17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тия олигофрени ли са, идиоти ли са .... Уж да стоим на дистанция, а пък в магазините трябвало по-нагъстичко така .... ДЕбПМ на всичките

А моловити ше ги отварат ли?

т.е. 300 кв. м. от мола ще бачкат?!

То по тази логика, класните стаи са ~35m2, та какъв е проблема учениците да си ходят на училище?

Що за глупост!? Значи имаме магазин с площ 1300 кв. м. и за да намалим контактите между хората ги затваряме да "циркулират" само в 300 кв. м? Не правим ли точно обратното на това, което искаме по този начин?

Това е подобно на секс през дупка в одеялото.

Абсолютни идиоти са нашите управляващи. Може ли в пика на пандемията да клекнат на няколко вериги. Явно добре са "захлебени"!

Тези вече дори не можем да ги наричаме идиоти! Потресаващи малоумници! Хора, време е за бунт и сопи! Тея плазмодии по друг начин няма да си тръгнат!

Обърнаха палачинката да не забравяме че другата седмица са изборите и рейтинга трябва да расте нагоре

Не само, че идват избори, но явно някои са добре захлебени.

300 кв.м. !!! ??? ЗНАЧИ: Клиентите, които са били "разсредоточени" на 1500 кв.м. напр. преди заповедта, ги свиват в площ 300 кв. м. ... СТРАХОТНО! То е същото като онази заповед предната пролет да не се ходи в планината, щото било много опасно от зараза, а да се седи в къщи (сите да си кихат в една стая)

С това се ограничава броя на посетителите, които са влезнали, при спазване на безопасните разстояния. "Свиването" е във вашите представи, но не сте съобразили, че безопасните разстояния си остават непроменени и не намаляват!

Ти кога си виждал повече от 80 клиента в Техно-тата? Евентуално по Коледа, 8 март и други по-"подаръчни" празници може и да се случи, но когато аз съм ходила е имало по не повече от 10-20 души. В магазините за дрехи може и да е малко по-различно, но по-добрия вариант е, както беше в началото, да се следи потокът от хора и да не се пускат по повече от х души, отколкото да ограничават площта, защото тези дистанции така или иначе не се спазват и никой клиент няма да тръгне да брои на входа на магазина "Я да видя аз сега дали има прекалено много хора или може да вляза", а направо ще влезе без значение дали работят 200 или 400 кв.м. Абсолютно глупост е. Или спираш хората да влизат изобщо (за да не влезе евентуално някой болен) или пускаш целия магазин. Иначе пак е половинчата мярка. И аз не разбрах, болните ли са намалели, пикът ли е преминал, та разхлабваме мерките?

Arcadium

И какво стана накрая, ресторанти, кафенета и фитнеси, само те ядат бахура. Другите са си екстра. Пълни некадърници.

Ресторантите могат да продават храна за вкъщи. Фитнесите могат да организират виртуални тренировки. А пък и все пак всеки си поема последствията на професията, няма как. Здравето е на първо место.

ХА ХА ХА ВИРТУАЛНА ТРЕНИРОВКА.....АМИ ЩО ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ НЕ МОГАТ ЛИ ДА ПРОДАВАТ ОН-ЛАЙН.ОБЩИНСКИТЕ,ДЪРЖАВНИТЕ И ПАРТИЙНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ ДРУГА ПЕСЕН ЩЕ ЗАПЕЕТЕ КАТО ВКАРАТ ДИГИТАЛНОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПОД ДИКТОВКАТА НА ЕК И МВФ.И БЕЗ ТОВА СТЕ ТВЪРДЕ МНОГО....

значи ковида не заразява в държавни и общински учреждения,където масово се стои без маски,трупат се опашки от хора и е пълна мизерия...

Да де,ама не всички заведения са тип кръчма,поради което храната,която се предлага в тях, не става за разнос (паста,суши,разни завъртяни многокомпонентни блюда). А и щом фитнесите могат да правят виртуални тренировки,не виждам защо и нехранителните магазини да не продават онлайн. И тук става въпрос за логика в мерките,а не всеки да си носи последствията за избора на професия. Защото наистина няма логика заведенията да не могат да работят при същите тези мерки,които са за нехранителните. Да не говорим, че в един магазин за дрехи няма как да се дезинфекцира,за разлика от ресторанта.

