, че за мен не е скъпо. Постоиха огромни хотели и сега двамата от тим си строят вили там където беше едно време ресторант Черноморец.

Хал хабер си нямаш,затова не пиши глупости. Курорта "Дружба"(сега "Св. Константин и Елена") и в момента е най-хубавия бг комплекс,с огромен естествен парк какъвто няма нито един друг български курорт.Изключение са само Камчия и Шкорпиловци.Минус и преди 90-та година и сега е сравнително малката плажна ивица. Изобщо не може да бъде сравняван с безумията по южното черноморие.

Ще имаш да взимаш - Дружба и хубав курорт - оксиморон. А водата - само се топиш и после с дни не излизаш от тоалетната. Мерси, оставям го на руснаците , те били по- калени от нас.

Въпрос на вкус казало кучето и се облизало......... Тези огромните бастиони дето ги строят не ги ли виждаш? Като Чинка например. Гранда и Жулио Кюри приличат на гостилници сравнение с мастодонтите на тимажии. и като се напълнят с руснаци и германци... ще стане по ужасно и от слънчака. Сега дружба е строителна площадка.

Туризъм ще има като спре ковид лудостта а това няма да е скоро.

Който е луд да синстои вкъщи. На мен на северно черноморие ми е по-добре. Наздраве!

И на мен. Ха наздраве.

30 години демократизъм ! И к'во ??? Ако не са Руснаците ПАК умираме прави ! Напук на всички приказки за западни инвестиции , оказа се , че най-големият ни инвеститор се оказаха обикновените Руснаци , които КУПУВАТ имоти у нас ! А сега попитайте КОЙ е най-големият работодател и КОЙ плаща най-много данъци у нас ? Амиииии ... това е Руската нефтена компания ЛУКОЙЛ ! И тук разбира се , трябва да кажем за едно съвсем случайно съвпадение : Откакто Борисов заговори за Държавни бензиностанции ( които трябваше да ползват новоНАЦИОНАЛИЗИРАНИТЕ петролни складове на Лукойл България ) Стана какво ??? Някой сеща ли се ??? Имииииии ... ъъъъъъъ .... излязоха едни снимки и едни записи , след които приказките за болшевишката национализация на Руската компания ТУТАКСИ СЕКНАХА ! Изчезнаха яко дим ! Чиста случайност , разбира се ...

Руснакът е проблем и като инвеститор и като турист - шумен, прост и безцеремонен! Няма обшо с културата в България от царско време пък и след това. Не ни трябват руснаци и продажбата на Нефтохим беше грешка. Записите е ясни че идват от руски шпиони и марионетки като Златев, който културно изхвърлиха.

Сори пич , ама НЕ Руснаците ни копаят златото за БЕЗ ПАРИ вече 20 години ...

"шумен, прост и безцеремонен!" ??? май ги бъргаш с англичаните, които идват единствено и само да пият евтиния ни алкохол и да драйфат наляво-надясно. Руснаците, които идват в БГ са в повечето случаи семейства и изобщо не се вписват в квалификациите ти.

В момента съм на северно черноморие и е ФРАШКАНО С НАРОД! Какви ги дрънка тая? Може би 20% от мутрохотелите, но за тях няма да се притеснявам. Няма никакви места по кръчмите , плажа е пълен, какво искат тия? То малко и спокойствие трябва! Руснаците са нагли туристи и само развалят туризма. Проблемът е в Бойко понеже за да открадне 13тте милиарда евра тестваше по 6000 души на ден! А мутробетонът е за разбиване така че ще е чудесно ако фалира. Тези, които не фалират са за данъчна ревизия. Явно перат пари.

Браво! Северното черноморие не е само златните, дружба и албена. Има и Балчик, Каварна, Шабла, Дуранкулак с известни условности и Шкорпиловци.

Аз на мутробетони никога не съм ходил освен на тиймбилдинг :)

Само пълниш гушите на мутри.

В момента със семейството ми приключваме почивката си на Камчия в малък частен комплекс от бунгала и съм сигурен,че "не пълним гушите на мутрите"И съм адски удовлетворен ,че по някакъв начин имам скромен принос в бизнеса на хората ,които ни обслужваха. А те не пропускат да благодарят на всички!!

Е нали предишната министърка отложи сезона с 6 месеца.

Карам мои приятели и роднини да отидем на българските морски курорти, но не искат да пълнят гушите на мафията.

Карай ги на малки вили или при някоя баба. Няма да напълниш гушата на никой.

Ние сме няколко семейства с деца, около 15-20 човека ще бъдем, няма как при някоя баба да останем.

Мафията е в големите курорти. Тя на "дребно" не играе.

