Отрицателните лихви остават в миналото

Финансовите министри на страните от Г-7 се обявиха за приоритет борбата с инфлацията

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма имотен балон и сега чакаме ценита да достигнато 2000е на квм :))

Краят на борсовото парти Сривът на пазарите чертае несигурно бъдеще с високи лихви и инфлация. Инвеститорите разпродават всякакви финансови активи, а кешът е новият цар. Темата накратко Високата инфлация и промяната на лихвената политика на централните банки удрят глобалните борси и криптосектора. Финансовите пазари влизат в период на несигурност, който очертавa и бъдещето на глобалната икономика. Спадовете често са здравословни, тъй като изчистват неефективността на пазарите и ги подготвят за бъдещ растеж.

С 0% или 50% лихви........game over, мизерия за следващите 2-3 години.

Истината е че с 0 лихви се гарантираше свръх печалба на банките и огромни загуби за вложителите. Но това няма как да е вечно и беше ясно че ще гръмне, защото е изкуствено създадена ситуация.

0% е основния лихвен % върху който се наслагват %. Ти блядь, никога не можеш да вземеш заем на 0%. А ниските % са именно за да работи икономиката а не по комунистически да стискаш стотинките в ДСКаса. Днес в СЯЩ лихвите по заеми за имоти са 5,3 %. Преди 3 месеца бяха 2,8%. Затова искам да купя малък имот в брой, вместо голям имот с финансиране. Именно високите лихви охлаждат пазара. Няма никакъв друг регулатор на инфлацията, блядь.

JUST КИРЯК МУСТАФА ПЕТКОВ ... НЕ Е ВИНОВЕН ЗА НИЩО !!! .... РЕШЕНИЕТО Е НА ЕС И НАТО ..... ЗА ТИЯ КОИТО ЩЕ ПОЧНАТ ДА ПЛЮЯТ НАШИТЕ ПОСЛУШКОВЦИ ... ..... НАПРАВО ПИШАТ ИСТОРИЯТА " БАЙ БОЙЬО В ХАРВАРД"

Само при споменаването за вдигане акциите и битконя сдухаха капаците. А като почнат с вдигането и останалите излишни неща ще се спихнат.

това Булбанк без да ме информира и пита ми трансформира срочния влог в разплащателна сметка и ми откраднаха 105 лева не ми платиха лихвите които ми се полагат ами ми сложиха наказателни лихви.....тези мръсни крадци дано с тези пари си купят свещи мамицата им боклуци крадливи нахални

Тия дори не могат да стоплят, кое води до тази висока инфлация. В случая вдигането на лихвите няма да помогне особено.

Спрете да печатате евра и долари бе олигофрени, какви лихви какви зелени сделки.... плиткоумни политици се настаниха навсякъде...

Твърде много политици аматьори и популисти се добраха до управлението на държавите покрай ковида. Ако бяха старите кучета може би и войната щеше да бъде избегната

При стагфлация вдигането на лихвите е самоубийство! Само помислете какво става с всички, които имат кредити, но бизнесът им затъва. Също така, кой ще разширява бизнес, когато освен пазари, нямаш и евтин кредитен ресурс? Отрицателните лихви тепърва започват стават двуцифрено отрицателни. При тази инфлация, която има, за да е положителна лихвата, тя трябва да е 100-тина процента, което нали се сещата, как ще стане и какви ще са последствията от това?

И как борите инфлацията - като печатате евра от нищото, без покритие, долар номер 2 сте. Инфлацията тепърва предстои при еврото и левоватя валута е необходима на България.

Защо мислиш Германия отказа общ европейски дълг за Украйна?

Питайте Наркоманците защо не вдигат лихвата ударно, а на четвъртинки на тримесечие! ... Тия май са решили, след тях и потоп!

Че кога вдигането на лихвите е намалявало инфлацията? ... Трябва да спре печатането, ама няма как!

Може би когато кредитите са евтини (т.е. ниски лихви) хората са по-склонни да теглят кредити за покупка на жилища и други неща, т.е. при увелично търсене например на жилища, се вдиага цената им. т.е. инфлацията

Винаги.

Край на скъпите жилища у нас. Мисля, че беше крайно време. Ако сте на пазара, сега е времето да продавате.

Вече е късно, сега и да продаваш, няма кой да го купи, освен ако не свалиш доста цената. Сега започва осъзнаването, че инвестицията в имот в последните няколко години е губеща.

Няма как да вдигнат лихвите, защото икономиките им са сринати и има много задлъжнялост. Т.е ако ги вдигнат всичко ще се срути и ще падат правителства, а те не искат да дават властта.

Чакайте трицифрена инфлация до края на годината ...

Е чак пък трицифрена... по-скоро очаквам смяна на правителства - рейтингът на Байдън удари дъното, в Германия управляващите загубиха най-голямата провинция....

И разбира се двуцифрена инфлация... много закъсняха с вдигането на лихвите - сега ще ги е страх да ги увеличат ударно и няма да спрат инфлацията

В Русия я вдигнаха ударно с 10 процента. Ако ти я вдигнат на тебе с толкова ще търсиш най-високия блок и няма да пишеш тука.

За Кремъл ли работиш?