Подарък от именника да не се забравя

Това да обособяват 300 кв. м. е излишно. Дали са 300 или 500 каква е разликата? Даже на 300 е по-лошо, защото е по-тясно.

на 300 кв. м да влизат по-малко хора, спазвайки се задължителните безопасни разстояния, които си остават непроменени.

Т.е. магазините на чичо, вуйчо и зетко- или Джъмбо, Икеа, и т.н. , който не го е изкарал вируса- моля заповядайте там- безплатно е, като ваксините. А молове, фитнеси и ресторанти, където има 5 човека на кръст, неможе! Браво Седларов, браво! Акъл място не намира

какво ще оторите, тулупи>

В Тюбинген супер .. всичко работи правиш си антиген тест(безплатно от общината) дават ти дневен билет и кеф ти ресторант кеф ти магазин, фризьор и т. Н.

Не ходете в магазините и толкоз!Тука си пишем само и после хоп - хайде до молчето или техното

В Гърция го измислиха отдавна..има номера до входа необходимия брой..като свършат чакаш ..при плащане го даваш на касата и така .. много просто ама кой да се сети

Отвори, затвори, отвори, затвори и станало течение

То беше ясно,че така ще стане. Затвориха ги само заради рестьорантьорите защото те искаха да се затвори всичко,за да не се вдига шум и след колко дни ги отварят пак? 4. Правят ни на овце вече,в Бургас затягат мерките ,а отварят големите магазини.....

Умницииии....кое е по-добре?! 20 човека на 300 м2 или на по-голяма площ?! Нещо не ви схващам логиката

Площта тук ограничава броя на посетителите, които влизат, защото безопасното разстояние м/у тях си остава същото.

Ако изтрайваме всички тези ш...ни некадърници "там горе" само за да им гледаме сеира и дивните простотии, донякъде бих могъл да разбера сегашното меко казано абсурдно положение е Родината ни, макар че то по-скоро прилича на нискобюджетно фентъзи от рода на турските "Междузвездни войни"... Но когато всичко това е гарнирано с колосални кражби, заробващи нови и нови заеми (потъващи, както обикновено "в пясъка", т.е. в двобовете и в "шкафтетата" им), дебелашка наглост и лъжи.... ... е ми НЕ СТАВА! Всеки от нас има още десетина дни да направи своя личен избор...

Ако изтрайваме всички тези ш...ни некадърници "там горе" само за да им гледаме сеира и дивните простотии, донякъде бих могъл да разбера сегашното меко казано абсурдно положение е Родината ни, макар че то по-скоро прилича на нискобюджетно фентъзи от рода на турските "Междузвездни войни"... Но когато всичко това е гарнирано с колосални кражби, заробващи нови и нови заеми (потъващи, както обикновено "в пясъка", т.е. в двобовете и в "шкафтетата" им), дебелашка наглост и лъжи.... ... е ми НЕ СТАВА! Всеки от нас има още десетина дни да направи своя личен избор...

Получиха си протеста от технотата. И кво ще сложат лента и половината магазин може да работи. Турбоя яката логика.

Тези технота все пак са на някой,който е някой на някой и не е удачно да се затарят...

Измислих го, как щи са ибем! Мъжка и женска гривна за глезена, Apple, 10 000 волта! активират се взаимно при < 1.5м! Мъжка гривна до мъжка гривна : ток у мозъка те треска! Женска гривна до женска гривна : ток у мозъка те треска! Мъжка до женска: няма проблем и Яко секс! лезбийците да го духат ... статистическа грешка Резултатът: 50% спад на Грипчето 50% възход на раждаемостта

Малоумници. Пишман мерки, с които ще натъпкат повече хора на по-малко площ. Ще се разболеят повече хора, ще умрат повече хора, но ще са отчели дейност, че са отворили нещо и ще се надяват да са останали заблудени овце, които да се вържат на театъра и да гласуват подобаващо. Цирк и хаос за сметка на хиляди починали българи. Срам, срам, срам.

Вярно , че е цирк, но няма как да умрат повече от нормалното. Стига паника вече.

Безопасното разстояние е константа и на малка площ ще се допускат по-малък брой посетители! Срамът си е ваш като ви затруднява една елементарна задача!