Ужас,вие сте кошмара на всеки почиващ - 15-20 гърла реват и се надприказват,пият,ядат до среднощ.Горко им на съседите ви,които ще имат шанса да поспят в ранни зори.Вие сте за някой див плаж на палатки.

Скъпи приятели, чета и не мога да повярвам, колко хора тук не са виждали море освен по телевизията и коментирот. Голяма част от българите не са открили северното черноморие. От Варна съм и за съжаление това касае и мен. Меналата седмица ходих в Тюленово. Всички хотели са пълни там естествено и много румънци, на Шабленската тузла е като мравуняк, селски курорт но хора много. Ходих и на Шкорпиловци. Не ми допадна много, защото имаше диво плажуване. Сега селяните оградили и те бутат върху дюните и ти вземат 5 лв паркинг. Няма кой нищо да им каже.И там е пълно та пълно. Така че северните плажове не са само златните, дружба и албена.

Не ни трябват шопи във Варна.

А бе, ЧОВЕК! Според твоята умна мисъл, само шопи ли ходят във Варна????

Айде още малко се напъни да прочетеш де, става въпрос за хотели а не за плажове.

А понанъни се малко, и отиди да видиш какви хотели има там, особено на шкорпиловци. Не бъди чукча. Първо се информирай после коментирай.

Да разбираме, че обикаляш хотелите за да провериш какъв процент от стаите са заети, защото това че има хора на плажа не означава, че хотела е пълен? Ако е така се извинявам и те призовавам да просветлиш съответната министърка, явно някой я заблуждава.

Това ми е живота Жик Так. Пенсионер човек обикаля плажовете, за теб ще ти кажа една тайна. Най хубав е плажа на Кабакум, хубав едър пясък и бистро море. Хотелите на ален мак са на един лефт разстояние., а и още сумати и нови хатели направиха. За всяка ръка хора. Ела на Кабакум да видиш какъв кеф е. Два шезлонга и чадър 6 лева общо. Но има и голяма свободна зона. Не далеч от теб ще плажува Марешки.

Хайде стига с тези руснаци. никога не са били определящи. Даже поляците са повече. На тъпата николинка лафовете.

преди да пишеш лъжи

Тия трябва да са от на Марияна Винкелова лафовете, но коя е по-тъпа е въпрос с повишена трудност.

Не е вярно. По брой пътници до Варна и Бургас през 2019 г. Русия бе на второ място като дестинация след Германия. А като казваме Германия трябва да имаме предвид и от там какви хора идват като знаем колко руснаци живеят там постоянно. Така че айде да си гледаме интереса и да не плюем в кладенеца, от който очекваме да пием вода. Турция и Великобритания вече отвориха за руснаци. Ние ли ще бъдем по-католици от папата?

Пак бе, пак чакали руснаците да ги спасят... моля ти се... Абе дайте да им го дадем на концесия това северно черноморие и да се свърши с тая мъка на тези пишман "биснесмени" и "предприемачи" бе!

Как се очаква човек с нормална заплата да ходи по почивки? Аз съм учителка по математика, заплатата ми е 1000лв., имам две деца. А сега отворете офертите и ми сметнете за колко дни на морето ще ми стигне заплатата и дали мога да си платя тока, като се върнем?!

7 дни BB за вас и 2-те ви деца над Шабла ще ви струва 600лв. Нощувка в самостоятелни бунгала със закуска и вечеря.

Къде е това?

А за частни уроци по колко взимаш за 40 мин. на дете, при положение че са две/три деца едновременно?

Щом си учителка с 1000 лв. заплата отиваш на палатка в някое село. Само кифли - държанки обикалят скъпите хотели.

Щом българите не щат на черноморието, защо не го шитнем на руснаците, те да се мъчат на него? Само един референдум трябва, като този за Крим, и край на проблемите! Руснаците ще го вземат, а ние ще ходим в Гърция и Турция!

Няма ли да е по-добре да шитнем "хотелиерите", барабар с боко и свитата му на руснаците, пробно, да видим дали няма да се напълни българското черноморие с българи?

Резняците, чиито нац.панталоани се наричат потури, се надяват на рлуснаците ????

Все на руснаците ли ще се надяваме?

А, няма вече 9-ти септември - свърши, а догодина на 4-ти юли ще са отворили само 2%!!!

Отворили са едва 20% от хотелите по Северното Черноморие: чакат спасение от руснаците.Толкова мнага ???????????

Русомразците са башибозука на Англията и Францията, заради които 500 г. бяхме под Турско. Те продадоха България и докато ги има ще сме зле.

устата ти е пълна с руски лайна

устата ти е пълна с циганска сперма боклуко продажен

велик човек турците му предлагали валия на Одрин, но ние българите го убихме

аааа! и дано руският на министърката да е по-добър от английският, че ще я втасаме...