Българският модел за управление на кризата, за който говори целия свят! Манипулиране на данни за заразени, болни и починали и налагане на абсолютно нелогични и притиворечиви мерки от различни министри, които си менят решенията през ден. Да изринем боклуците от властта в името на нормалния живот на децата и внуците ни!

Поробени идиоти, които питат къде била логиката...и аз питам, къде е логиката шибано колониализирана идиоти като вас още да ги държат живи....вие сте обида за човешката цивилизация....прости прости, по- прости от бойко

са решили въпроса с един брояч и светофарче на входа - свети зелено, влизаш, свети червено не влизаш. Елементарен начин за контролиране броя на хората в магазина.

Шибай се бе мръсен идиот

Даже мисля да има един човек отвън и да вдига "бяло" флагче или "червено" флагче. Както и да мие ръцете и краката на посетителите.

С червен и зелен пистолет ...тъпаци

Достатъчно е да се дезифенкцира пода след определен брой посетители .като говорим за мерки.това няма как да стане в нашата родина Само отваряй и затваряй..и унищожавай.бизнеси,деца..всичко.

И каква ще е файдата от светофара, ако всички вътре се струпат на щанда с безплатни кифтета и кибапчита?

Цирк,хаос и никаква последователност в действията,с това ще се запомни тоя 3 ти мандат на герб и на човека от жипката! Колкото до отварянето....ами сега отварят ,а утре като нищо може и да затварят.

Страшна глупост... как точно намаляването на площта ще помогне? Като същия брой хора се блъскат на по-малко пространство ли? Това ли можахте да измислите?

Още ли не си Се инжектирал, та да диша ковида отблизо с един мозъчен кръвоизлив в гъза

ще се пускат и по-малко хора. За глупостта е ясно, за сега сте 34!

Малоумнико , какво пречи да се пускат по-малко хора и на по-голяма площ? Да ограничат броя на хората, които могат да влизат, защо ограничават площта? Това и първокласник би могъл да го разбере.

Защо не издадат заповед с изискване колко души максимум може да има на определена площ, а са тръгнали да огрничават само на база площ? Тези задачи са за 4 клас.

Бе не разбрахте ли вече , се че за тях те гои и всичко българско се затваря, а само чуждите приятелски големи вериги до рокфелеровци и килгеноцидовци ще ви прибират и изнасят оарите

Трябваше от самото начало да ограничат и броя на клиентите в големите хипер мсркети.Като навън.Охрана на вратата,температура,ръкавици задължително и дезинфектант.Ама и потребителите трябва да имат елементарно възпитание и отговорност.не да се навират в стоящия отпред и едва ли не да се качват на гърба му.направо съм изумена.

Тогава ще го въведат

Това е УПРАВЛЕНИЕТО-ГЕРБ - хаос, хаос, хаос - а след 4.04 - още 4 години хаос - вие си ги избрахте

Някой да ми обясни логиката. Защо хората трябва да се струпват на 300кв.м при наличие на по-голяма площ в магазина? Няма ли да е по-малко концентриран (разреден) вирусът ако посетителите ползват цялата площ?

да влизат по малко на повече площ, ако не ти се чака се оправяй с кварталния, в нашия най кротко се чкаме и влизаме до 2ма... а и как ще се изместят щандове и витрини, хладилните... не че чак няма кака амае упражнение за малоумни...

Логиката е, че на по-малка площ хората ще са по-нагъсто и ще се заразяват по-лесно, което те всъщност целят, за да обвиняват някой друг за увеличаването на заразените и да затворят всичко за изборите.

На по-малка площ ще влизат /задължително/ по-малко хора, защото безопасното разстояние м/у тях си остава непроменено, което е целта, ако се спазват тия разстояния. За българите едва ли!

Явно в търговските площи до 300м. коронавирусът не вирее! Хахахахаха, пълен смях са тези ГЕРБави калинки!

Че са смешни, смешни са калинките. Но не могат да стъпят и на малкия пръст на обединените опозиционери. Там господ е наливал талант в комичното с големия черпак.

Абсолютно!

Защо все идиоти ни управляват?!

Прочети коментарите и ще видиш, че те са представителна извадка от населението.

Прочетох ги, двама с теб включително!

Ние двамата с теб?

Абе тези идиоти за една седмица 3 пъти отвориха и затвориха ... Всички ли там са вакЦинирани? ... явно има и други странични ефекти ... Когнитивен дисонанс!

Циркът става все по-голям!!!

Правилно решение, мъдро и навременно. Всяко дете знае, че магазините с търговска площ 342 кв.м. прездоставят ма вируса големи възможности за нападение. Какво щяхме да правим без тия кавали?

Няма вирус, бееее! Не позволявайте да ви отнемат шопинга и разходките на закрито, тези последни бастиони на свободата! Ако нещо ви стане счупено, яжте супички от топлите точки. Беееее!

Ами аз вирус не виждам ... Виждам едни затлъстели мозъци с ръце в кафявите точки, които не знаят какво да правят с властта!

Знаят да крадат, наричайки го усвояване!

Ами нали и аз това казвам, беееее! Веднага да им вземат на тези властта, още преди изборите, че след това не се знае дали ще могат! Също смятам, че под мъдрото ръководство на Слави, Мая и Корнелия, вирусът дето го няма, ще изчезне съвсем за три дни. Пък ако помага и Христо Иванов - за ден и половина. Бъсетесмели# Бeeeeееее!

Е ИДИОТ.Колкото по-голям е един магазин,толкова по-голяма е възможността за спазване на дистанция.

Идиот е защото изпълнява без да мисли нарежданията на Главния Толуп. "Гъз глава затрива" е казал народа.

защото зависи какво предлага магазина и на кой щанд са повечето мераклии.

тия пендели не знаят какво и как да правят нещата !хайде да им помогнем на 04.04.21 г.,просто да ги сменим тия некъдърници,луди ни направиха !!не съм против педалите ,но не и да решават съдбините ни !

Що за глупост ..., що за идиотизъм... Каква логика/наука обуслови това решение?

Каква наука и логика от 1 година насам?!

Простотия след простотия.Стрснни предложения за спиране на вирус,който се разпространява по въздушно капков път.сетих се за миналогодишнпто предложение за дискотеките в Испания .на стол,два метра разстояние и се забавляваш.пълна идиотщина

Каква е целта с тези 300 кв.м.? Ако в магазина има примерно 20 души, то по-добре да са разпръснати на 1000 кв.м., отколкото на 300. По-голям смисъл има в ограничаването на броя клиенти спрямо площта, евентуално и налагане на някакъв максимум (независимо от площта), за да не се окаже, че все пак са се събрали много хора в една зона. Честно казано, досега не съм видял някаква навалица в магазин за строителни продукти и инструменти, или пък в такъв за бяла/черна техника (изключвам "черните петъци", които не уважавам с присъствие). Такива неща обикновено се купуват рядко, човек обмисля нещата предварително и като отиде в магазин иска на спокойствие да огледа. В магазините за ежедневни стоки (предимно хранителни) е друго - там има часове, в които става голяма навалица (обикновено след работно време), всеки се бута за парче салам, пакет макарони или банани на промоция ... там е по-смислено да се наложат ограничения в броя на клиентите. И разбира се - да се следи да работят достатъчно каси, за да не стават опашки, че там не всеки спазва дистанция, а някои правят скандали ако им направиш забележка.

Не е точно така. Заради затворените молове, много хора се разхождаха в Бриколаж, Практикер, Технополис, Икеа. По-скоро би трябвало да ограничат броя на хората.

ограничава броят на влезналите купувачи и второ има възможности за проветряне на по-ниска концентрация на издишан въздух.

Предлагам да ни сложат по една гривна на глезена ... и като се приближим до друга гривна, да ни треска ток у мозъка ... как ши са ибем обаче, ни съм го змислил!

Както е тръгнало ще искат да ни сложат по една халка на носа. Мислете с главите си за кого ще гласувате за да не се случи това! От вас зависи. После да не плачете!

Идват избори, и цирка започва.

Значи щом оградим с червена лента 300 м2, там вируса няма да влезе. Ще чака някой заблуден да излезе от огражденията. Абе що директно не започнете да ограждате с електронни пастири!? Хем ще оградите стадото, хем ще пуснете поръчка и ще налапате!

Въпросът е, че търговците не ограничават бройката на влизащите хора. Така че и малко магазинче може да стане блъсканица (най-често), и в голям (макар и по-рядко)

Те сега паплачта като се юрне по магазините та ще пита за още. Всички стоят на старта и подгряват. От мутра да искаш мозък е безмислена работа. Пак си го изберете тулупа!