Помните ли статията на ДИР.БГ от преди десетина дни - че Гърция била затворила всичките си гранични пунктове и не пропускала никого!!!! Оказа се пълна ЛЪЖА. Пунктът Кулата - Промахон не е бил и няма да бъде затварян. Вчера влязохме в Гърция от там, имаше точно 5 коли пред нас и минахме за няколко минути. Единствено ни провериха QR Кода за корона тест. Лъжливи медии, искат да ходим в хотелите на мутрите на Бетономирието!!

повечето хора пътуват уикенда или в петък/понеделник.

По мои наблюдения, точно събота и неделя е най-големият гъчканяк, ама щом казваш...

Тапън-рче,ти явно си много горд от факта,че си "надхитрил"всички като си заминал за Гърция........Ужасно е човек да съзнава стабилноста на нечия ограниченост.

...чакали спасение от руснаците...! Браво бе, как така? Нали ги мразим тея руснаци, нали не ги искаме тук, ама пак чакаме спасение от тях, за пореден път!... Ето за това, никой, никъде не ни уважава!

по Черноморието не заслужават нищо друго освен пренебрежение и фалит. Ясно е, че те обаче няма да фалират, щото официалния бизнес им е перачница на едни други бизнеси. Целият ни туризъм е една перачница, с малки изключения.

Аз имам два хотела, но никога не съм прал пари :-)

има и обикновени честни хора по морето, както и навсякъде в България. За мутрите питайте главанака-премиер и слуга на много господари, най-последните от които са Доган и Пеевски. А иначе - АЙДЕ друсофобите, канете американците да дойдат да запълнят празните хотели! Искам да кажа нещо исконно, но неосъзнато от примати -- важно за дадена държава е локацията и историческата и културна принадлежност.

Точно северното черноморие за нищо не ства. Капан за малоумници, със супер завишени цени и ниско качество. Изобщо не ме интересуват.

Както си го описал точно да южното шопендерско лайноморие става дума. На север са луксозните курорти за нормални хора. Особено Албена -доказано най-добрия БГ курорт.

успех с планинският и еко-туризма през лятото... след като се постараха да съсипят всичкото "еко".

Да го духат и те и руснаците. :)))

и ти също....

Когато закъсаме, винаги се надяваме да ни спасят руснаците. Така и става

Никога не са ни спасявали тия крадци бе. Дошли са тука да завладяват територии и за излаз на Средиземно море. Боли ги за нас. А колко са ни забивали и крали през вековете, не е истина.

те така ще ни помогнат, че сега ще изкупят всичките хотели по морето. един ден ще лижеш руски задник и ще се чудиш "как стигнах до тук?" Ако не ти - децата ти.

Има една хубава новина за теб. Във Варна повече от 3 години, руснаците разпродават и се ядосват, че продават на загуба. Да ви кажа, няма да павярвате докато не се убедих лично. Изкупуват германците. Това е наистина добра новина, не за друго, а за това, че германците не са авантюристи и купуват там където е сигурно.

са кой както си ги интерпретира. За мен факт е, че руснаците връщат всички народи назад - справка целия бивш източен блок, кавказките републики, републиките в изтока и т.н. Разликата със запада и далечния изток (Китай, Япония, Южна Корея) е драстична.

и хазартният бизнес е в колапс, хора помагайте и всички на протеста!

На Шиши и мама му Тотото си върви с пълна сила.

Ще си гоня клиентите, ще ги обиждам, ще ги унижавам. Когато дойде времето те да ми спасят бизнеса, ще продължавам в същия дух. И после ще ходя да се оплаквам на арменския поп.

Kak da ima turisti kato otmeniha karantinata za pristigashtite ot UK na 16/07.

Стройте още, мутри нещастни. И после ревете държавата с парите на данъкоплатците да ви спасява...

сега на протеста и те лаят, било им тежко, нямали клиенти, правителството да им помогне!

Не знам колко са отворили, но съм на почивка в момента и на плажа в фраш.

Да ако са ниски цените и българите ще ходят на море, но с тези пинсии и заплати не

Не е заради цените, Янчеее! Друга е причината, иначе нямаше масово да се ходи в Гърция. Нали не мислиш, че там е по-евтино?... За толкова години, не се научихме, как се прави туризъм и какво привлича клиентите!

Имидж се гради с години.Нашият за съжаление си е отишъл преди Ковид - 19.Алчността и ниското качество което се предлага, бетоните и концесиите убиха туризма.С години мамят държавата, сега ние- обикновените хора ще ги спасяваме.Това е нагло!!!

Точно Така!!

Некой не ги ще блядовете

Нека останат празни през целият сезон! За "стандарта"и обслужването което предлагат- друго не заслужават!